Hogyan lehet azt helyesen kezelni ha családon belül te valakivel sokkal kedvesebb és figyelmesebb vagy mint ő veled?
Hogyha alapból ilyen kedves vagy mindenkivel, tehát ez az alapviselkedésed, akkor gondolj arra, hogy te önmagadat adod. Neked semmi okod rosszul érezni magad, tiszta a lelkiismereted.
Ha viszont azért vagy velük kedved, hogy ők is azok legyenek, akkor inkább vegyél vissza. Attól, mert megadod az alaptiszteletet de nem bájologsz még okés lesz a viselkedésed
Miért csinálod? Kik ők?
Az embereknek még a családtagjaikat sem kell szeretniük feltétlen, pláne nem elvárás kedvesnek sem lenni.
Én pl írtam, hogy Boldog Karácsonyt, ők ezt nem viszonozták Újévkor. Vagy ha valamit teszek ami szerintem kedves akkor nem úgy reagálnak rá (nem olyan kedvesen) ahogy az nekem jól esne szóval közömbösen.
Kicsit azt érzem nincs megbecsülve amit teszek.
Alapjába véve magammal vagyok én is elfoglava, megvan a magam dolga. Viszont észrevettem, hogy nekem rosszul esik ha nem érdeklődnek irtántam (most a családomról van szó végig) vagy csak nagyon ritkán, nem írnak ünnepekkor, nem kérdezik meg mi van velem, stb. De arra is rájöttem, hogy ugyan ezeket én sem teszem igazán velük szóval annyira nem “várhatom el” jogosan..
Na ezt elkezdtem kb egy éve. Figyelmesebb, kedvesebb vagyok.
Viszont az esetek nagy részében ezt vagy nem kapom vissza vagy nem olyan reakciót kapok rá ami jól esik.
Ezek a dolgok szerencsére nem az összes családtagomra vonatkoznak, van akivel nagyon jó a kapcsolatom és kapok viszonzást.
Viszont pont azoktól akiktől nem kapom azt amit adok, mutogatnak rám ha még ennyit sem teszek feléjük… talán ezért is teszem meg, hogy ne legyen én a sz*r.
Sajnos, nem sajnos velük is tartani kell a kapcsolatot mert a fél családommal azért nem szakíthatom meg.
Köszi aki elolvasta és őszintén véleményezi, hogy szerinte hogyan tovább 😀
Ne akard dróton rángatni az embereket. Nem rosszból írom, mert láthatólag nincs benned rosszindulat. De te most kitaláltad, hogy figyelmesebb leszel, kari üzi, és már elvárod az újévit. Egy év az nem sok ilyenre, tűnhet akár nyomulásnak is. Vékony húrok ezek, óvatosan érdemes pengetni. Pénzt hajlandó vagy rászánni? Egy ünnepi családi összejövetel ahol főzöl, vendégül látsz ebédre? Ők hozzák a sütit.
Vagy akit legkönnyebbnek gondolsz megpuhítani valami színházra, vagy humoristára meghívni, akit tudod, hogy szeret. Lett két jegyem és olyan régen beszéltünk, szívesen találkoznék veled -és meghívod.
Lényeg: önmérséklet, lassan csináld, ne tűnjön nyomulásnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!