Ki végzi nálatok a házimunkát?
#29: "Mert voltam olyan hülye ... ,na meg ő csak dolgozik hát ne hogy mááár." Igen, hülye voltál/vagy, mert:
1. Ő napi 8 órában dolgozott a házon kívül, te meg 8 órában azon belül. Ettől még felesben (pontosabban teherviselőképesség-arányosan kell elosztani). A kismamaság alatt is, és utána is.
2. Ez a többletmunka kisebb-nagyobb feszültséget jelent neked, ami halmozódik (különben nem lenne a helyzet "Sajnos annyira f.s") és majd robban. Vagy csak mártírkodsz. Egyik sem jó.
3. Ha fiad van, rossz munkamegosztásba szokik bele. Ha a csajokkal emiatt konfliktusa lesz, az neki nem jó. Ha a mennyed is ebbe beleszokik, akkor meg ő lesz házirabszolga, akinek emiatt az unokáidra kevesebb ideje jut. Láttam ilyent, aztán most csodálkozik az anyuka, hogy hogyan nem vette észre, hogy miért akarta (sikeresen) felkötni magát a gyerek.
Ha lányod van, akkor meg ő lát rossz példát.
Az a baj az ilyen feleségekkel, hogy a "Jobb a béke" (Kinek aranyom?) fassága jegyében ebbe belemennek, aztán a munkahelyi ebédnél hallgathatom, hogy mi a feszkó a férjjel, és mennyire szerencsétlen vagy f@sz vagy stb.
Ezt rendbe kell tenni! Lesz feszkó miatta? Lesz. Elpazarlódik emiatt egy-két dugás lehetősége? Talán 3 nem. De jobb lesz nektek? Igen!
"szárító gépet sem tudja" Jogosítványa B kategóriára van? Akkor csak nem akarja, te mag hagyod. Ennyire egyszerű.
Én, mivel momentán HTB vagyok a covid miatt.
De szívesen csinálom, szóval nem teher. A párom dolgozik, szóval tőle nem is várom el a "segítséget". Míg én is melóztam, akkor felosztottuk.
Nálunk? Senki.
Néha vagy én, vagy anyám észbekap, hogy fel kéne takarítani, de amúgy ennyi. Főzni is egyre kevesebbet főzünk, sok félkész kaját veszünk, mert nem olyan vészes az ára, viszont sokkal könnyebb elkészíteni, az ember csak bedobja a sütőbe és kész.
Igen, igénytelenek vagyunk, csak ahhoz, hogy valamennyire élhető legyen a lakás, több millió forint kellene (nincs rá pénz), a villanyon kívül kb. mindent is azonnal kéne újítani, átalakítani, állandó probléma a penész, és ezek miatt nulla motivációnk van takarítani. :)
Remélem egyszer majd jól fogok keresni, és tudok majd segíteni anyámnak fokozatosan rendberakatni a lakást. Bár, az építőanyagok árai az egekben vannak... úgyhogy ez sajna várat még magára.
21F
Hát egyébként kb. Néha édesanyám össze tud gyűjteni annyit, hogy egy-egy javításra legyen pénze, de ezeket a javítások kb. észrevehetetlenek a folyamatosan gyűlő problémák mellett.
Nincs pénz lóvéra, ennyi.
#35 Azért nem takarítani mert úgyis lepukkant a ház, merő igénytelenség. Lusták vagytok, nem szegények. Elhiszem hogy nincs pénz drágább felújításra de egy üveg ecetre, egy flakon hipóra csak futja a félkész kaja mellett... Így hogyan gondoltad hogy jó munkahelyet találsz? Igénytelen koszos, büdös házból mész majd dolgozni?
Sajnálom, nem ismerlek titeket de ismerek szegény családokat akiknek hasonló lepukkant házuk van, mint amit leírtál. De ők kétszer annyit is takarítanak! Igaz hogy régi kőpadló van, de enni lehetne róla és penész ellen is védekeznek. (A penész nagyon egészségkárosító, nemnl csak csúnya). Szerintem nézzetek magatokba ezzel kapcsolatban.
Én a cseléd.
Amit nem én csinalok aztegyszeru felsoeolni. Reggel kavet (de ebbol nekem csak akkor jut ha hetkoznap van. Hetvegen nem hagy nekem es meg se kinal.) Es a bevasarlas egy kisebb reszet (munkabol hazajovet o vesz kenyeret, felvagottat).
Gyermekem segit esti rendrakasban, sajat szobaja rendbetartasaban es ha valamire megkerem, de meg kicsi.
Nagyi is ha itt van segit teregetni, mosast elinditani, neha főz.
A haz ura a szennyeset tudja betenni meg a szennyestartoba. Masra nem kepes.
Igazi jo leosztas! A gyerekeiis ilyenek lettek felnott korukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!