A te szüleid hogyan fogadták azt, hogy nem akarsz gyereket, mit szóltak hozzá? Beletőrödtek ebbe? Mikor és milyen körülmények között közölted ezt velük?
Durva sztorikat írtok. Nekem ennyit mondtak "Örültünk volna, ha lesz unokánk, de ez a te életed."
Néha megpedzegették, hogy önző, aki nem vállal gyereket (ehhez társítottak önző gyerekvállalási érveket, pl. azért legyen gyerekem, hogy öregkoromban legyen aki foglalkozik velem, srb...) de viszonylag békésen fogadtàk.
En 34vagyok,van párom, de még nem tudom mit szeretnék, félek megvaltoztatni az életemet.
minket szekalnak, heti szinten
szülők . Főleg hogy meg fogom bánni, ha nem lesz.
44 éves a legjobb barátnőm pár hónapja egy beszélgetésnél zokogott, h mennyire megbanta, hogy így döntött, ez elég nagy hatással volt rám. Azóta mindennap eszembejut ez a jelenet, annyira meglepett es felkavart lelkileg. Félek, hogy egyszer így foogok érezni és 44,50 vagy 70 évesen teljesen egyedül maradok majd,ha a szüleim sem lesznek már.
21:
18as vagyok.
Imádom, mikor szülők önzőnek nevezik azt, aki nem vállal, majd azzal jönnek, h azért kell h legyen, aki eltart időskorban : D
Ez ugye nem önzőség, és az sem, h másikra akarjuk kényszeríteni a saját gondolkodásunkat.
Nagy családban felnőve nem annyira népszerű a döntésem. Ennek ellenére elég rég óta stabil, és egy idő után kénytelenek tudomásul venni. Úgy vettem észre, hogy akiknek családjuk van, gyakran ki akarnak menekülni belőle (csak nem tudnak), - akiknek meg nincs: fordítva. Én azt gondolom, hogy aki szeretne, annál ezt tiszteletben kell tartani, de nagyon gondolja meg mit csinál: mert rossz család esetén vagy a saját vagy a gyerek vagy mindkettőjük életét pokollá tudja tenni. Mintahogy szerintem számos ember alkatilag / életvitelében nem alkalmas szülőnek a nem törődömsége / erőszakossága / ideges lelkiállapota / alkoholizmusa stb. miatt. Nyilván bizonyos határon belül lehet ezt kezelni, de ahol a gyerek minél előbb el akar szökni, ott súlyos gondok lehetnek. Egy 85 éves idős néni ismerősöm, aki valóban végigdolgozta az életét hihetetlenül nehéz körülmények között, és kb. mindent megadott a gyerekeinek, a hálátlanságukat tapasztalva ma már bánja, hogy megszülte őket.
Egyetlen dolgot utasítok el csak a szingliséggel kapcsolatban: az abortuszt, mert gyilkosságnak tartom. (Évente kb. †27.000 embriót érint Magyarországon / kb. 40-50 milliót világszerte.) Azaz, ha már nincs más mód, a létrejött ember élete felett nem ítélkezhetek szülőként. Lehet, hogy egy Beethoven lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!