Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Frappáns válasz a folyamatos...

Frappáns válasz a folyamatos "honnan van pénzed" kérdésekre? Vagy ezt családom belül ennyire ki kell tárgyalni?

Figyelt kérdés

A mostohatestvérem ezt firtatja folyamatosan.

Honnan van ez, miből van nekem arra pénzem, miből utazom, dolgozom-e stb. Posztolok valamit, rögtön jön az üzenet, hogy "de jól megy". Karácsonykor volt szó az idei terveimről, erre hogy hát ő nem érti, miből telik nekem ennyi utazásra (nem vele beszélgettem, csak közbeszólt, miután kihallgatózta magát).

Semmi illegális, vagy titkos munkám nincsen.

21 éves vagyok, most kezdtem az Msc-t. Ő is tudja, hogy a családom támogat anyagilag, vagy ha éppen a párommal utazom, akkor az én részemet is állja ő, éttermekben ő fizet stb. Ráadásul a lakásom is ki van adva, mióta a párommal összeköltöztünk, tehát abból is költhetnék éppenséggel (nem teszem, az abból bejövő összeghez nem nyúlok).

Ne arra gondoljatok, hogy naponta kétszer megkérdezi, de ha találkozunk, biztosan... Vagy ha bármilyen közösségi oldalra teszek valamit ki. Már mondtam neki, hogy "zsebpénzből" gazdálkodok, amit hónap elején kapok egy összegben. Én döntöm el, hogy spórolok és félreteszem a 80%-át, vagy éppen az egészet elutazgatom, vagy elvásárolom stb. De már próbáltam elviccelni is, hogy csak annyit írtam a kérdésére, hogy "onlyfans", vagy elküldtem neki a The Real Housewives borítóját, erre a válasz, hogy "most tényleg???".

Engem sosem izgatott, hogy ki mennyit keres, mennyiből él. Ha látom, hogy valaki boldog, mert éppen utazik, vagy megvett olyan holmit, amire régóta vágyott, akkor örülök vele, de eszembe nem jutna megkérdezni, hogy honnan volt rá pénze.

2022. jan. 10. 15:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
94%
"Hát nem tőled loptam, az biztos."
2022. jan. 10. 16:41
 12/28 anonim ***** válasza:
55%
"ha valaki kap zsebpénzt a szüleitől. Azta, mintha tilos lenne :D Nem mindegy mennyit kap? Volt időszak amikor minden szerzett osztályzatomért 4-es 5-ösre kaptam 4-5 ezer Ft-ot. az havi 40-50 ezer Ft." Az igen! akkor én millimos lettem volna. a négyesekért még el is vertek
2022. jan. 10. 16:42
 13/28 anonim ***** válasza:
8%
Majd kivág a palid, lecserél, és akkor neked se lesz ennyi pénzed :D
2022. jan. 10. 16:43
 14/28 anonim ***** válasza:
92%
Tehát lényegében teljesen ugyanolyan jó élethelyzetben volt, mint te, mégis savanyú a szőlő. Hát akkor elég boldogtalan ember lehet.
2022. jan. 10. 16:46
 15/28 A kérdező kommentje:

Szép dolog a rosszindulat, ugye, kedves 13-as válaszoló? :)

Megnyugtatlak, a "palim" előtt is ugyanannyira jól éltem, mint most.

Nem mondom, hogy ugyanilyen az élete, mert ők vidéken élnek, mi Budapesten, a párja is hozzá hasonló pályakezdő. De azért az átlagos életszínvonal megvan nekik is, nem az van, hogy nyomorognának, vagy ne jutna nekik hó végén ennivalóra. De pl. a lakását, autóját ő is a családjától kapta ugyanúgy, ahogy én.

2022. jan. 10. 17:11
 16/28 anonim ***** válasza:
77%

Lehet szebb vagy nala es ezert piszkal

Nemcsak a penz miatt lehet vki irigy foleg nalunk noknel

Tudod aki csinos es szep az rogton lottyo

2022. jan. 10. 17:31
 17/28 anonim ***** válasza:
87%
12: na pont erről beszéltem :D ezt most minek is írtad ide? téged elvertek volna a négyesért. Oké xd. én meg kaptam érte zsebpénzt.
2022. jan. 10. 17:56
 18/28 anonim ***** válasza:
28%

"Posztolok valamit, rögtön jön az üzenet, hogy "de jól megy".

Magyarul kérkedsz valamivel azután -álnaívan- csodálkozol a reakciókon.

2022. jan. 10. 17:57
 19/28 anonim ***** válasza:
62%
Ez normál magyar mentalitás. Valaki kicsit is jobban él, mint az átlag akkor már megy a pofázás. Főleg úgy, hogy konkrétan semmivel nem érvel csak eléhányja, hogy neki mi baja. Kit érdekel az ő nyomora? Kérdező, ne érdekeljen, vagy ne mondj neki semmit, vagy mondd, hogy loptad ;-)
2022. jan. 10. 17:59
 20/28 anonim ***** válasza:
61%
18: te vagy az a mostoha tesó mi? :D mit fáj neked az, hogy a kérdező jól él?
2022. jan. 10. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!