Mit csináljak, ha nem akarok bátyám barátnőjével karácsonyozni?
Mivel engem is nagyon durván bántottak kisiskolás koromban - csak én nem váltottam iskolát, mert a szüleim nem engedték - megértem, hogy még felnőttként is fáj, ami akkor történt.
Sajnos azonban az a helyzet, hogy a világ a szemétládáknak áll. A bátyádat már sikerült elmarnia mellőled. A családod többi tagja pedig azt látja, hogy te gerjeszted a feszkót, te rondítasz bele a családi karácsonyba az összeférhetetlenségeddel, és előbb-utóbb mindenki ellened fog fordulni.
Persze, megpróbálhatsz felülemelkedni a múlton, és megbocsátani valakinek, aki nyilvánvalóan nem bánt meg semmit, amit ellened tett (hiszen lett volna már módja többször bocsánatot kérni tőled), de nyilván nem lesz egyszerű... De ha nem mész el és nem játszod meg magad, mindenki téged fog utálni és röhögni rajtad, ahogy az eddig érkező válaszokból is láthatod.
Jó, hát gyáva mint a fene. Ez sem egy szép tulajdonság, de nem biztos hogy még mindig gonosz is.
"Vagy talán nekem kéne odamennem, mikor ő volt az aki bántott??" Én sem úgy gondoltam. Csak arra akartam kilyukadni, mint amit a 10-es is ír, hogy "lehet, pont a viselkedésed miatt nem mer kezdeményezni, bocsánatot kérni." Ez nem azt jelenti, hogy neked kell előhozakodni azzal, hogy spongyát rá, vagy akár kimondottan kedveskedni, barátkozni. Hanem csak mutasd azt, hogy képes volnál a megbocsátásra, ha ő végre rászánná magát arra, hogy kifejezze a sajnálatát. Erre elég az is, ha ott vagy és nem vagy vele bunkó. Pont mint a műhelyben.
Különben is, te a szüleidhez mész karácsonyozni, nehogy már te érezd magad kellemetlenül és miatta ne menj. Azzal önként túratnád ki magad, és miután kiutáltatott az osztályból, még a családi karácsonyodat is odaadnád neki. Ez már tényleg buta és kicsinyes lépés lenne tőled is. Mintha valaki csak egy szeletet hagyott volna neked a tortából, te meg mérgedben hozzávágnád. Frászt! Edd meg! Az a tiéd.
Menj csak el, érezd otthon magad, legyél a családoddal, őt pedig nyugodtan tűrd el, ne rontsd a hangulatotokat. Ő meg jobb esetben megerőlteti magát, hogy jobb kapcsolatot alakítson ki veled, rosszabb esetben lapul tovább. Az nem a te bajod.
Én mennék, de levegőnek nézném a csajt. Én így szoktam az ilyen szitukat megoldani..
Mondjuk, azt nem értem, hogy várod el tőle, hogy bocsánatot kérjen, ha soha nem találkoztok?
Helyesen teszed, ha nem mész, vagy ha mész, akkor levegőnek nézed.
Elvégre nincs jobb időpont a haragra, sértődésre, mint a Szeretet Ünnepe.
Ne szítsad a tüzet, mert te is megégsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!