Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg, hogy...

Hogyan értessem meg, hogy szeretek itthon lenni egyedül és dolgozni is itthon? Miért "kéne emberek közé mennem"?

Figyelt kérdés

Nekem az álmom vált valóra ezzel és mindig is ezt terveztem, dolgoztam már ~20 évet másoknak, aztán tavaly végre beköltöztünk Párommal az új otthonunkba és azóta csak itthon vagyok a kutyámmal, de minden percét élvezem! Van egy kis vállalkozásom aminek a bővítésén dolgozom és természetesen szoktam "emberek közé menni" mert minden nap főzök így gyakran járok boltba is, van családom és pár barátnőm akik rendszeresen meglátogatnak és ennyi bőven elég! Sokszor kell ettől több kontaktusban lennem emberekkel, mert Pàromhoz is járnak elég sokan, de ez például már sokszor nehezemre is esik. Ettől is még sokkal magamnak valóbb vagyok. Visszagondolok, hogy az összes munkahelyemen mindig is elkülönülő, nem bratyizós fajta voltam, de szánt szándékkal, mert egyszerűen ilyen vagyok és voltam mindig is... Akkor miért kapom ezt meg már nem először, hogy menjek emberek közé? Tegnap azért kaptam ezt meg, mert az egyik családtagom beugrott és valamire igen bunkón válaszolt... majd amilyen az adjon isten olyan volt a fogadj isten. S erre is megkaptam utána, hogy menjek emberek közé, pedig 100% biztos vagyok benne, hogy igazam volt és nem értem, hogy lett az itthoni boldog életem egy ilyen támadási felület.

Meg hogy "elmagányosodom". Mondtam nem vagyok magányos.:) Ő nem is ezt mondta.🤷

Én elhiszem, sőt tudom, hogy ezt az életvitelt az emberek többsége nem bírná, sokan mondják, hogy "megbolondulnának itthon" de ezt sose értettem, persze elfogadom, hogy más más. Én már a nem saját otthonban is élveztem minden egyedül töltött percet, sose unatkoztam, hát akkor itt az újban pedig még jobban imádok itthon lenni és még több tevékenykedni való van.:) Nem értem mi a gond. Ti értitek?

2021. szept. 30. 07:11
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
96%
Azért jó lehet a tudat, hogy a párod egyáltalán nem bízik a sikereidben... Lehet elgondolkodnék ezen is.
2021. szept. 30. 11:59
 22/38 anonim ***** válasza:
95%

Ez érdekes, picit hasonló szituációban vagyok, itthonról dolgozok, saját vállalkozásom van. És párom ebben semmi kivetni valót nem talál, még úgy sem, hogy nem mindig van stabil jövedelmem ugye.

Sőt, biztat, és hisz bennem. Jó, tény ez nem ilyen mlm-es “vállalkozósdi”(forrver, online webiroda stb) mert ha az esetedben arról van szó, akkor picit megtudom érteni a kétségeiket..

De akkor is, ha te hiszel benne, az elég lehúzó lehet, hogy ilyen a környezeted. Nem lehet, hogy irigyek? Hogy te otthonról dolgozhatsz, míg pl párod bent robotol?

Mert ilyen is akad, hogy azért piszkálnak valakit, mert irigyek arra, hogy nem kell bemenni minden nap az utált munkahelyre.

2021. szept. 30. 12:22
 23/38 anonim ***** válasza:
75%

Gondoltam majd belemegyünk abba, hogy milyen szóváltás, amiből kerekedett ez a kisebb vita, hogy elmondhassátok szerintetek is igazam volt-e, mert nyilván senki se tévedhetetlen. Te voltál az egyetlen, aki erre a részére is reagált, pedig lényeges momentum

Nem meséljük el utólag. Ha nem volt annyira fontos, hogy leírd a kérdésben, akkor ennyi.

És szuper, hogy van B meg C meg Zs terved, de azok tervek.

2021. szept. 30. 12:48
 24/38 A kérdező kommentje:

Őstermelő vagyok másodállásban eddig inkább hobbiból 8 éve, illetve az elmúlt évben váltam főállású mezőgazdasági e.v.-á. Szóval ne ilyet piti kis melócskára gondoljatok.

Mindig is mondtam, míg határozott idejű szerződésben állományban voltam, hogy amint az letelik csak ezzel szeretnék foglalkozni. De úgy látszik nem vette komolyan. Valószínűleg azzal is gondja van, hogy ez idénymunka (kb.annyira mint az övé is), de amikor szezon van és bevétel akkor tud örülni és lelkesebb lenni egyébként.

Most egy pályázatra készülök, eddig úgy néz ki sikerülni is fog, ami már megadja majd a szükséges tőkét a bővítéshez. Őszintén szólva igen, lelombozó, mert mikor ezt meséltem is csak arról kérdezett, mi van ha nem bírom teljesíteni a feltételeket. Nem, nem racionalitásból, mert olyan minimális feltétel van, hogy akár most azonnal teljesíteni tudnám, de amúgy lesz rá 5 évem. Szóval ez az A terv, most B C D-be már nem megyek bele, de mind saját két kezi munka amelyek ráadásul még örömmel is töltenek el, de nem, szerintük (ezek szerint) menjek továbbra is másnak dolgozni mert az a biztos.:/ Különben emiatt a "biztos és fix" nyomás hatására jelentkeztem szintén másnak dolgozni, tehát a teljes önállóságról szóló terveimről ezzel ideiglenesen le is mondtam, hogy jelentkeztem több home office helyre is. De látjátok erre meg azt kapom, hogy az nem jó,ha továbbra is ki se kell lépnem itthonról.

2021. szept. 30. 12:56
 25/38 A kérdező kommentje:
23! Csak 17-re reagáltam, hogy nem lehet azzal baja, hogy nincs B terv mert van.
2021. szept. 30. 12:58
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát valószínűleg semmi sem elég jó neki(k), amit csinálsz, ami nem jó jel.
2021. szept. 30. 13:46
 27/38 anonim ***** válasza:
Akkor meg foglalkozni nem kell velük.
2021. szept. 30. 14:02
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

az elmúlt évben váltam főállású mezőgazdasági e.v.-á. Szóval ne ilyet piti kis melócskára gondoljatok.

na, ettől még lehet piti kis melócska, van olyan ev ügyfél, akinek vann havi bevétele babavarrásból max20-30ezer, a férje fizetéséből fizeni a minimum járulékot, mert annyit sem termel. Szóval ez semmit nem jelent.

2021. szept. 30. 14:40
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
nincs golyan, hogy mezőgazdasági egyéni vállalkozó van. Őstermelő van, vagy egyéni vállakozó. Öszvér nincs.
2021. szept. 30. 14:41
 30/38 A kérdező kommentje:
29-es tavaly módosultak a jogszabályok, jelenleg pl.:a bevételem után fizetendő szja csekkemre is gyárilag ez van nyomtatva, hogy :"mezőgazdasági e.v."! Elhiheted, hogy nem a NAV tudja rosszul. Mostmár ugyanúgy jogosult az őstermelő is különböző ellátásokra, ami eddig csak az egyéni vállalkozókat, cégeket érintette...
2021. szept. 30. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!