Nem engedik a páromat összeköltözni velem, mert idősebb vagyok? Ilyenkor mi a jó megoldás?
Nekem van már lakásom, ő tavaly koliban kezdte, aztán átköltözött kb 3 hét után egy barátjához. Május végéig ott lakott, aztán a vizsgaidőszakra, meg nyárra most hazaköltözött. Viszont oda állandóra lakni nem mehet vissza, mert a haverja összeköltözött a barátnőjével.
1 éve együtt vagyunk, és kb csak formalitásból fizette a szobát a barátjánál, mert nonstop nálam voltunk. Minden cucca már az én lakásomban volt, átvitte a gépét is, a másik helyen volt pár pólója és alsója, ennyi. Kulcsa is van a lakáshoz.
Ezért én hoztam fel, hogy szeptembertől esetleg odaköltözhetne "rendesen". Ő örült, aztán mikor mondta a szüleinek, az anyja kiakadt... Hogy ez egy hirtelen és felelőtlen ötlet, nem kell neki 19 évesen senkivel sem összeköltözni, mi lesz majd, ha szakítunk, akkor költözhet az utcára. Meg hogy nekem ő csak egy ideig-óráig tartó szórakozás és ne gondolja, hogy majd én a mindennapokban is kíváncsi leszek rá (ezt így előttem)..
Nem vészes amúgy a korkülönbség, én 25 leszek most, ő 19 éves. Viszont én vagyok a lány/nő, ezért is furcsább talán a helyzet...
Azt mondja, hogy maximum ezek után úgy költözik oda, hogy nem mondja otthon, úgyse jönnek rá. De nekem ez a titkolózás, ne mondjuk meg anyáméknak dolog olyan gimis, vagy nem tudom... Elhiszem, hogy így nem lenne konfliktus, de mégsem arról van szó, hogy egy buliban kipróbálta a cigit és ezt nem szabad elmondani otthon.
Én meg tudom érteni a szülőt, az én gyerekem járt hasonlóan. Egy konfliktus után a barátnő közölte, hogy szedje össze a cuccát és egy órán belül "tűnjön el". És meg tudom érteni a kérdezőt is. Vannak olyan emberek, akik világ életükben konfliktuskerülők lesznek. Egyszerűen ilyen a természetük és nem korfüggő.
Kérdező! Én azt javaslom, hogy fogadd el a fiú megoldását egy időre, meglátjátok, hogy megy az együttélés, kiállja-e a kapcsolatotok a próbát és ráértek akkor újra felhozni otthon a témát. És igen, a 19 éves gyereket az anyák többsége még gyerekként kezeli, a 25 nőt pedig már nőként. Ez majd idővel változik.
Azt mondja, hogy maximum ezek után úgy költözik oda, hogy nem mondja otthon, úgyse jönnek rá. - gyerekes, hazudozik és hárít. Mit akarsz tőle, de őszintén??? Komolyan, nincs egy FÉRFI, akivel összejöhetnél?
Attól, hogy 19 éves, értelmileg és konkfliktuskezelés tekintetében olyan 13-14 éves szinten tart.
Nektek ki mondta, hogy albérletre a szüleitől kapná a pénzt a srác?
Lehet, hogy a szülei úgy várják el Tőle, hogy menjen albiba, hogy be se szállnak...
Az is lehet, hogy már meg sem engedik neki hogy náluk lakjon, mert "felnőtt".
Ha ez így van és még abba is bele akarnak szólni, hogy kivel költözzön össze, akkor az "vicces".
Ha a szülei fizetnek neki albérletet, akkor fogadd el azt, amit ő javasolt. Végigcsináltok így egy évet, akkor már 2 éve lesztek együtt, a szülők is puhulnak, meg a kapcsolatotokat is (jó esetben) erősebbnek fogjátok látni.
Ha a szülei vele fizettetnének albérletet, akkor persze mondja meg nekik, hogy hol nyalhatják ki, és úgy költözzön hozzád, hogy a szüleitől is hozza el a cuccait hozzád. Aztán akkor a szülei azt kárognak, amit akarnak.
17!
Eddig is albérletben lakott, ergo valahonnan csak volt rá pénze.
Az összeköltözés meg nyilván azért nem tetszik nekik, -emet egyik pillanatról a másikra vége lehet ennek a kapcsolatnak, hiszen az egyik szereplő mégcsak 19 éves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!