Családom viszi túlzásba vagy én veszem túl lazán?
Továbbtanulás szempontjából megfordult a fejemben már orvosi, állatorvosi,fogorvosi is. És egyből kaptam a lehurrogást hogy én nem lennék jó ennek meg annak, nem vagyok alkalmas ilyenekre és stb.
Szerintem meg senki nem azért megy egyetemre mert már tud mindent és alkalmas mindenre... Tanulni mennek oda az emberek. Ha meg valaki nem alkalmas akkor úgy is kibukik.
De ha meg nem mondok semmit akkor én vagyok a szar gyerek és jön a szokásos sablon duma hogy "akármit szeretnél mi támogatunk".:D
És te milyen tanuló vagy? Jól tanulsz? Szorgalmas vagy?
Lehet lepontozni, de egy matekból, bioszból vagy netán mindenből 2-3-as, netán még ráadásul cseppet sem szorgalmas gyereknek én is megmondanám, hogy ez így nem lesz jó.
Mert szerintem a szülő ismeri annyira a gyerekét, hogy tisztában van vele : van e kitartása, elhivatottsága, könnyen tanul vagy meg kell mindenéet küzdenie, bírná e mentálisan,ne adj isten gyomorral..
Én sem szívesen dobnám ki a pénzt feleslegesen, ha tudom úgy se fogja befejezni. Nem azért mert elsödlegesen sajnálnám a pénzt, az időt amit feleslegesen "elpocsékol" sokkal inkább.
Persze van egy másik oldal is, ami kitünően tudja ösztönözni a gyereket a "csak azért is megmutatom képea vagyok rá" - ez a jobbik eset.
Igen, de mit vesztenék vele?
Nem akarok egy irodában megkeseredni. Sem egy építkezésen. Főleg hogy mindig is érdekelt a kémia, biológia. Jó tanuló vagyok, szorgalmamon meg mindig lehet javítani.
Mit veszítessz? Elsősorban szüleid pénztárcája veszít..
te max időt.
Ott ahol a szülő vehemensen leakarja beszélni a gyereket, ott bizony jó oka van a legtöbb esetben.
Hány év egy orvosi? Mennyi idő míg dolgozni fogsz benne? Ez idő alatt a szülők tartják a hátukat, ha jól sejtem, tudom mert nálunk a családban is büdös a munka unokatesómnak, amikor a pénzt össze kellett dolgozni szabadidejében a tanulásra meg volt halva, mert a szülők levették róla a kezüket(annyi engedtek hogy otthon lakhat)
A kis hülye nagy nehezen elvégezte az egyetemet, egy középfokú és egy felsőfokú nyelvtudással, 200 környékén kap egy szaros semmirevaló pár órás bejelentett munkával.
Gyerek felfogású vagy még, be kell látni a képességeid, és igen, sok ember elmondja hogy nem akar targoncában megkeseredni, amikor seftelhetne is.
Ha nem szülőktől függ az életed, magadat tartod fenn, akkor ez a kérdés nyilván nem is került volna kiírásra.
6
De miért? Van kollégium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!