Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mással is történnek ilyen dolgok?

Mással is történnek ilyen dolgok?

Figyelt kérdés
Azt mondják pozitív gondolkodás meg minden, de amint beleélem magam vmi jóba, mert úgy tűnik h. tök jó,minidg az utolsó pillanatban tesz egy nagy fordulatot és semmi nem lesz belőle vagy rosszabb lesz.De ez van velem mindig.Szinte nem tudnék olyan dolgot mondani ami úgy lett volna h. bele élem magam és tényleg teljesült is vagy megvalósult.Most akkor én sose lehetek boldog mert amint boldog vagyok történik valami és már a boldogság tárgya szertefoszlik?!
2010. aug. 27. 13:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nézd, a boldogság csakis Tőled függ. Amíg így sajnáltatod magad, nem is lesz jobb. ez sajnos tény. Hidd el, nekem se hintón hozták a lehetőségeket és nem volt önfeledt gyerekkkorom. Amikor a "nagy, igazinak2 hitt szerelem kidobott egy nap, ott álltam, hogy én hüje....szerencsétlen... De másnap elhatároztam kész, nekem más az életutam, mint ezt a majmot sajnálni. 4 hónapra rá lett egy párkapcsolatom, amiből házasság lett. (ha az előzőből lett volna szerintem már a válópert adnám be)

Vagy említhetném a munkahelyemet. Váltottam a bizonytalanra és bár kellett hozzá sok idő, de végül azt mondom: mostmár megérte.

Mindenből az lesz, amit Te belül megélsz. Ha a pozitívumot akarod kihozni az, ha a negatívumot, akkor az. Ennyi a "nagy titok".

2010. aug. 27. 13:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Velem már történt párszor. Viszont egy csomó rossz helyzetből kihúztam magam, csak azért, mert elhittem, hogy sikerülni fog (pedig olyan 1% esély volt rá)... szval nagyjából hiszek a pozitív gondolkodás erejében :).
2010. aug. 27. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem azt jelenti a pozitív gondolkodás, hogy ha valami jó dolog történik, akkor te boldog vagy. Ez természetes... Hanem azt, hogy ha valami rossz dolog van, te abban is meglátod a jót. Pl kirúgtak a munkahelyedről. Ekkor te nem sírsz, sajnáltatod magad, hanem úgy fogod fel, hogy ez biztos azért történt, hogy megtaláld a számodra legjobbat. Vagy ha ott hagyott a pasid. Akkor azt gondolod, hogy úgyis jobbat találsz majd. Szóval mindenben a jót kell meglátni és így vonzani is fogod a mégtöbb jó dolgot.
2010. aug. 27. 13:45
 4/12 anonim válasza:

Ismerős érzés, azért nekem volt pozitív tapasztalat, de volt rossz is! A próbálj optimistább lenni, nem azt jelenti, hogy mindenbe éld bele magad, hogy 100%, hogy sikerül, csak legyél kicsit optimista! Ne csak a rosszat lásd, és készülj rá, ha nem készülj a jóra is!! Ha csak a jóra készülsz, ugyanolyan rossz, mintha csak a rosszra készülnél! Átesel a ló másik oldalára! Meg kell keresni az egészséges középutat! Nehéz dolog, tanácsom nincs, hogy hogyan próbálkozz, esetleg, ha kissebb dolgokkal teszteled magad, pl: sütisütés, eleinte siker, később mehetnek a nehezebb receptek, és így néha majd lesz rossz is az a süti, de megérzed majd, hogy mikor állsz készen a következő receptre, ami esetleg nehezebb, és mekkora lehet a nehézségi külömbség a receptek között. Így van esély kialakulni egy reális felfogási rendszernek, ami később jóljöhet.

Ja, és a család is szeretni fogja a sütit :D:D

Remélem tudtam segíteni

(Ha nem, bocsi)

2010. aug. 27. 13:45
 5/12 anonim válasza:

Játszd ki a sorsot, "legyen a tiéd az utolsó szó" és csinálj te egy fordulatot a végén, és alakítsd úgy az életed, ahogy elképzelted. Sose hagyd, hogy bárki is beleszóljon. A te életed. Ne hagyd magad :)

De ez nagyon nehéz. Vagy ne éld bele magad. Én pl hagyom, hogy sodródjak az árral. Nem élem bele magam semmibe, mert a vége csak pofáraesés lesz. Bingó! Erről van szó...:)

2010. aug. 27. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja és sikerült már felsőfokú nyelvvizsgám középfok alatti tudással, úgyhogy biztosíthatlak, működik :)
2010. aug. 27. 13:46
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem, én nem élem bele magam semmibe, amíg nem válik valósággá, el sem hiszem:) Sőt, még utána sem, mindig úgy érzem, hihetetlen, hogy ennyire szerencsés vagyok, és biztos csak álmodom.
2010. aug. 27. 13:52
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

Majd próbálkozom,amúgy próbálom nem bele élni magam,de amint már a kezemben érzem a dolgot kezdem elhinni h. mégis valóra válik és mindig az utolsó pillanatban esek pofára.Csak nem tudom h. most akkor miben bízzak,mert elvileg az apró örömöknek is kell élni,de valahoyg sosincs egyensúly,ha történik valami jó utána egyből lesz a rossz, szóval a kicsi örömöt felváltja a rossz kedv és már nem tudok a jónak örülni.De próbálkozom valahogy.Csak lesz valami.Az a baj, h. mással tök optimista tudok lenni,csak magammal szemben nem.

2010. aug. 27. 14:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ott ronthatod el,hogy beleéled magad,megy minden szépen,de tudat alatt ott van,hogy végén ugysem sikerül.Így jártál egy párszor és számitassz is erre.
2010. aug. 27. 14:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha én álmodozom valamiről, valaki másnak válik valóra a közvetlen környezetemben.
2010. aug. 27. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!