Szótlanul tűrnéd, ha egy rokonod minden pénzét felesleges holmikra költené el?
Gyerekként is ilyen volt, ha kaptunk pénzt fagyira pl., én egy részét eltettem, ő meg akár kétszer is vett magának. Nagy divat volt anno a barátnők között a Baby Born és a Chou Chou baba (remélem, jól írtam). Mindenkinek volt 1 db, neki három kellett. Ugyanez volt a barbikkal, én kaptam a 4 Bratz közül egyet, ő mind a négyet megvetette magának.
Ez a materiális nézet később is megmaradt nála, 16. szülinapjára az apjától Gucci táskát és cipőt kért, évente cserélgeti az iPhonejait, neki mindenből csak a túlárazott Apple kell, mert "máshoz nem ért".
Most 24 éves, minden pénzét táskákra, cipőkre, ruhákra és ékszerekre költi kb.
Ő azt mondja, hogy ezek befektetések, mert később, ha megunja, ugyanannyiért, vagy még drágábban tudja eladni, mint amennyiért vette... De ki venne meg 10-12 év múlva egy használt táskát, százezrekért??? És ő tényleg többnek érzi magát ezektől a dolgoktól, mikor ezek csak tárgyak.
Igen, szépek, de sosem fizetnék ki több ezer eurót egy táskára, amibe éppen belefér a telefonom és a kulcsaim... Ő meg úgy veszi ezeket, mintha csak a H und M-ben vásárolna pár ezer forintért.
Most is együtt ebédeltünk ma, családi ebéd volt. Az egyik rokon kisgyerek felkapta a székről a táskáját és elkezdett vele sétálni, mint a felnőttek. Erre lekapta a válláról azzal a mondattal, hogy az a táska többe kerül, mint anyádék kocsija, ne nyúlj hozzá.
Meg ő órákat eltölt azzal egy héten, hogy rendezgeti a gardróbját, áttörli a cipőit (nyitott szekrényben vannak), újrarendezi a cipőket, ruhákat stb. Szóval neki ez egy érdekes program és betegesen ragaszkodik ezekhez a holmikhoz.
Ha ti ezt látnátok a közvetlen környezetetekben, szólnátok, vagy csak néznétek csendben ezt a nemnormális viselkedést?
Nem szólnék semmit, mert abszolút semmi közöm hozzá hogy ki mire költi a pénzét, meg hogy él. Nem is értem hogy jön ehhez bárki, magánügy.
Mondom ezt úgy, hogy utálom az ilyen felszínes embereket.
De azt is utálom mikor valaki másnak meg akarja mondani hogy hogy éljen, meg amikor frusztráltságában a gyk-n csámcsog a rokonai szokásain.
Nem szólnék semmit.
Majd ha "megöregedett" akkor fog pofára esni.
Értelmes emberek ingatlanba vagy vállalkozásba fektetik a pénzüket,az idióták meg ilyesmire.
Most éli fel a jövőjét.
Mindig is voltak ilyen emberek,"élj a mának"
Ezek szoktak siránkozni,amikor nyugdíjasok lesznek,hogy alig bírnak megélni az állami nyugdíjból:D
Igen.
Abszolút nem érdekelne.
Nagybátyám pl masszív alkoholista, füstöl, mint a gyárkémény, pedig papíron oxigén kéne neki, munkanélküli, mivel kettőt lép kifullad, mégcsak otthona sincs, érdekel? - nem. Az ő élete, engem ugyan nem zavar 🤷♀️
Érdekelne? - Nem. Ami azt illeti pont leszarnám.
Bölcs döntéseket hoz? - Nem. Valószínűleg megfogja idővel bánni, hogy nincs eltett pénze vagy befektetése.
Ez engem érdekelne? - Nem, szintúgy leszarnám.
Nem vagyok én sem pap se Jézus, hogy megtérítsek valakit.
A kérdezőt sem az aggodalom vezérli, hanem az irigység 😃
Nem azért zavarja mert félti a rokont hogy mi lesz vele a jövőben megtakarítás nélkül, egyszerűen csak irigy rá és majd' megpukkad.
Abból is látstik hogy mindent felhozott ellene egészen a gyerekkori sérelmekig, hogy neki négy babája volt, míg a kérdezőnek egy. Azért elég beteg dolog úgy leélni egy életet, hogy valaki ennyire ki legyen hegyezve valaki másra és hogy vele legyen elfoglalva évekig-évtizedekig, ahelyett hogy a saját életére összpontosítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!