Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg, hogy...

Hogyan értessem meg, hogy szeretek itthon lenni egyedül és dolgozni is itthon? Miért "kéne emberek közé mennem"?

Figyelt kérdés

Nekem az álmom vált valóra ezzel és mindig is ezt terveztem, dolgoztam már ~20 évet másoknak, aztán tavaly végre beköltöztünk Párommal az új otthonunkba és azóta csak itthon vagyok a kutyámmal, de minden percét élvezem! Van egy kis vállalkozásom aminek a bővítésén dolgozom és természetesen szoktam "emberek közé menni" mert minden nap főzök így gyakran járok boltba is, van családom és pár barátnőm akik rendszeresen meglátogatnak és ennyi bőven elég! Sokszor kell ettől több kontaktusban lennem emberekkel, mert Pàromhoz is járnak elég sokan, de ez például már sokszor nehezemre is esik. Ettől is még sokkal magamnak valóbb vagyok. Visszagondolok, hogy az összes munkahelyemen mindig is elkülönülő, nem bratyizós fajta voltam, de szánt szándékkal, mert egyszerűen ilyen vagyok és voltam mindig is... Akkor miért kapom ezt meg már nem először, hogy menjek emberek közé? Tegnap azért kaptam ezt meg, mert az egyik családtagom beugrott és valamire igen bunkón válaszolt... majd amilyen az adjon isten olyan volt a fogadj isten. S erre is megkaptam utána, hogy menjek emberek közé, pedig 100% biztos vagyok benne, hogy igazam volt és nem értem, hogy lett az itthoni boldog életem egy ilyen támadási felület.

Meg hogy "elmagányosodom". Mondtam nem vagyok magányos.:) Ő nem is ezt mondta.🤷

Én elhiszem, sőt tudom, hogy ezt az életvitelt az emberek többsége nem bírná, sokan mondják, hogy "megbolondulnának itthon" de ezt sose értettem, persze elfogadom, hogy más más. Én már a nem saját otthonban is élveztem minden egyedül töltött percet, sose unatkoztam, hát akkor itt az újban pedig még jobban imádok itthon lenni és még több tevékenykedni való van.:) Nem értem mi a gond. Ti értitek?

2021. szept. 30. 07:11
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
a biztosított őstermelő mindig pont arra volt jogosult, mint a biztosított ev.
2021. szept. 30. 14:58
 32/38 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező, nincs mezőgazdasági ev. Mg tevékenységet végző ev van. De az is csak egyéni vállakozó a jogszabályban...
2021. szept. 30. 15:08
 33/38 A kérdező kommentje:
Tavaly júl.1-én léptek életbe a változások, amik eddig NEM így voltak. Tőlem nevezhetsz mezőgazdasági kistermelőnek is vagy simán őstermelőnek teljesen mindegy (az szja csekkemre tényleg az van írva ahogyan fogalmaztam a főállású státuszom), de ez a kérdés szempontjából teljesen irreleváns.
2021. szept. 30. 15:12
 34/38 anonim ***** válasza:
72%

ó, egy szörpikegyártó (vagy lekvár, édesmindegy). Tehát feladtad az állásod, hogy a hobbidnak élj, ami szezonális, erősen függ egy csomó külső körülménytől, havonta fizeted (bevétel híján is) főállásúként a járulékot.

Hát nem is értem, miért nem tapsikolnak.

2021. szept. 30. 15:15
 35/38 anonim ***** válasza:
40%

Ne foglalkozz velük. Én ugyanilyen vagyok, szintén otthon dolgozom és nem járok sehova. Ha mennem is kell, még el se indulok, de azt várom, hogy mikor érek már haza. :D

Aki érti érti, aki nem az meg így járt. Szerintem látszik egy emberen ha magányos, vagy rossz az élete. Én pl. Sose voltam még ilyen boldog, és nagyon igénylem az egyedüllétet, ha nem kapom meg, nem tudok feltöltődni, nekem az a pihenés ha egyedül vagyok. És köszönjük, jól megvagyunk Én és Én. :D

2021. szept. 30. 15:18
 36/38 anonim ***** válasza:
77%
33-ra: nem, nem mindegy, mert azt se tudod, mi vagy... vagy őstermelő, vagy ev. Tavaly csak az változott, hogy addig ugyanazt a tevékenységet végezhetted így is, úgy is. Most választani kellett, egy tevékenység egyszerre csak az egyik formában végezhető.
2021. szept. 30. 15:22
 37/38 A kérdező kommentje:

De tudom mi vagyok írtam is pár szinonimát amiből válogathatsz, de látszik hogy nem értesz hozzá, mert akkor tudnád, hogy aki nem minősül kezdő őstermelőnek az nem fizet főállású bevétel utáni járulékot, de hagyjuk már a kötekedésed légyszíves mert szétoffolod a kérdésem és a továbbiakban oktató jelleggel sem fogok reagálni rá.

35! Én is írhattam volna ezeket a sorokat!:D Komolyan mondom általában a boltba elmenést is herce-hurcának élem meg...ha lenne itt élelmiszer házhozszállítási lehetőség akkor azt is online rendelném (remélem a közeljövőben kiterjesztik). Neked is köszönöm, hogy írtál!:)

2021. szept. 30. 15:32
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem igazán ismerik az introvertáltságot. Ha a családod alapvetően nem nyitott az ilyen jellegű témákra, akkor próbálj meg nem foglalkozni ezekkel és elengedni, mert sose fogják megérteni
2021. okt. 2. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!