Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szótlanul tűrnéd, ha egy...

Szótlanul tűrnéd, ha egy rokonod minden pénzét felesleges holmikra költené el?

Figyelt kérdés

Gyerekként is ilyen volt, ha kaptunk pénzt fagyira pl., én egy részét eltettem, ő meg akár kétszer is vett magának. Nagy divat volt anno a barátnők között a Baby Born és a Chou Chou baba (remélem, jól írtam). Mindenkinek volt 1 db, neki három kellett. Ugyanez volt a barbikkal, én kaptam a 4 Bratz közül egyet, ő mind a négyet megvetette magának.

Ez a materiális nézet később is megmaradt nála, 16. szülinapjára az apjától Gucci táskát és cipőt kért, évente cserélgeti az iPhonejait, neki mindenből csak a túlárazott Apple kell, mert "máshoz nem ért".

Most 24 éves, minden pénzét táskákra, cipőkre, ruhákra és ékszerekre költi kb.

Ő azt mondja, hogy ezek befektetések, mert később, ha megunja, ugyanannyiért, vagy még drágábban tudja eladni, mint amennyiért vette... De ki venne meg 10-12 év múlva egy használt táskát, százezrekért??? És ő tényleg többnek érzi magát ezektől a dolgoktól, mikor ezek csak tárgyak.

Igen, szépek, de sosem fizetnék ki több ezer eurót egy táskára, amibe éppen belefér a telefonom és a kulcsaim... Ő meg úgy veszi ezeket, mintha csak a H und M-ben vásárolna pár ezer forintért.

Most is együtt ebédeltünk ma, családi ebéd volt. Az egyik rokon kisgyerek felkapta a székről a táskáját és elkezdett vele sétálni, mint a felnőttek. Erre lekapta a válláról azzal a mondattal, hogy az a táska többe kerül, mint anyádék kocsija, ne nyúlj hozzá.

Meg ő órákat eltölt azzal egy héten, hogy rendezgeti a gardróbját, áttörli a cipőit (nyitott szekrényben vannak), újrarendezi a cipőket, ruhákat stb. Szóval neki ez egy érdekes program és betegesen ragaszkodik ezekhez a holmikhoz.

Ha ti ezt látnátok a közvetlen környezetetekben, szólnátok, vagy csak néznétek csendben ezt a nemnormális viselkedést?

2021. dec. 12. 23:26
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
36%

Ha valami értékes,azt el lehet értelmesen magyarázni egy gyereknek.

Pl

"Nézd egy nagyon sokba került,vigyázni kell rá"

Mondjuk így.

Nem pedig azt mondani,hogy többe került,mint anyádék kocsija.

Gondolom te is érzékeled a különbséget.

2021. dec. 13. 12:17
 52/67 anonim ***** válasza:
92%

51!

Ja. És te érzed azt, amikor a vérnyomásmérő felugrik 200ra, mert Mucika a te drága akarmidet vette a kezébe, amit féltesz? Nem mindenki áll neki ütyüpütyü tüncibüncizni Mucikaval, van aki simán kimondja, amit gondol, pláne, ha nem a saját gyereke.

2021. dec. 13. 12:37
 53/67 anonim ***** válasza:
91%
Tanítsa a hüle kölköt aki a világra sz4rta
2021. dec. 13. 12:40
 54/67 anonim ***** válasza:
20%

Hát,akinek alacsony az érzelmi intelligenciája,az előbb cselekszik,mint gondolkodik.

Továbbra sem értem,hogy a gyerek miért tehet róla,ha a szülei nem nevelték meg.

"Pláne ha nem a saját gyereke"

Tipikus proli mentalitás.

Na,lehet Gucci táskája valakinek,ha egy 5 karátos paraszt gondolkodása van.

Normális ember azt várja el másoktól is,amit maga is teljesít.

2021. dec. 13. 12:53
 55/67 anonim ***** válasza:
95%

Olyan vicces mikor valaki feltesz egy kérdést, azt gondolva hogy nagyon neki van igaza es mindenki mellette fog allni, aztan pofára esik, es utana nem is ir tobbet a kérdéshez 😭😂

irigy kutya

2021. dec. 13. 13:01
 56/67 anonim ***** válasza:
85%

54!

Köze nincs az érzelmi intelligenciahoz. Ha fogom magam és elveszem a taskadat, egészen biztosan szentségelni fogsz. Ha drága a taskad és mondjuk benne van minden erteked, akkor meg pláne.

A saját gyerek meg azért érdekes, mert őt elvileg ismered, tudod mire képes, mire nem, ergo ha ő csinal valamit, azt tudod kezelni. Már ha ugye épeszű szülő vagy.

Pl én azt várom el, hogy senki gyereke/kutyaja/anyja/akárkije ne nyúljon az én dolgaimhoz - és bizony ezt tanítottam a gyerekemnek is. A fent leirt esetben a gyereknek pl esélye nem lett volna sétálgatni a táskával, mert azonnal raszolok, én, az anyja és már teszi is vissza, miközben bocsánatot kér.

2021. dec. 13. 13:01
 57/67 anonim ***** válasza:
18%

Senki nem mondta hogy nem kell a gyerekre szólni, hanem csak annyit, hogy nem kell közben csórózni a szüleit.

😀

2021. dec. 13. 13:04
 58/67 anonim ***** válasza:
92%

57!

De el se jutott volna odáig a csórózós, ha az anyja meg az apja neveli és rászól abban a pillanatban, amikor látja, hogy hozzá ér a táskához.

2021. dec. 13. 13:07
 59/67 anonim ***** válasza:
100%
Neha oda kell szolni hogy mi mennyibe került, mert ha egy drága dologról van szo, akkor az idiota anyuka akkor remélhetőleg észbekap, hogyha kar éri a dolgot akkor nem tudjak megvenni ujra es akkor talan veszi a fáradságot es raszol a neveletlen pulyara. :D bar nem ertem, ha olcsó is volt, ne fogdossa a cuccom semelyik gyerek.
2021. dec. 13. 13:21
 60/67 anonim ***** válasza:
85%
A masik meg gondolom azert volt az a kis odaszolas, mert mar ti is a bogyeben vagytok, es elege lehet a savanyu pofatokbol.
2021. dec. 13. 13:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!