Szeretném ha párommal egyformán részesülnénk a házimunkából, ez miért baj?
Engem különösebben nem érdekel, mi a véleménye a szülőknek az életvezetésemről a párkapcsolatomban. Egy a lényeg, valóban társai legyünk egymásnak, egymást segítsük ahhoz, hogy boldog életünk legyen. Az mindig esetleges, hogy ezt mi módon tesszük, mikor ki, mennyi házimunkát, egyéb munkát végez.
Hiba kijelenteni, hogy én tuti nem főzök, vagy nem mosok, nem vasalok, stb, mert akkor leesik a koronám, vagy akkor cselédnek érzem magam. Ma már a XXI. században mások az együttélési szabályok, nem különül el határozottan anői és férfi munka. Ha egy pár valóban szereti egymást, akkor még egy közös krumplipucolás, vagy egy kerék csere is jól tud esni annak érdekében, hogy utána több idő jusson egymásra, de ha a munkamegosztást választja egy pár ugyanezen célból, akkor sincs gond. Egy a lényeg, egyensúlyra, harmóniára kell törekedni. Fontos, hogy ne legyen alá-fölérendeltségi viszony, ne legyen aránytalanul több feladata egyik félnek se, mert akkor valaki a kapcsolatban boldogtalan lesz és kifelé kívánkozik.
Nálunk ez úgy működik, mivel én ügyesebben vasalok, azt én mindig megcsinálom, de pl sosem szerelek háztartási gépeket, autót, csöpögő csapot, nem fogok kemény fizikai munkát sem végezni a házunk körül. Főzni is többnyire egyedül szoktam, mert több időm van erre, de ha úgy adódik, együtt csináljuk. Nem csinálunk elvi kérdést abból, kinek mi a dolga itthon, ez inkább praktikussági alapon dől el és szerintem így tud jól működni egy kapcsolat.
Hájrá kérdező ez az egészséges hozzáállás, ne hogy úgy járj mint azok akik nem elég erősek magukért kiállni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!