Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretném ha párommal egyformá...

Szeretném ha párommal egyformán részesülnénk a házimunkából, ez miért baj?

Figyelt kérdés
Nem értem tényleg. Megmondtam, leszögeztem előre, hogy én főzök rád édesem, de minden másban osztozunk. (takarítás, vásárlás stb.) És ő el is fogadta, mondta is, hogy ez csak természetes. Tudja , hogy nem vagyok az a nő aki tűri, hogy dirigáljanak, miért nem vasaltál nekem, miért nem csináltad ezt azt amazt... Tisztában van vele, hogy nálam csak akkor működnek a dolgok ha ő ugyanúgy kiveszi az otthoniból a részét. Ezen nincs mit vitázi, én is elfogadtam az ő dolgait, ő is az enyémeimet. Mégis a szülők teljesen ki vannak akadva. Mi az, hogy nem vasalod ki a cuccát mielőtt elmegy itthonról, én is kiszoktam apádnak, miaz, hogy nem csinálod ezt azt amazt. Egyszerűen nem képesek felfogni, hogy ez nem lustaság, csupán nem akarok olyan lenni, mit ők. A 2 anyukának még beleszólása sincs, hogy este mit nézzenek a tv-ben stb. A 2 apuka meg ki van akadva, hogy nem vagyok olyan mint az anyukák. Miért baj, ha én nem akarok ennyire szolgalelkű lenni?! Mondom, semmi bajom, ha 50-50%-ban döntünk és csinálunk mindent, de miért az a normális a szülők szemében ha mindent én csinálok?
2010. aug. 30. 13:10
 21/98 anonim ***** válasza:
3%
Utolsó vagyok, egyébként annyira röhejes, hogy mekkora drámát csinálnak manapság a nők ebből a kérdésből, hihetetlen, és csodálkoznak, hogy szinte minden párkapcsolatban megy az ugatás ...
2010. aug. 30. 17:57
 22/98 A kérdező kommentje:
Akkor kedves utolsó te meg főzz magadra és ne várd el. A kerti dolgokra pedig, én ha lenne kert ott is besegítenék! Nagypapám helyett is kapáltam nyaranta, nem nagy megerőltetés, kicsit megizzadsz, meg szomjas leszel, de nem gond, ezt is meg lehet osztani, nem csak a házi munkát!!!
2010. aug. 30. 18:12
 23/98 anonim ***** válasza:
100%
Pff... :) Matekozzunk már egy kicsit! Hányszor cserélsz évente vezérműszíjat a kocsiban? És hányszor szereled meg a lefolyót egy évben? Füvet nyírni is kb. hetente egyszer kell. Nade a főzés, mosás, takarítás mindennapos dolgok! Miért lenne az a természetes, ha mindkét fél dolgozik, hogy míg a férfi ül a tv előtt délután, addig a nő vasal/főz/takarít? Jah és még az sem árt, ha sportol a nő, nehogy kiábránduljon az "ura"! Egy férfinak sem törik le a keze, ha elmosogat, vagy kiporszívózik! Nő létemre én is simán lenyírom a füvet ha úgy adódik, nem hisztizek, hogy az férfimunka!
2010. aug. 30. 20:29
 24/98 anonim ***** válasza:
100%
Na jó, de mondjuk egy panelba milyen "férfi" munka van??Nem kell ásnia meg ilyenek.Meg itt senki nem azt mondta, hogy csinálják meg helyettünk mert nem akarjuk.Hanem pl. legalább saját maga után rakjon rendet ne a nőnek kelljen.Meg szerinted az természetes hogy én 4-ig dolgoztam ő nem mert munkanélküli volt.Otthon ült és várt rám hogy majd haza megyek és csinálom a "dolgom".Na meg a nagy f@szt!!!!!Kedves férfiak ha mi nem halunk bele egy kis házimunkába akkor ti se!!!Ugyanúgy dolgozunk mi is.És akkor utána arról ne is beszéljünk ugye ha este fáradtan esünk az ágyba és még nektek áll feljebb hogy sexelni meg nem akarunk.
2010. aug. 31. 07:17
 25/98 anonim ***** válasza:
100%
Viccen kívül, egy férfi rettentő rumlit és koszt tud csinálni :) jelenleg egyedül élek, és komolyan, alig kell magamra takarítani, és ritkán is főzök, mert vagy máshol eszem, vagy elég egy szendvics. én nem igénylem a főtt kaját, ilyen vagyok. de amikor a barátom, régi szinte itt lakott, állandó volt a rumli, a maszat meg a kosz... mondjuk ő azt mondta, hogy ő nem tud többet segíteni, de ha akarom, lesz takarítónő :) a kapcsolatnak vége lett, de legalább mondott valamit a problémára. Szóval szerintem egy nő magára sokkal kevesebbet kell hogy melózzon, mint egy férfire.
2010. szept. 1. 11:47
 26/98 anonim ***** válasza:
87%
Ja igen, és még valami. Ha az a felállás tényleg, hogy a férj eljár dolgozni, a nő is, és mindketten közel azonosan keresnek, de otthon mindent a nőnek kell napi rendszerességgel megoldania, akkor mesélje el azt nekem valaki, hogy a nőnek ebben mi a buli. miért jó ez neki? régen lehetett mondani, hogy a pasi ad neki ételt, hiszen ha nem hozna haza pénzt, a nő nem tudna mit enni... de manapság ez már nem így van. És nem azért gondolom jogosnak a megosztást, mert így helyes, hanem mert én például nagyon el tudok fáradni, és rettenetesen bosszantana, ha utána is nekem kéne pakolnom. Az ő fáradtsága miért előbbre való mint az enyém? Persze, vannak kivételes helyzetek, de alapvetően tekintettel kéne lenni egymásra...
2010. szept. 1. 11:52
 27/98 anonim ***** válasza:
100%

Engem különösebben nem érdekel, mi a véleménye a szülőknek az életvezetésemről a párkapcsolatomban. Egy a lényeg, valóban társai legyünk egymásnak, egymást segítsük ahhoz, hogy boldog életünk legyen. Az mindig esetleges, hogy ezt mi módon tesszük, mikor ki, mennyi házimunkát, egyéb munkát végez.

Hiba kijelenteni, hogy én tuti nem főzök, vagy nem mosok, nem vasalok, stb, mert akkor leesik a koronám, vagy akkor cselédnek érzem magam. Ma már a XXI. században mások az együttélési szabályok, nem különül el határozottan anői és férfi munka. Ha egy pár valóban szereti egymást, akkor még egy közös krumplipucolás, vagy egy kerék csere is jól tud esni annak érdekében, hogy utána több idő jusson egymásra, de ha a munkamegosztást választja egy pár ugyanezen célból, akkor sincs gond. Egy a lényeg, egyensúlyra, harmóniára kell törekedni. Fontos, hogy ne legyen alá-fölérendeltségi viszony, ne legyen aránytalanul több feladata egyik félnek se, mert akkor valaki a kapcsolatban boldogtalan lesz és kifelé kívánkozik.

Nálunk ez úgy működik, mivel én ügyesebben vasalok, azt én mindig megcsinálom, de pl sosem szerelek háztartási gépeket, autót, csöpögő csapot, nem fogok kemény fizikai munkát sem végezni a házunk körül. Főzni is többnyire egyedül szoktam, mert több időm van erre, de ha úgy adódik, együtt csináljuk. Nem csinálunk elvi kérdést abból, kinek mi a dolga itthon, ez inkább praktikussági alapon dől el és szerintem így tud jól működni egy kapcsolat.

2010. szept. 1. 12:04
 28/98 anonim ***** válasza:
100%

Hájrá kérdező ez az egészséges hozzáállás, ne hogy úgy járj mint azok akik nem elég erősek magukért kiállni.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2010. szept. 1. 12:08
 29/98 Beatrix17 ***** válasza:
13%
Attól,hogy mosol,főzöl,vasalsz,még lehetsz határozott nő!Én minden ilyesmit megcsinálok otthon.Nem akarok nőt csinálni a páromból!Cseréltem én már konnektort,kapcsolót is!Nincs ebben semmi!A nő teszi az ő dolgát,a férfi pedig a sajátját!De emellett minden fontosabb döntést együtt hozunk meg!És amugy is!Mit foglalkozol azzal,mit mondanak,gondolnak a szülők?Nem velük élsz!!!Ha pároddal meg van beszélve a felosztás,ahhoz tartsátok magatokat,nem pedig a szülők véleményéhez!
2010. szept. 1. 12:35
 30/98 anonim ***** válasza:
82%
Attól miért lesz nő egy pasiból, ha mos , főz takarít? Puncija nő, vagy legalább a hormonjai megváltoznak?
2010. szept. 1. 12:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!