Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szótlanul tűrnéd, ha egy...

Szótlanul tűrnéd, ha egy rokonod minden pénzét felesleges holmikra költené el?

Figyelt kérdés

Gyerekként is ilyen volt, ha kaptunk pénzt fagyira pl., én egy részét eltettem, ő meg akár kétszer is vett magának. Nagy divat volt anno a barátnők között a Baby Born és a Chou Chou baba (remélem, jól írtam). Mindenkinek volt 1 db, neki három kellett. Ugyanez volt a barbikkal, én kaptam a 4 Bratz közül egyet, ő mind a négyet megvetette magának.

Ez a materiális nézet később is megmaradt nála, 16. szülinapjára az apjától Gucci táskát és cipőt kért, évente cserélgeti az iPhonejait, neki mindenből csak a túlárazott Apple kell, mert "máshoz nem ért".

Most 24 éves, minden pénzét táskákra, cipőkre, ruhákra és ékszerekre költi kb.

Ő azt mondja, hogy ezek befektetések, mert később, ha megunja, ugyanannyiért, vagy még drágábban tudja eladni, mint amennyiért vette... De ki venne meg 10-12 év múlva egy használt táskát, százezrekért??? És ő tényleg többnek érzi magát ezektől a dolgoktól, mikor ezek csak tárgyak.

Igen, szépek, de sosem fizetnék ki több ezer eurót egy táskára, amibe éppen belefér a telefonom és a kulcsaim... Ő meg úgy veszi ezeket, mintha csak a H und M-ben vásárolna pár ezer forintért.

Most is együtt ebédeltünk ma, családi ebéd volt. Az egyik rokon kisgyerek felkapta a székről a táskáját és elkezdett vele sétálni, mint a felnőttek. Erre lekapta a válláról azzal a mondattal, hogy az a táska többe kerül, mint anyádék kocsija, ne nyúlj hozzá.

Meg ő órákat eltölt azzal egy héten, hogy rendezgeti a gardróbját, áttörli a cipőit (nyitott szekrényben vannak), újrarendezi a cipőket, ruhákat stb. Szóval neki ez egy érdekes program és betegesen ragaszkodik ezekhez a holmikhoz.

Ha ti ezt látnátok a közvetlen környezetetekben, szólnátok, vagy csak néznétek csendben ezt a nemnormális viselkedést?

2021. dec. 12. 23:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
95%

Manapság, amikor tetőzik az infláció, én is azt mondom, hogy akinek van pénze, az mindenképp költse el értelmesen! Pedig alapvetően spórolós vagyok.

Pl. kinéztem egy szekrényt, alapvetően nem lenne rá szükségem azonnal, de jövőre 20%-al emelik az árát. Persze, hogy megveszem most!

És az "értelmes" pénzköltésbe az is beletartozik, ha ő valamilyen hobbira, ruhákra, élvezeti cikkekre stb költi a pénzét.

F

2021. dec. 13. 09:25
 42/67 anonim ***** válasza:
34%

Aki szerint pedig a gyerek volt neveletlen,hogy felkapta a táskát....

Na már most oké,de akkor sem mond egy értelmes ember olyat egy gyereknek,hogy ez többe kerül,mint anyádék kocsija.

Ez mekkora önbecsülés romboló,ha ilyet mondanak egy gyereknek.

Annyit kellett volna mondania,hogy nem az övé a táska,akkor nem illik felkapni.

De ő itt kiemelte,hogy mennyibe került,ez volt a lényeg.

2021. dec. 13. 09:32
 43/67 anonim ***** válasza:
95%
Jaj, nekem is van ilyen ismerősöm. Szintén mindent alátoltak a szülők/nagyszülők, úgyhogy megveheti magának a 120. Gucci táskát is. Most ne haragudj, de kit érdekel, hova teszi a pénzét? Tőlem/tőled veszik el? :D Jobb, hogy ruhákra költ, mintha inna/drogozna. Tudod, sok tehetős ember inkább szétcsapja magát szerekkel amikor már nem tud a pénzével mit kezdeni... :D Bár gyanítom, te jobban örülnél, ha ez a csaj egy tűvel a kezében fetrengene valahol szétcsúszva, amennyire utálod... XD
2021. dec. 13. 09:58
 44/67 anonim ***** válasza:
94%

Ennyire ne legyél már irigy rá :D

Semmi közöd az ő pénzéhez ;)

2021. dec. 13. 10:39
 45/67 anonim ***** válasza:
92%
De jó ennek a csajnak basszus,am meg pár évvel ezelőtt nekem is volt ilyen időszakom,amikor imádtam a kis ruháim rendezgetni,meg öltözködni,amíg nem kellett a megélhetésemmel foglalkozni.
2021. dec. 13. 10:43
 46/67 anonim ***** válasza:
18%
42, mennyiben rinti egy gyerk önbecsülését, mennyibe kerül valaki táskája, autója?
2021. dec. 13. 10:56
 47/67 anonim ***** válasza:
81%

38!

Egy designer vintage modell minimum ugyanannyira fog elkelni, mint amennyiért anno 15 éve megvette. Ha nem többért. Megegyezés, nem egy pár havi horgászat készült nulla minőségű, 600ezer darabos szériából származó C&A taskarol beszélünk, hanem mondjuk egy Birkin-rol.

2021. dec. 13. 11:37
 48/67 anonim ***** válasza:
30%

Mondjuk annyiban rontja a gyerek önbecsülését,hogy éreztetik vele,hogy ő kevesebbet ér,mert nekik még az autójuk is olcsó.

A gyerek mit tehet arról,hogy a szüleinek mire telik,és hogy nem nevelték meg?Semmit.

De egy ilyen ostoba liba,aki az értét a táskák jelentik,hogyan érthetné azt,hogy mit mondott.

A szülei helyében tuti megszakítanám vele a kapcsolatot egy ilyen lekicsinylő megjegyzés után.

Lehet az a rohadt táska több 100 ezer Ft volt,de egy ember önbecsülésébe beletaposni sokkal többe kerülhet.

Tudod,később pl önértékelési zavar,kisebbségi érzés.

Tudod felnőttként sok ember jár ilyesmikkel pszichológushoz.

2021. dec. 13. 12:07
 49/67 Metionin ***** válasza:
93%
Ha a saját pénzéből csinálja és nem engem károsít meg vele, akkor leszarnám. Az ő dolga. Biztosan én is költök olyanra, amit ő tart értelmetlennek.
2021. dec. 13. 12:10
 50/67 anonim ***** válasza:
91%

48!

Ennyi erővel ki ne vedd a szerencsétlen gyerek kezéből az urnát se, amiben a nagymama hamvai vannak, se a spéci lencsés vagyont érő szemuvegedet, vagy az ukmamadrol radmaradt meisseni porcelán cseszedet, mert szegény még a végén pszichiaternel köt ki miatta.

2021. dec. 13. 12:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!