Egyedül akarok lenni, de a környezetem nem fogadja el. Hogy értessem meg velük, hogy nekem így jó?
25 éves nő vagyok, másfél éve nincs senkim. Az utolsó kapcsolatom után sokáig szenvedtem, nem találtam a helyem. Akkor úgy döntöttem, hogy nem kell egy ideig senki. Elkezdtem nyelvet tanulni, egyre többször jártam a kreatív-hobbi boltokba, rengeteget olvastam. Ez a mai napig így van. Én jól érzem így magam, de a környezetem (munkatársak, család, barátok) ezt nem fogadják el, és már az agyamra mennek vele.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy néha nem hiányzik a szerelem, de nem érzem "késznek" magam egy kapcsolatra. Úgy érzem, hogy túl sok dolog bánt még a múltból, amit előbb le szeretnék zárni, és majd utána ismerkedni.
A családomtól mindig azt hallgatom, hogy miért nem mozdulok ki itthonról, így fogok besavanyodni. A kollégáimtól heti rendszerességgel megkapom, hogy munkamániás vagyok, és ez így nem jó, ennek rossz vége lesz. Barátaim abszolút jó szándékkal mondják, de már tőlük is rosszul esik: így fogok megöregedni, egyedül. Mert mire odajutok, hogy randizhatnék, azt se tudom majd mi fán terem.
Volt olyan, aki azt mondta, hogy én leszek a tipikus macskás vénasszony, akinek 70 évesen 80 macskája van és utálja az egész környék.
Próbáltam elmagyarázni nekik, hogy mik az okok, de egy idő után olyan lett, mint egy kihallgatás: "És miért nem?" "Miért gondolod ezt?" stb.
Mit tegyek-mondjak, hogy leszálljanak végre erről a témáról?
Köszönöm.
Es miért nem?
En igy akarom.
De miért?
En igy akarom.
De megis mi az oka?
En igy akarom.
Mindig ugyanazt, ugyanazzal a hangsúllyal valaszold, akkor abbahagyják.
"Úgy érzem, hogy túl sok dolog bánt még a múltból, amit előbb le szeretnék zárni, és majd utána ismerkedni. "
Azt áruld el, hogy hogyan fogod lezárni?
De utálom az ilyet, mikor elássák az embert ilyen fiatalon... Hol van az még, hogy te 70 éves legyél??? Könyörgöm 25 éves vagy, annyi időd van még a pártalálásra, hogy nagyon sok.
Szerintem jól teszed, hogy először lezárod magadban a múltat. A környezetedben pedig mindenkinek mondd meg, hogy ez neked így jó, ha kell, mondd el 100x egymás után. És ne vedd a szívedre, amit mondanak, te így ahogy olvasom, jól érzed magad, és az a lényeg, ha kész leszel rá, úgyis nyitni fogsz, ezt nem lehet siettetni.
Ja, és még annyi, hogy másoknak nincs sok köze ahhoz, hogy te kivel vagy, vagy kivel nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!