Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem lánya mindennel...

A férjem lánya mindennel engem keres meg, most orvoshoz kéne elvinnem? Finoman hogy beszéljünk az anyjával erről?

Figyelt kérdés

16 éves.

Az édesanyja is újraházasodott, lett ott két kisfiú. Ők látványosan jobban vannak szeretve, ezt mondják a nagyszülők, barátok.

Pl. az anyja fél 9-re hordja őket óvodába, a lánynak meg van mondva, hogy járjon biciklivel. Esőben, hóban is. Néptáncol, sokszor van, hogy vinnie kell a viseleteket is magával. Nem egyszer volt, hogy engem hívott 8 előtt kicsivel, hogy el tudnám-e vinni kocsival, mert ömlik az eső és nem tud hogy bemenni. Elmegyek érte, erre látom, hogy a ház előtt mind a két kocsi és mondja, hogy hát anyáék még reggeliznek, nem vitték volna el, vagy csak úgy, hogy az első órára nem ér be.

Mikor szalagszakadása volt, akkor is engem hívott, mert hogy az anyjának mennie kell az óvodába 4-re és hogy nem fog vele ott ülni a váróban estig a kórházban.

Tegnap mondta, hogy szeretne fogamzásgátlót íratni magának, de egyedül fél elmenni az orvoshoz, meg azt sem tudja, kihez kellene, elvinném-e az én orvosomhoz?

Kérdeztem, hogy az anyukája tudja-e ezt, mondta, hogy igen, de annyit mondott neki, hogy kérjen időpontot akkor ő az asszisztenstől, de neki az az orvos így képekről nem szimpatikus.

Ugyanez van, ha fellépésre mennek és ki kell vinni korán a buszhoz. Vagy mikor nyelvvizsgázni kellett mennie.

Úgy vannak vele otthon, hogy ő már nagy, oldja meg az életét, mindennapjait, ahogy szeretné és otthon ne szóljon, ne kérjen segítséget. De közben 16 éves, és közel sincs még a felnőttséghez.

Szívesen segítek neki, nem teher, de szerintem az sem normális hozzáállás egy anyától, hogy az első nőgyógyászati vizsgálatra annyi a reakciója, hogy a kamasz gyereke kérjen időpontot magának és intézze, ahogy szeretné.

2022. márc. 16. 09:42
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/105 anonim ***** válasza:
68%
Ilyen ez, amikor hozzámész apádhoz, akinek másik gyereke is van.
2022. márc. 17. 09:19
 92/105 anonim ***** válasza:
88%

86-os jogilag kiskorú, olvass utána mit tehet és mit nem szülő nélkül jogi oldalon ügyvédek tollából.

Nőgyógyásznál papír nélkül az apuka mostani feleségének és neki is azt mondják, hogy hozza az anyját vagy az apját, mert random nem adnak fogamzásgátlót, még gyógyszertárba is csak receptre.

Ezért írtam, hogy óvatosan az ilyen jellegű segítéssel pláne 24 évesen, nem olvastam az előző válaszokat. Többen írjátok hogy a kérdező 24 éves. Mert nehogy ő igya meg a levét, és nehogy egy családi perpatvar központi szereplője legyen. Kérdezzen minimum apuka, hogy ezt mondta a gyerek ez így van-e, és hogy vihetik-e nőgyógyászhoz vagy intézi az anya. 16 éves lány akkor nem anyukának tekint hanem bff-nek. Ez szép dolog, de arról tudni kéne hogy közvetlen információval mi a helyzet. Mert mi van ha nem így van, és ott szembesülsz vele. Ne legyél naiv, inkább minden ilyen komoly dolognál a közvetlen forrásnál csekkold diplomatikusan, de apukával, mert apuka a vér szerinti szülője a gyereknek. Mert ez is sülhet el fordítva, ha te teszed, vagy teszitek ketten apukával. Ilyen magánakciókért mint a nőgyógyászos kérés, be is perelhetnek téged, bármennyire is segíteni akartál.

Erre próbáltam felhívni a figyelmet. Egy 16 éves lány ha mond valamit, akkor attól függetlenül a szülőt is meg kell kérdezni, és nem azért mert nem bízol a gyerekben, hanem azért mert kiskorú és így a fer és biztonságos, és így nincs félreértés sem necces helyzet, ha netalántán csúsztat a gyerek.

Nálad azért mondtam a csúsztatást mert az egész kérdésbe és a válaszba nem volt sehol apuka, se a barát. Minek a fogamzásgátló? Kérdezted?

2022. márc. 17. 09:35
 93/105 anonim ***** válasza:
53%

És ami még csusztatás, hogy a másik apa is hiányzik a történetből. Két apa van, de egyik sincs sehol illetve a vér szerinti az első oldalon. A másik apuka miben segít a két kisfiunál és a 16 éves lánynál a másik anyukának? Ilyen kérdések merülnek fel ezt a beszámolót olvasva.

A 4 emberből a 24 éves kérdező aki ugrik mindig mindenhol pedig neked gyereked sincs, magyarán még nem vagy szülő. Most olvastam az elejét az apuka vagy ügyvéd, vagy diplomata, vagy üzletember vagy politikus és soha nincs ideje semmire, még családi tárgyalásra se. Pedig akkor jól tippeltem, hogy a munkájából meríthetne a családi tárgyalásra.

Oké most olvasgatom végig amit válaszolgatott a kérdező, nos ezek alapján apukával is vannak problémák, mivel írtad, hogy a gyerek azért neked szólt, mert tudja, hogy apukának mi a véleménye a néptáncról a szenvedélyéről. Én a gyerek helyében ezt szóvá tenném apukának, hogy akkor meg neki is meg van a véleménye a munkájáról.

Bár itt kérdezhetnénk melyik apukának a nevelőapukának vagy a vér szerintinek, de az együgyü értelmező képességem azt mondja a vér szerinti apukának, mivel előtte és utána is róla volt szó a mondandódban. Az a probléma, hogy elfogult vagy, oké szép dolog, de nem mindig, mert nem ártana objektívan is nézni és közvetlen forrásból is információt gyűjteni. Közvetett forrásra támaszkodni az egyenértékű a hibázási lehetőséggel és a másik nagyon komoly megbántásával pl. pletyka.

Volt itt gyerek aki azt írta, hogy mikor fizikális problémája volt a vállalkozó apukája hátradobott mindent és ment, pedig aki vállalkozó az is tárgyal és van, hogy nem is olyan a munkarendje mint pl. a férjednek, és van hogy duplán meg kell keresnie a munkát, van hogy ők sem abban a városban vannak, pláne ha építőipar.

Magyarán az első oldalon írtál apukáról. Oké, hogy apuka tárgyal, de nem mindig, és mivel mindig te vagy ugrasztva már anyukával is kellett volna tárgyalnia akkor amikor nem tárgyal munka ügyben és ráér, de a most pedzegetett kérésnél pláne. Jót akarsz magadnak és a gyereknek is ebben a kérésben most nem engedsz neki, hanem jelzed apukának aki meg megkérdi anyukát.

Mivel a gyerek nincs rossz véleménnyel a saját anyukájáról szerintem ezek alapján bizonyos dolgokban a kislány is csusztat, pl. a nőgyógyászt, szerintem anyuka nem is tudja. Kérdés, hogy minek neki a fogamzásgátló. És lehet a BFF taxiról se tud anyuka és abban a tudatban van, hogy a nagyszülők vagy a testvérek segítenek a gyereknek, bár akkor anyuka is tulságosan megbízik a kamaszlányában ha mindig mindent elhisz neki.

Lehet abban a tudatban van, hogy a 16 éves lány mondta neki, hogy a mamáék magyarán a nagyszülei segítenek neki, de pl. a néptáncos ruhást meg lehet, hogy aznap mondta, és jelezte, hogy mamáék segítenek neki. A szalagszakadás az egyedüli furi, hogy anyuka otthagyta anélkül, hogy ugrasztott volna valakit telefonon, mikozben valoszinuleg még bent kezeltek az orvosnal, magyaran nem tudta még beultetni az autoba, es lehet a gyerek mondta, hogy szól a mamának, vagy az anyuka testvérének, unokatestvérének, de anyuka nem csekkolta le, nekem ez furcsa.

Ha nem tud anyuka a bff taxiról, és abban a hiszemben volt hogy a családtagjai segítettek a lányának, miközben neki két helyen kellett volna egyszerre lennie, lehet ha tudná égne az arcáról a bőr, hogy téged használ taxizáshoz, és neki meg azt mondta, hogy a mamáék segítenek, persze egy lényeges infot nem tudunk, hogy a nagyszülei milyen egészségi állapotban vannak, de nem csak ők vannak a családban. Ha van anyukának, vagy apukának testvére, unokatestvére. Egyértelműen csíp téged, de nem akar konfliktust a szülei között a kis fejecskéjében azt gondolja szerintem, pláne, hogy minden egyes alkalommal megvédte az édesanyját, ha a vér szerinti apukája szóba hozta. Ezért gondolom azt, ha apuka feleségéről beszél anyukának vagy fordítva az fájna nekik, pedig biztos nem is. Csak ugye a gyerek mindig másképp éli meg a válást mint a szülők. Én már azt gondolom, hogy vannak ott csusztatások arról is amit hiszel a másik anyukáról. Ott akkor a nevelőapukával is vannak gondok és a nagyszülőkkel, testvérekkel, ha senki nem segít és megtehetné, mert mondjuk nincs egészségi probléma, és ráérnek esetleg. Nem fejtetted ki a kérdésben. De azt gondolom, hogy aki képes tárgyalni munkájából adódóan az meg tudja beszélni ezt vagy az esetleges félreértést.

Az, hogy mit mondtak a nagyszülők ugyanúgy lehet csúsztatás is anyukáról. Kérdés, hogy a másik apukának mi a szakmája?

De a párodnak elmondtad ezt a nőgyógyászos dolgot? Mert neki alapból már azonnal reagálnia kéne ilyesmire, pl. hogy azt majd ő intézi. Mert ha ez nem így van akkor te kerülsz bajba. Érted? És itt most nem azt kell nézni, hogy a kamaszlánynak mennyire ciki az apjának mondani. Jogilag ezért te is felelősségre vonható leszel, ha az ellenkezője volt anyuka részéről, és netalántán apuka meg adta a nevét ehhez abban a tudatban, hogy a kislány azt mondta, hogy persze anyuka is tudja és azt mondta oké. Nem hiszem,hogy a férjed szintén naiv lenne, de te most az vagy. Annak a kamasz lánynak van anyja, és nagyszülője is az apukán kívül. Magyarán van nagymamája, talán kettő is de egy biztos, mert írtad. Talán nagynénije is aki vér szerinti, mert mondjuk az anyja huga vagy nővére. Ne legyél saját magad ellensége naiv jóhiszeműségből.

2022. márc. 17. 10:44
 94/105 A kérdező kommentje:

Meguntam ezt az állandó fejmosást itt, az az igazság.

Nem hazudik a lány, ahogy én sem.

Volt már ebből vita az anyjával, tud mindent, tudja, hogy én hozom-viszem néha a gyereket, hogy sok mindennel engem keres meg. Ő a két kisebbel takarózik, hogy ők még kicsik, jobban igénylik, a lány meg már nagy.

Nem, nem fogok a férjemhez szaladni azzal, hogy a lánya fogamzásgátlót szeretne magának... Engem keresett meg, diszkréten. (az meg jó proli komment, hogy "viszket a p_nája"...)

Én itt átérzem a problémáját, én a mai napig nem az apámmal beszélem meg a női gondjaimat. Kamaszként még inkább nem tettem volna.

Mindegy, megoldjuk családon belül, kár volt itt kérdeznem. Úgy érzem, hogy itt mindenki a legokosabb, a válaszadók szerint valaki biztos hazudik a családban, pedig nem erről van szó.

Köszönöm a válaszaitokat!

2022. márc. 17. 10:54
 95/105 anonim ***** válasza:
63%

Azért ugye tudod, 24 évesen, hogy 16 évesen nagyon nem lenne szabad fogamzásgátlód szedni? Az ki nem alakult hormonrendszerét még jobban felbojgatja. Illetve most hősközdhetsz, de te nem fogsz tudni érdemben segíteni, a kiscsajnak, hogy tablettához jusson. Az apjának nem mondja el, az anyja meg olyan hanyag hogy nem megy el vele,nem ír alá papírokat. akkor nem is lesz.

De bemehetsz vele, max, megkérdezik hogy minek jöttél? :D.

Kár hogy 24 évesen ennyi eszed van. Ebben a sztoriban csak a kiscsajt sajnálom, hogy így leszarja az anyja.

És igen az hogy viszket a p*nája, még ha " prolin" hangzik, de igaz! És ezt te is tudod ;). Nem szórakozásból akarja szedni... mint a gumicukrot.

2022. márc. 17. 11:37
 96/105 anonim ***** válasza:
76%
és a kedves férjednek tapsvihar:D lett két gyereke. Annyi különbséggel, hogy az egyikkel tud szexelni is :D:D:D.
2022. márc. 17. 11:39
 97/105 anonim ***** válasza:
55%
#96 két év és a másikkal is...
2022. márc. 17. 17:16
 98/105 anonim ***** válasza:
47%
#97 körülbelül.
2022. márc. 17. 17:39
 99/105 anonim ***** válasza:
0%
96-97 Ti aztán százszor mocskosabbak vagytok annál a pasinál, aki negyven felett "friss húsra" vágyott.
2022. márc. 19. 06:48
 100/105 anonim ***** válasza:
77%
Mert?:D fáj az igazság? 😂
2022. márc. 19. 09:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!