Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családom viszi túlzásba vagy...

Családom viszi túlzásba vagy én veszem túl lazán?

Figyelt kérdés

Továbbtanulás szempontjából megfordult a fejemben már orvosi, állatorvosi,fogorvosi is. És egyből kaptam a lehurrogást hogy én nem lennék jó ennek meg annak, nem vagyok alkalmas ilyenekre és stb.

Szerintem meg senki nem azért megy egyetemre mert már tud mindent és alkalmas mindenre... Tanulni mennek oda az emberek. Ha meg valaki nem alkalmas akkor úgy is kibukik.

De ha meg nem mondok semmit akkor én vagyok a szar gyerek és jön a szokásos sablon duma hogy "akármit szeretnél mi támogatunk".:D

2022. febr. 13. 20:11
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
És ebből a kérdésből mi hasznom lenne?
2022. febr. 13. 22:07
 22/33 anonim ***** válasza:
83%
Időtöltés egy unatkozó tininek.
2022. febr. 13. 22:08
 23/33 anonim ***** válasza:
89%
Na te is olyan lehetsz mint az a lány aki bukott középszinten (!) matekból és építészmérnök akart lenni...
2022. febr. 14. 00:03
 24/33 anonim ***** válasza:
80%
Normál helyzetben az ember olyasmit tnaul ami érdekli is.
2022. febr. 14. 02:48
 25/33 anonim ***** válasza:
89%

Fogalmad sincsen az orvosiról, aminek a félével díja 2-3 misi alaphangon, de ha felveszek államira, akkor is csomó tanszer, kiegészítő cucc (köpeny, fonendoszkóp, papucs, orvosi gatya, póló, meg még ezer anyám kínja).

Nekünk csak a "kiegészítő cucc" volt 15-20 rongy, a tanszerekről meg ne is beszéljünk, mert egy anatómiai atlasz, ami kellett olyan 30-40 körül mozgott, és ez csak EGY könyv.

Koli az meg olyan, ha nem hozol x átlagot, kitesznek elég hamar. ;)

2022. febr. 14. 09:02
 26/33 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen felesleges bármit írni neki.

Elvan a kis álomvilágában,ws majd megoldja. Az ilyen tények nem érdeklik.

2022. febr. 14. 10:40
 27/33 anonim ***** válasza:
88%

Látatlanban nem szeretnélek lebeszélni, akit felvesznek a sote-ra az általában el is tudná végezni, ha idegileg bírja a stresszt, max csúszik pár félévet (az fizetős ponthatár általában magasabb, mint az állami), annyi, hogy legyen egy B terved.

Illetve ami még fontos, hogy azért azt tudd, hogyha félbehagyod, akkor félévente 1.2 milliót kell kifizetni, minden megkezdett félév után (minden egyetemi szakon a saját tandíját).

2022. febr. 14. 11:33
 28/33 anonim ***** válasza:
72%
Menj akkor dolgozni es keresd meg a tandijadra a penzt utana pofazz.
2022. febr. 14. 11:59
 29/33 anonim ***** válasza:
72%

Ez a 3 mind nagyon drága szak, még úgyis, ha állami finanszírozású képzésben vagy és kolit is kapsz. 6 évig tanulsz, mellette dolgozni nem igazán tudsz, ha csak valamiből nincs passízv jövedelmed, akkor a szüleid kénytelenek etetni, ruházni, megvenni a könyveidet, vagy marad a diákhitel, de ugye akkor mínusszal indítasz. Plusz egy állatorvosinál vagy egy fogorvosnál is milliókba kerül egy saját praxis elindítása.

Haverom lánya most csinálja az orvosit, nem kapott koleszt a csaj, így albérletben van, a szülei fizetik neki plusz kap 100 ezret költőpénznek. Ebből eszik vesz jegyzetet, ruházkodik, szórakozik (bár állandóan tanul sokszor aludni sincs ideje). De ők ezt be tudták vállalni, mert apunak stabil vállalkozása van. De aki mögött nincs ilyen hátország annak baromi nehéz évei lesznek.

2022. febr. 14. 14:48
 30/33 A kérdező kommentje:

23 miért lennék olyan?

Tehát most azt akarjátok mondani hogy aki nem milliomos az ne is menjen ilyen szakra?:)

2022. febr. 14. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!