Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg, hogy...

Hogyan értessem meg, hogy szeretek itthon lenni egyedül és dolgozni is itthon? Miért "kéne emberek közé mennem"?

Figyelt kérdés

Nekem az álmom vált valóra ezzel és mindig is ezt terveztem, dolgoztam már ~20 évet másoknak, aztán tavaly végre beköltöztünk Párommal az új otthonunkba és azóta csak itthon vagyok a kutyámmal, de minden percét élvezem! Van egy kis vállalkozásom aminek a bővítésén dolgozom és természetesen szoktam "emberek közé menni" mert minden nap főzök így gyakran járok boltba is, van családom és pár barátnőm akik rendszeresen meglátogatnak és ennyi bőven elég! Sokszor kell ettől több kontaktusban lennem emberekkel, mert Pàromhoz is járnak elég sokan, de ez például már sokszor nehezemre is esik. Ettől is még sokkal magamnak valóbb vagyok. Visszagondolok, hogy az összes munkahelyemen mindig is elkülönülő, nem bratyizós fajta voltam, de szánt szándékkal, mert egyszerűen ilyen vagyok és voltam mindig is... Akkor miért kapom ezt meg már nem először, hogy menjek emberek közé? Tegnap azért kaptam ezt meg, mert az egyik családtagom beugrott és valamire igen bunkón válaszolt... majd amilyen az adjon isten olyan volt a fogadj isten. S erre is megkaptam utána, hogy menjek emberek közé, pedig 100% biztos vagyok benne, hogy igazam volt és nem értem, hogy lett az itthoni boldog életem egy ilyen támadási felület.

Meg hogy "elmagányosodom". Mondtam nem vagyok magányos.:) Ő nem is ezt mondta.🤷

Én elhiszem, sőt tudom, hogy ezt az életvitelt az emberek többsége nem bírná, sokan mondják, hogy "megbolondulnának itthon" de ezt sose értettem, persze elfogadom, hogy más más. Én már a nem saját otthonban is élveztem minden egyedül töltött percet, sose unatkoztam, hát akkor itt az újban pedig még jobban imádok itthon lenni és még több tevékenykedni való van.:) Nem értem mi a gond. Ti értitek?

2021. szept. 30. 07:11
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
69%

Az, hogy a párod is úgy gondolja, el kellene menned dolgozni, tényleg gond.

Keresel annyit a mostani munkáddal, mintha bejárnál dolgozni?

2021. szept. 30. 08:45
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

A párod azt mondja, elmehetnél dolgozni.

Ezek szerint a vállalkozás bővítgetése nem kifizetődő anyagilag? Miből tartod fent magad a mindennapokban?

Ezt a konfliktust kell feloldani, nem az otthonülést, hogyha normális, megélhetést biztosító a vállalkozás, akkor tudatosítani a párodban, hogy te is dolgozol, ha viszont most indított pénznyelő, akkor meg ezt kell átbeszélnetek, hogy mit vállaltál, mik a tervek, hogy lássa, nem csak élvezed az otthonlétet tervek nélkül.

2021. szept. 30. 09:15
 13/38 anonim ***** válasza:
20%

Azt írtad, hogy saját vállalkozásod van. Én személy szerint el se tudom képzelni honnan veszed, hogy az akár a vállalkozásodnak akár neked jót tesz, hogy nem szocializálódsz és nincs személyes kontaktusod másokkal.

A magánéletet is megtudja viselni, de ha nekem vállalkozásom lenne és üzleti kapcsolatot keresnék egy másik vállalkozással a világ leghatalmasabb red flagje lenne, ha nem merne a vállalkozó személyesen mutatkozni. Egy szellemre soha nem bíznám a pénzem.

"Tegnap azért kaptam ezt meg, mert az egyik családtagom beugrott és valamire igen bunkón válaszolt... majd amilyen az adjon isten olyan volt a fogadj isten. S erre is megkaptam utána, hogy menjek emberek közé, pedig 100% biztos vagyok benne, hogy igazam volt és nem értem, hogy lett az itthoni boldog életem egy ilyen támadási felület."

Itt meg... írtad, hogy empatikus vagy, de ha egy rokon fejét is letépted, rengetegen mondták, hogy nem oké és még csak meg sem gondolod utólag, hogy simán ignorálni kellett volna az egészet és hagyni a francba mutatja, hogy valami baj tényleg van. Lehet hallgatni kellene azokra akik kívülről látnak, mert saját magad egészen biztos el vagy vakulva az egodtól.

TLDR; abból amit leírtál ide nekem úgy tűnik, hogy egy beképzelt, öntelt picsa vagy és gondod csak abból van, hogy mindenkiben meglátod a szálkát, de nem vagy hajlandó leszállni a magas lóról még akkor se, amikor érzed hogy odaszartál a nyeregbe.

2021. szept. 30. 09:24
 14/38 A kérdező kommentje:

Utolsó ez nem tudom honnan jött, hogy az egóm elvakít, meg beképzelt és öntelt vagyok? De ezeken a szerintem túlzásokon kívül megfontolandó a válaszod, mert nyilván azért született meg a kérdés, hogy további kívülálló emberek véleményét is kikérjem, mert még ha biztos vagyok a dolgomban akkor is el kell gondolkodni az építő jellegű kritikán, amit tegnap kaptam. Gondoltam majd belemegyünk abba, hogy milyen szóváltás, amiből kerekedett ez a kisebb vita, hogy elmondhassátok szerintetek is igazam volt-e, mert nyilván senki se tévedhetetlen. Te voltál az egyetlen, aki erre a részére is reagált, pedig lényeges momentum. Ha gondolod leírom. Valóban ignorálhattam is volna, de az, hogy ezt épp most nem tettem szerintem nincs összefüggésben azzal, hogy ha többet emberek közt lennék, amire abszolút nem vágyom, akkor ignoráltam volna. Párom szerint, pedig pont ezért lenne jó hatással közösségbe járnom, mert ilyen esetekben többet tudnék nyelni mert hozzá lennék szokva. Mondtam erre, hogy pont ezért is jó egyedül, mert ilyen "nyelésekre" sincs szükség, Ő is mennyit idegeskedik, pedig csak két üzlettársa van de akkor is rendszeresek a nézeteltérések. Hozzátettem még, hogy amikor emberekkel dolgoztam se volt jellemző, hogy "nyelek". Én ráadásul 10 nővel dolgoztam együtt, úgyhogy nem is részletezem tovább.

Munkámban kedvesen és szívesen kommunikálok, mindent a vevő érdekében, évek óta visszatérő vásárlóim vannak (már munka mellett is csináltam 8 éve másodállásban)... nincs arról szó, hogy ilyen téren szocializálatlan lennék vagy ehhez kapcsolódóan ne jelennék meg ha meg kellene...

Ezzel 12-re is reagálok, tudja a bővítéssel kapcsolatos terveimet, de nem lát benne biztos megélhetést, amivel úgy vagyok, hogy majd bebizonyítom és kész. Nyilván jobb lenne, ha támogatná, de ezt már elengedtem, mert legalább nem ellenzi.

2021. szept. 30. 09:54
 15/38 anonim ***** válasza:
76%
Ezek szerint nem nyújt egy fizetésnyi jövedelmet a mostani munkád. Ezért kapod az ívet, nem a home office munka miatt.
2021. szept. 30. 10:12
 16/38 anonim ***** válasza:
65%
Ha a legközelebbi kapcsolataid szerint ez nem jó, akkor érdemes gondolkodni rajta, hogy ők látnak rajtad rossz irányba történt változást, te meg nem biztos, hogy érzékeled.
2021. szept. 30. 10:23
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

A 15-ös le lett pontozva, pedig van igazsága. A párod attól (is) tarthat, hogy belebuksz majd a vállalkozás bővítésébe, és nem igazán van B terv. Persze, hosszú távon simán bebizonyosodhat, hogy neked van igazad, és tényleg majd megmutatod neki, hogy megérte... de ez hosszú út. És addig is egy tüske a kapcsolatban, pláne friss közös otthon esetén.

Érdemes lenne leülni, és erről komolyabban beszélgetni, hogy ha alapvetően nem is ért egyet, álljon ki érted, ha bízik benned. Simán el lehet magyarázni, hogy mennyire rosszul esik, hogy a rokonnak ad igazat ellenedben, mikor neki kéne a legnagyobb hátvédednek lennie.

És hát ha neki nem tetszik, hogy "otthon ülsz", az bizony rá fogja nyomni a kapcsolatra a bélyegét. Érdemes lenne tisztázni a dolgot, mert ha ez megoldódik, az az eredeti kérdésben felvetett problémát is pozitív irányba billentheti.

2021. szept. 30. 11:11
 18/38 A kérdező kommentje:

Volt eszemben, hogy kiírom, itt ne legyen lepontozás, de akkora góré azért nem vagyok, hogy egy ilyen mondat itt az oldalon célt érjen, úgyhogy sajnálom mert hasznos minden válasz.

Viszont a 15 annyiban nem helytálló, hogy mikor keresetkiegészítésként további home office állásokat pályázom meg, akkor is ez a véleménye, hogy miért nem MEGYEK EL dolgozni. Neki valahogy az a régies felfogása lehet, hogy az a rendes munka amikor az ember reggel felkel és elmegy. Nekem meg minden porcikám irtózik már ettől, úgyhogy nem hagyom, hogy erre rábeszéljenek. Tervem meg nem csak hogy B, de még C, D is van, annyira meg szeretném élni ezt, hogy függetlenül itthonról dolgozzak rendesen. De úgy látszik nem sikerül ebben düllőre jutnunk, ami jól látod, alkalmanként már problémát okoz a már 14.éves kapcsolatunkban is.:(

2021. szept. 30. 11:33
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

ez az álom életem.. otthon dolgozni

én teljesen megértelek, ne foglalkozz mások véleményével, aki a saját házadban kioktat azt ne engedd be

egyébként megkérdezhetem milyen vállalkozásod van?

2021. szept. 30. 11:39
 20/38 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a párod a keresett pénz mennyiségével nincs megelégedve, ezért mondja, hogy ne próbálkozz újabb home office állások megpályázásával feleslegesen, inkább egy élből megfelelő mennyiségű, fix havi jövedelmű állást nézzél.

A "további home office állásokat pályázom meg"-ből nem az az érzésem, hogy komolyan vehető munkád lenne, inkább valami bedolgozás-féle, amiről mindenki tudja, hogy filléreket fizet, és inkább plusz jövedelemként elegendő.

Home office-ban is lehet jól kereső munkát végezni, ha ilyened lenne, senki egy szót sem szólna ellene.

Ezt is le lehet pontozni nyugodtan, kedves 69% és 54%-os.

2021. szept. 30. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!