Szótlanul tűrnéd, ha egy rokonod minden pénzét felesleges holmikra költené el?
Gyerekként is ilyen volt, ha kaptunk pénzt fagyira pl., én egy részét eltettem, ő meg akár kétszer is vett magának. Nagy divat volt anno a barátnők között a Baby Born és a Chou Chou baba (remélem, jól írtam). Mindenkinek volt 1 db, neki három kellett. Ugyanez volt a barbikkal, én kaptam a 4 Bratz közül egyet, ő mind a négyet megvetette magának.
Ez a materiális nézet később is megmaradt nála, 16. szülinapjára az apjától Gucci táskát és cipőt kért, évente cserélgeti az iPhonejait, neki mindenből csak a túlárazott Apple kell, mert "máshoz nem ért".
Most 24 éves, minden pénzét táskákra, cipőkre, ruhákra és ékszerekre költi kb.
Ő azt mondja, hogy ezek befektetések, mert később, ha megunja, ugyanannyiért, vagy még drágábban tudja eladni, mint amennyiért vette... De ki venne meg 10-12 év múlva egy használt táskát, százezrekért??? És ő tényleg többnek érzi magát ezektől a dolgoktól, mikor ezek csak tárgyak.
Igen, szépek, de sosem fizetnék ki több ezer eurót egy táskára, amibe éppen belefér a telefonom és a kulcsaim... Ő meg úgy veszi ezeket, mintha csak a H und M-ben vásárolna pár ezer forintért.
Most is együtt ebédeltünk ma, családi ebéd volt. Az egyik rokon kisgyerek felkapta a székről a táskáját és elkezdett vele sétálni, mint a felnőttek. Erre lekapta a válláról azzal a mondattal, hogy az a táska többe kerül, mint anyádék kocsija, ne nyúlj hozzá.
Meg ő órákat eltölt azzal egy héten, hogy rendezgeti a gardróbját, áttörli a cipőit (nyitott szekrényben vannak), újrarendezi a cipőket, ruhákat stb. Szóval neki ez egy érdekes program és betegesen ragaszkodik ezekhez a holmikhoz.
Ha ti ezt látnátok a közvetlen környezetetekben, szólnátok, vagy csak néznétek csendben ezt a nemnormális viselkedést?
A felháborodás elmêletileg jogos Beleszólásod gyakorlatilag semmi!
Nem téged károsít meg!
Hova tűnt a kérdező? Semmi reakció arra, hogy nincs igaza?
Amúgy ha azt írom nem tűrném szó nélkül mit csinálsz? Odamész hogy “Maris, most felvilágosítalak hogy hülye vagy ha megegy Guccit veszel mert van már neked elég”. Ő meg hiába ilyen típus gyerekkora óta ráébred hogy “köszönöm hogy felnyitottad a szemem, igazad van, eddig erre nem gondoltam”.
Ha meg már magyarázkodnia kellett nektek hogy ezek a cuccok szerinte jó befektetés, gondolom jó kicsinyes szokás szerint ment felé a piszkálódás hogy minek vesz ennyi drága holmit.
"Annyit elszór egyetlen tárgyra, amiből máshol egy 4 tagú család él egész hónapban." - valószínűleg te is, csak nem magyar mércében, hanem valami harmadik világbeli ország mércéjében. Most rosszul érzed magad? Gondolom, nem, mert a saját mércédnél nem látsz tovább.
Ő megteheti, mellesleg nem a te pénzedet költi, akkor mi közöd hozzá? Savanyú a szőlő?
Egyébként látszik, hogy fogalmad sincs a high fashionről. Azokat a táskákat tényleg el lehet adni még 20 év múlva is, és valóban többnek még fel is megy az értéke idővel.
A felháborodás az ember gondolataiban jelenik meg.Nem mondaná az ember az érintettnek.
Irigység NEM!Csak elkébed az ember hogy a másik jó dolgában nem tudja mit csinál.
Inkább fektetnê be valami értelmesbe a pénzét.
Soha ebben a világban nem tudhatja nem lessz rá szükség!
Tűrni azt kell amikor téged szadizna, megkárosítanak.
1978-ban kezdtem dolgozni, és 2005-ig minden évben jobban éltem.
Az u te àn jópár évig él kellett tűröm egy sereg olyan dolgot, amitől megindultam lefelé.
Volt benne adózás, pénzkidobás a felsőoktatásban, bércsökkenés, felnőtt gyerekeim tartós munkanélkülisége 2008-10 között, az üzleti lehetőségek beszűkülése, stb.
Ezt tűrni kellett.
Jött hozzá a saját hülyeségem is, balszerencse is, azt nem kellett volna tűrni csak óvatosan elkerülni.
Neked sem kell "tűrni", nem kàrosodsz ezzel.
Lenézem a pazarlàst, üres fejű kispitsának tartom, tedd te is ezt.
Más közünk nincs hozzá.
Lehet majd ráfázik, lehet, hogy nem, de ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!