Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Frappáns válasz a folyamatos...

Frappáns válasz a folyamatos "honnan van pénzed" kérdésekre? Vagy ezt családom belül ennyire ki kell tárgyalni?

Figyelt kérdés

A mostohatestvérem ezt firtatja folyamatosan.

Honnan van ez, miből van nekem arra pénzem, miből utazom, dolgozom-e stb. Posztolok valamit, rögtön jön az üzenet, hogy "de jól megy". Karácsonykor volt szó az idei terveimről, erre hogy hát ő nem érti, miből telik nekem ennyi utazásra (nem vele beszélgettem, csak közbeszólt, miután kihallgatózta magát).

Semmi illegális, vagy titkos munkám nincsen.

21 éves vagyok, most kezdtem az Msc-t. Ő is tudja, hogy a családom támogat anyagilag, vagy ha éppen a párommal utazom, akkor az én részemet is állja ő, éttermekben ő fizet stb. Ráadásul a lakásom is ki van adva, mióta a párommal összeköltöztünk, tehát abból is költhetnék éppenséggel (nem teszem, az abból bejövő összeghez nem nyúlok).

Ne arra gondoljatok, hogy naponta kétszer megkérdezi, de ha találkozunk, biztosan... Vagy ha bármilyen közösségi oldalra teszek valamit ki. Már mondtam neki, hogy "zsebpénzből" gazdálkodok, amit hónap elején kapok egy összegben. Én döntöm el, hogy spórolok és félreteszem a 80%-át, vagy éppen az egészet elutazgatom, vagy elvásárolom stb. De már próbáltam elviccelni is, hogy csak annyit írtam a kérdésére, hogy "onlyfans", vagy elküldtem neki a The Real Housewives borítóját, erre a válasz, hogy "most tényleg???".

Engem sosem izgatott, hogy ki mennyit keres, mennyiből él. Ha látom, hogy valaki boldog, mert éppen utazik, vagy megvett olyan holmit, amire régóta vágyott, akkor örülök vele, de eszembe nem jutna megkérdezni, hogy honnan volt rá pénze.

2022. jan. 10. 15:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
18%

20

Sajnos még egy egyszerű mondatot sem vagy képes értelmezni.

2022. jan. 10. 18:03
 22/28 anonim ***** válasza:
74%
De, tudok :) ezért kérdeztem, hogy miért fáj neked az, hogy a kérdező kiposztolt valamit? Tudom, hogy nagyon rossz érzés a féltékenység, de fogadd el, hogy van amber aki az örömét megosztja másokkal és kiposztolja. Ezért nem szabad bántani :) Téged sem bántunk, és mégis hogy állsz hozzá...
2022. jan. 10. 18:06
 23/28 anonim ***** válasza:
77%
Egy normál ember rohadtul nem érdekli, hogy a másiknak hogy megy az élete, vagy épp mennyit keres és mire költ. Aki ezzel foglalkozik ÉS megjegyzést is tesz, az arról tanúskodik, hogy az élete romokban, és kénytelen belepofázni csak azért, mert neki például nem adatik meg. Ez itt a kommentek között is eléggé észrevehető :)
2022. jan. 10. 18:12
 24/28 anonim ***** válasza:
31%
Hagyjuk már ezt a kérdezőt, a szokásos álmodozós gazdagkislányos ötszázharminckettedik rész.
2022. jan. 10. 18:19
 25/28 A kérdező kommentje:

Az miért kérkedés, hogy a saját oldalaimra az életemről posztolok? Nem számlakivonatokat, meg árcédulákat. Hanem olyanról, amiről érdemes. De nem fogok amiatt eltűnni az online térből, mert XY ezt nem tudja kezelni... Fura, ezer másik embernek sikerül.

Egyetemistaként pedig nem éppen kislányként definiálnám magam, ahogyan kirívóan gazdag sem vagyok. Továbbá semmi ilyen kérdésem nem volt még az oldalon. Valakivel keversz, utolsó.

2022. jan. 10. 18:28
 26/28 anonim ***** válasza:
76%
Hagyjad... tényleg nem éri meg. Mondom, mondjuk, ezek mind féltékeny élettelen senkik. Éld csak az életed, posztold ki, hogy örülsz, hogy boldog vagy. ezeknek ez fáj a legjobban. Ártott valakinek az, hogy pénzhez jutottál? kiraboltál valakit? megloptad? NEM. akkor meg? Tiéd, azt csinálsz vele amit akarsz :-)
2022. jan. 10. 18:33
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg: közöd?

Komolyan, az ilyen embernek nincs saját élete, amivel foglalkozhat? Undorító.

2022. jan. 10. 18:59
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam csinálni, hogy ha bármilyen témában olyan kérdést tesz fel valaki, amit tolakodónak érzek, szerintem nem tartozik rá, mert privát szférám részének tekintem, akkor visszakérdezek:

Miért szeretnéd tudni?

2022. jan. 10. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!