22 vagyok és fiu, van egy nővérem aki állandóan anyáskodik felettem ha elmegyek este kérdezi hogy mikor jövök, meg ilyenek na ezt miért csinálja?
Azért, mert átvette a szülőd szerepét. Kontrollálni akar, mint egy kisgyereket, és ezt úgy adja elő, mintha törődés lenne. A törődés ugye, jó dolog, és társadalmilag elfogadott, abba nem lehet belekötni, sőt: annak örülni "kell". csakhogy ez nem törődés! És mindenkit megnyugtatok, ez nem normális dolog egy 22 éves ember esetében. Egy kétévesnél vagy egy hatévesnél ok, de 22-nél nem ok.
Egyszerű a dolog: a tesókának meg kell mondani, hogy mindig vésse a fejébe: csak azért, mert X évvel idősebb, nem az anyád, hanem csak a testvéred. (22 évesen már az anyád sem szólhat bele a dolgaidba normáls esetben) Egy szinten van veled, nem feletted. Értsd: röviden szólva: törődjön a maga dolgával, te nem vagy köteles senkinek beszámolással élni az életedről - lévén, hogy felnőtt ember vagy. Ha valamit el akarsz neki mondnai, akkor elmondod, egyébként semmi köze a dolgaidhoz.
Hát ha tényleg hangos vagy, az gáz és p.fátlanság. Nincs baj, hogy hajnalban jössz, de akkor mint az árnyék, csendben közlekedj.
Egyébként érdeklődik; én is megkérdem a barátom, hogy mikor jön, vagy merre megy és ő is engem. Persze számít a hangsúly, ergo: nem kötekedve, számon kérően, hanem szimpla kérdésként.
amikor 19 évesen beiratkoztam érettségizni még oda is elkísért
azt mondja eljön velem, elkísér mert úgy is itt meg ott dolga
miért csinálja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!