Másnak is elmene az étvagya? Áll felettem és nézi h eszek!
A mért nézelre azt mondja hogy jaaa és néz tovább.
Az esetek 90%ba be se fejezem az evést. Akkor meg mondja tudtam h sokat mertél nem bírod meg enni. Pedig amúgy éhes voltam meg tudtam volna enni csak elment az étvágyam attól h bámul
Ülj le vele és beszéld meg. Mondd el neki, hogy így nem tudsz enni. Kérd meg, hogy fejezze be, és ne csináljon úgy, mintha egy csoda lenne, hogy tudsz enni.
Ahelyett, hogy itt beszélsz erről a válaszolókkal, ahelyett oda kéne menned hozzá és megbeszélni hogy ez így neked nem jó. Ne csak annyival rendezd le, hogy "mér nézel"
Itt egy példa: "figyelj anya, amikor eszek, te mindig ott állsz és nézel. Ez engem zavar, nem tudok így enni. Elmegy az étvágyam, rosszul érzem magam közben, zavarba hoz (vagy akármi más még amit érzékelsz), ezért inkább ott hagyom az ételt, és éhes maradok." Itt aztán kérd meg, hogy ezt ne csinálja tovább, esetleg kompromisszumot köthetsz vele, hogy elmondod mit gondolsz az ételről, ha nem áll ott és bámul téged (gondolom a reakciódra kíváncsi).
Nem engedi h a szobába együnk.
Mondom neki h finom mikor lenyelem az elsö falatot. De tovább áll felettem és néz meg mindja jólnlaksz,besokalsz. Pedig normál adagot szedek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!