Frappáns válasz a folyamatos "honnan van pénzed" kérdésekre? Vagy ezt családom belül ennyire ki kell tárgyalni?
A mostohatestvérem ezt firtatja folyamatosan.
Honnan van ez, miből van nekem arra pénzem, miből utazom, dolgozom-e stb. Posztolok valamit, rögtön jön az üzenet, hogy "de jól megy". Karácsonykor volt szó az idei terveimről, erre hogy hát ő nem érti, miből telik nekem ennyi utazásra (nem vele beszélgettem, csak közbeszólt, miután kihallgatózta magát).
Semmi illegális, vagy titkos munkám nincsen.
21 éves vagyok, most kezdtem az Msc-t. Ő is tudja, hogy a családom támogat anyagilag, vagy ha éppen a párommal utazom, akkor az én részemet is állja ő, éttermekben ő fizet stb. Ráadásul a lakásom is ki van adva, mióta a párommal összeköltöztünk, tehát abból is költhetnék éppenséggel (nem teszem, az abból bejövő összeghez nem nyúlok).
Ne arra gondoljatok, hogy naponta kétszer megkérdezi, de ha találkozunk, biztosan... Vagy ha bármilyen közösségi oldalra teszek valamit ki. Már mondtam neki, hogy "zsebpénzből" gazdálkodok, amit hónap elején kapok egy összegben. Én döntöm el, hogy spórolok és félreteszem a 80%-át, vagy éppen az egészet elutazgatom, vagy elvásárolom stb. De már próbáltam elviccelni is, hogy csak annyit írtam a kérdésére, hogy "onlyfans", vagy elküldtem neki a The Real Housewives borítóját, erre a válasz, hogy "most tényleg???".
Engem sosem izgatott, hogy ki mennyit keres, mennyiből él. Ha látom, hogy valaki boldog, mert éppen utazik, vagy megvett olyan holmit, amire régóta vágyott, akkor örülök vele, de eszembe nem jutna megkérdezni, hogy honnan volt rá pénze.
"Loptam, szoptam"
Amúgy meg állítsd le, hogy semmi köze hozzá, NAV-nak képzeli magát vagy mi?
Igen, eltartanak jelenleg. De később ugyanúgy dolgozni fogok én is, ahogy ő, vagy bárki más.
Irigy pedig nem tudom, hogy miért lenne... Mikor ő lediplomázott, szintén kapott lakást (igaz, hogy "csak" egy panelt, de ő választotta). Van párja is, nyáron lesz az esküvőjük. Nem élnek luxusban, az igaz, de azért nem is nyomorognak.
Mégis annyira árad belőle a rosszindulat, hogy azt rossz hallgatni. Nem csak felém, mások felé is. Pl. a legjobb barátnőm szüleinél kicsit későn született egy ikerpár, mi már akkor 18-19 évesek voltunk. Mikor már 1 évesek lettek a babák, az anyukájuk visszaszokott arra, hogy hetente legalább egyszer elmegy fodrászhoz, addig is kikapcsolt kicsit. Én csütörtökönként jártam haza az egyetemről, így a péntek délelőttöket náluk töltöttem, segítettem a legjobb barátnőmnek, babáztunk stb. Erre a mostohatesóm annyit mondott egyszer, hogy milyen anya az ilyen, hogy hetente elmegy fodrászhoz ahelyett, hogy a gyerekeivel lenne... Basszus, hát velük volt amúgy 0-24, nekünk sem volt teher az a bő 1 óra babázás.
Senkinek semmi koze hozza hogy te mibol elsz :D
Ez ilyen magyar divat hogy ez a tema es kerdezgetik egyfeszt:D
Mit torodsz vele?Ennyit kell mondani hogy maganugy es ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!