Miért nem jó semmi? Az a trendi manapság, ha valaki minél nagyobb nyomorban van?
Mondok egy példát. Baráti társaságban előjött, hogy az egyik barátom mennyit utazik, bejárja a világot, erre elkezdték ócsárolni, hogy neki bizony milyen könnyű, meg hogy lehet, hogy ők nem tudnak annyit utazni, de legalább boldogok, mert összetartanak.
Beszélgettem a fogorvosnál egy kb velem egykorú nővel, ott volt a fél éves gyereke is, elkezdte mesélni, hogy nagyon szegények, de akarnak egy harmadik gyereket is hamarosan, kérdezte, hogy én mikor akarok. Hát mondom, majd ha meglesz a második diplomám, lesz egy normális barátom, addig marad a szingli, független lét. Erre elkezdi, hogy hát neki nincs diplomája, de van 2 gyereke és hogy jobb, mintha olyan független élne, mint én , mert legalább ők így boldogok. Én optimista vagyok és néha, mikor beszélgetek valakivel, azt veszem észre, hogy lenéz, amiért én jól érzem magam és nem kesergek. De ezt csak itt, Magyarországon tapasztaltam, én nem tudom, éltem Spanyolországban 1 évig, ott annyira örültek egymás boldogságának, nem az volt a ciki, ha valaki sikeres. Ti ezt nem tapasztaltátok? Tényleg ekkora a keserűség ebben az országban?
26/N
Mert az emberek irigyek :(
Amúgy én is úgy gondolkodom, mint te, szerintem te csinálod jól. :) Én sem fogok szülni karrier előtt, diplomát is akarok, a szeretetből nem tudsz családot etetni, és igenis kell a független fiatal utazgatós-bulizgatós korszak. :)
Én ezt konkrétan it ezen az oldaon vettem észre.
A lány arról panaszkodik, hogy az anyukája nem főz és nem takarít, helyette takarítónő van. Erre az egyik válasz, az hogy ez az anyuka akkor nem is igazi anyuka, eldobja magától az anyukateendőket, és hogy a válaszolónak mennyivel jobb, hogy takaríthat és főzhet a családjára és ez az igazi családi idill.
Szerintem egy tök pozitív dolog, ha az embernek bejárónőre telik. Valószínűleg ezt midnenki így érzi, de jobb azt hangoztatni, hogy jajj ezzel eldobja a kötelességeit, rossz ember, bezzeg én! én megcsinálom (igaz nem is tehetk mást)
Sz.arból várat. Bocs.
Nekem se karrierem nem lesz se családom. Nekem lesz a rossz, de nem fogok másoknak emiatt beszólni. Igaz nem is beszélgetek nagyon senkivel.
Tisztelettel: A Balfék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!