Mit csináljak, ha nem akarok bátyám barátnőjével karácsonyozni?
33. Ki a fene beszélt itt megbocsátásról? Arról volt szó, hogy ne csessze el a családjával a kapcsolatát egy ilyen miatt, amire a legjobb megoldás, ha ignorálja. Mit ér el azzal vajon, ha most fülét-farkát behúzva elmenekül a konfrontáció elől, és távol tartja magát a SAJÁT családjától? Mert ez igenis menekülés, hiszen nem várható, hogy majd nagyon jól fogja érezni magát karácsonykor, amikor magában fortyog, fetreng az önsajnálatban és a negatív gondolatokban a családja felé, tök egyedül?
Senki nem mondta, hogy bocsásson meg, hanem hogy viselkedjen felnőtt módjára, nézzen át a csajon, de a családjával ne szakítsa meg a kapcsolatot emiatt. Mert akkor megint csakis ő lehet a vesztes.
40. Igen, oka van, pl. az is lehet, hogy a másik csaj nagyon ügyesen manipulál. Vannak ilyen emberek, akik baromi szimpatikusak tudnak lenni a legtöbb embernek, és ezt a tulajdonságukat jól ki is tudják használni.
Engem anno egy ilyen miatt terrorizáltak, úgy, hogy előtte hat évig semmi baja nem volt velem az osztályomnak. Na szóval ilyen is van, szerencsés vagy, ha te nem találkoztál hasonlóval.
a másik csaj nagyon ügyesen manipulál.
Persze, kivétel nélkül mindenkit. Hidd el, ez a ritkább.
Hasonló helyzetben voltam/vagyok én is. Én próbálkoztam azzal, hogy elmegyek és levegőnek nézem az illetőt. Ő szintén levegőnek nézett engem. Mindenki más beszélgetett egymással, mi meg úgy tettünk, mintha a másik ott sem lenne. De ez mindenkinek kellemetlen volt, hiszen az ünnepi ebédnél azért eléggé érezni azt, hogy két ember ki nem állhatja egymást, egymásra sem néznek, nem szólnak hozzá egymás témájához, stb. Szóval sokszor voltak kínos csöndek, amikor mindenki csak pislogott jobbra-balra, hogy akkor most mi lesz, mond-e valaki valamit vagy itt ülünk, mint a birkák? Ezt néhány éven keresztül eljátszottuk minden karácsonykor, de csak annyit értünk el vele, hogy minden egyes karácsony előtt már rettegtem, mert tudtam, mi fog következni. Teljesen elrontotta a hangulatomat, nemcsak arra a napra, hanem előtte és utána is...
Úgyhogy az egyik évben úgy döntöttem, hogy mondom a szüleimnek, hogy én karácsony előtt megyek hozzájuk meglátogatni őket, hogy elkerüljük ezt a szituációt. Nem tetszett nekik elsőre, de mondtam, hogy ha karácsony előtt nem akarnak velem találkozni, akkor karácsonykor sem fognak, szóval döntsenek ennek tudatában. Végül belementek, azóta minden évben én még karácsony előtt elintézem a karácsonyozást a szüleimmel, ők meg a többiekkel karácsonyoznak karácsonykor, így nekem nem kell találkozni az illetővel. Ez nálunk bevált módszer lett, de nem tudom, hogy a te szüleid mennyire rugalmasak, mennyire mennének bele egy ilyenbe.
46!
Nem a szülei találták ki, hogy Karacsoyn előtt menjen. "Úgyhogy az egyik évben úgy döntöttem, hogy mondom a szüleimnek, hogy én karácsony előtt megyek hozzájuk meglátogatni őket..."
Amúgy meg nyilván a testvér párjáról van szó.
48!
Felnőttekről van szó, bakker. Nehogy már anyu meg apu leültesse őket elbeszélgetni. Ők a probléma, nekik kell megoldani. A valaszado megoldotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!