Kivel értetek egyet ebben ? Ápolás kérdése
Adott egy beteg mama, egy gyereke van. A férj, akinek van egy felesége és egy közös gyermek.
Az ápolásnál mi lenne a helyes a fia maradjon otthon és ápolja ? De ennek súlyos ára lenne, a saját családja gyereke megélhetése mert a feleségtől jóval jobban keres. De sajnos annyit azért nem, hogy egy jobb otthonra fussa belőle, meg hosszú várólisták vannak. Vagy ápolja a feleség? Igaz nem az anyja és nem is biztosan akarja de az ő épphogy minimálbér keresete ha kiesik az még beleférne jobban.
Várom a pro és kontra nézőpontokat érveket.
#190, igen, gondoztam és összefogott a család mert senkinek sem könnyű ilyenkor. Van aki meg tudja oldani, van aki nem. Sok oka van annak, ha valaki nem tud aktívan részt venni az ápolásban. Akkor is a megoldásokat kell keresni és nem egymásra mutogatni, mert azzal nem halad előre az ügy.
Engem senkinek sem kell itt kioktatnia...szociális munkás vagyok, látok sok csodát és látom mindkét oldalt.
#187: ?????????????
Már ne is haragudj, de az nem szerető család kérdése, hogy a meny adja fel az életét, és naponta a sz.rból pucolja ki a kedves mamát.....
190: Na igen...
Én is ezt mondanám a gyerekeimnek, ha esetleg ilyen helyzetbe kerülnék!
Három ember életét tönkreteheti egy ember hosszantartó ápolása... Kinek jó ez...?????
191!
Itt senki nem akar összefogni senkivel. A férj akarja a saját anyját a feleségével gondoztatni.
Amúgy meg olyan egyszeru: el kell adni a házat. Annak az ára lesz x összeg. Emelle ott a néni nyugdíja. Az megintcsak valamennyi. Ezt szépen ki lehet egészíteni havonta annyira, hogy egy otthon költségeit fedezni tudják. Ha a férj olyan világi jól keres, a nő meg minimálbért és a férj szerint az oke, ha ez kiesik, akkor azt a minimálbért szépen oda lehet tenni otthon havidíjnak.
Én is kértem anyám mellé házi ápolót, nincs olyan, hogy csak egy óra. Ha kell, akkor lehet akár 4 is. Igaz, nálunk fizetős volt, de nem vészesen sok. És minden településen van ilyen lehetőség. Rendszerint biztosítják az un. nappali ellátást is, azaz reggel begyűjtik őket kocsival, kapnak reggelit-ebédet-uzsonnát, szerveznek programokat, este pedig mindenkit hazavisznek.
Szomszédot is meg lehet kérni, hogy időnként nézzen rá a mamára, cserébe kap időnként egy kis ezt-azt.
Nem tudom, miért csak úgy lehet ezt megoldani, hogy az asszony építsen le mindent, a férfi pedig építgethesse a karrierét/ügyfélkörét, és kereshesse a nagy pénzeket.
Továbbá: a kölyökkel is meg lehet értetni, hogy ezen a nyáron nincs minden nap fagyi. Ki fogja bírni.
Jól írja a 197-es!
"A házi segítségnyújtást megfelelő időtartamban, de legfeljebb napi 4 órában kell nyújtani, amit az ellátó szociális intézmény vezetője bírál el kollégáinak véleményét alapul véve. Az ápolási díjra bármi okból nem jogosultak, a házi gondozást a lakóterületükön megállapított összeg szerint, általában: napi 3500-4500 forintért kérhetik. Ha a gondozott állapota több mint négy órás ápolást, gondoskodást igényel, javasolhatják a páciensnek a bentlakásos intézményi ellátás lehetőségét."
Ha szeretném idegenek fenekét törölgetni, alapból ápolónő lennék. Nekem az természetes, hogy anyukámnak visszaadom a gondoskodást és szeretetet, amit kaptam, de a férjem édesanyja, hiába családtag, nekem idegen. Ahogy az én anyukám is a férjemnek.
Az is rosszul esne, hogy a saját gyerekem átpasszol a társának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!