Szeretném ha párommal egyformán részesülnénk a házimunkából, ez miért baj?
"Semmi gond, csak akkor te is cserélj vezérműszíjat a kocsiban."
Jó xar kocsid lehet, ha naponta háromszor kell benne vezérműszíjat cserélni...
No, az én férjem pl. technikai analfabéta. Nem képes megkülönböztetni a motort az aksitól. Most akkor zavarjam ki autót szerelni, mert "az férfimunka"? Ehhez képest én kiválóan szerelek vízvezetéket, cserélek kereket, ha kell. Ellenben ő kiválóan és szívesen mosogat, porszívózik. Tépjem ki a porszívót a kezéből, mert "az női munka"?
Mi egyenlően osztjuk meg a házimunkát: mindketten ugyanannyit dolgozunk házon kívül, logikus, hogy ugyanannyit dolgozzunk házon belül is. Az, hogy "férfimunka", meg "női munka", hülyeség. Miért, a férfi fizikailag képtelen megfogni a mosogatószivacsot? Vagy a nő nem képes füvet nyírni, szintén fizikailag?
Az, hogy egyes nők mártírkodnak és szolgalelkűsködnek, valamint azért is hálásak, ha a "Zuruk" beléjük rúg, az az ő bajuk. Szerencsétlen emberek, akik emellett még boldognak is hiszik magukat. Ha nekik az örömet okoz, hogy egész életükben, napi 24 órában egy férfit szolgálhatnak, tegyék. Én nem teszem.
Megmondom őszintén, igencsak elkerekedett a szemem, hogy van még olyan nő a mai Magyarországon, aki attól érezné rosszul magát, férfiatlannak tekintené a férfit, ha látná mosogatni, meg porszívózni!
Nálunk generációk óta végeznek házimunkát (is) a férfiak (is) és ettől még mindegyik kifejezetten férfias.
Nálunk jön a második baba, addig tiszta sor, hogy én vagyok az anya, itthon vagyok még 3évig a gyerekekkel. Igen ám, két gyerek fog nyúzni, kevesebb erőm lesz.
Mikor megtudtuk, hogy jön a második, azzal a feltétellel vállaltam, hogy ő is segít. Kockásra üli a seggét a munkában, nem leterhelő a feladata, itthonra marad ereje, és választhat, vagy hős apa aki pelenkáz, altat, etet, fürdet este, vagy odaáll és mosogat.
Most vegyesen csinálja. Egyrészt, ha szülni megyek itthon marad a kicsivel xnapra, szeretnék arra hazajönni az újszülöttel, hogy még áll a ház, nem kell füvet nyírni a szőnyegen... nyugodtan letenni a popókámat, begyűjteni a gyerekeimet és jól megszeretgetni őket, és nem frissen szülten nagytakarítani, mert ő ffi, és úgy természetes, hogy ő szét én össze pakolok.
Amikor a szabim lejár, a gyerekeink oviba suliba mennek, vissza megyek melózni nekem is le kell húzni 8-12órát, elrohanni vásárolni, gyerekekért, leckét ellenőrizni, vacsorát adni, fürdés, altatás...
Én emberként szeretnék élni, nem egy robotként, akinek nem tetszik az mondhatja, hogy mennyire nem nőies hozzáállás stb, de ez van, vagy most tanulja meg, vagy később esik pofára
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!