Tényleg mindenki napi 3-4 órát foglalkozik a kutyájával, plusz naponta 3-4szer 1-2 órát sétáltatja? Mikor tudtok dolgozni, vagy mikor, ki végzi el a házimunkát?
Annak könnyebb, aki kertes házban lakik, mint pl. én is. De aki nem, az bizony kemény meló és vinni kell a kutyát többször.
Én egyébként egyszer sétáltatok naponta (de van, hogy pár nap kimarad, ha nincs olyan kedvem, rossz az idő, beteg vagyok, vagy dolgom van), kb. egy órásak a séták. Szinte mindig elengedős helyre megyünk, ahol van játék, tanulás, stb. Ezen kívül (az időjárástól, kedvemtől, stb függően) még itthon van foglalkozás, de van olyan nap, mikor csak a séta van. Szóval nálunk eléggé változó. Ha nincs séta, akkor itthon játszunk többször keveset.
5-ös vagyok.
Lehagytam a lényeget :) Szóval átlagosan naponta egy óra foglalkozás van, de időnként (mondjuk kéthavonta) elmegyünk egy nagyobb elengedős, szaladgálós sétára, ami 3 és 6 óra közötti szokott lenni. Ilyenkor vagy csak mi megyünk saját kutyákkal, vagy jönnek még kutyás ismerősök és akkor bandázás van.
Én ráérek egyébként, mert itthon vagyok (jelenleg háztartásbeliként), és szívesebben vinném őket többször, de se a hely nem alkalmas erre (sok a cigány, nem sok kedvem van kimozdulni), illetve kutyahaverok se nagyon vannak, akikkel lehetne menni, pedig a kutyám igényelné (főleg az egyik).
Biztosan van, aki ennyit foglalkozik a kutyájával, főleg, ha több van neki, sportolnak, iskolába járnak, stb, de nyilván nem mindenki. Én ezt a 3-4 órát inkább olyan kérdezőktől szoktam olvasni, akik nagy mozásigényű kutyát terveznek és úgy gondolják, hogy ez menni fog. Ilyenkor megkérdezem őket, hogy mégis hogyan terveznek tanulni, vásárolni, főzni, takarítani, barátokkal találkozni, párkapcsolatban élni, ha mondjuk négykor végeznek a munkával és 7-8-ig a kutyával vannak? Nyilván akinek ez az élete, a hobbija, a sportja, a munkája egyben, az ezt meg tudja, méghozzá örömmel valósítani, de egy átlagos hobbikutyatartó sztem ennél jóval kevesebbet fogolkozik a kutyájával.
Az enyém kertes házban benti kutya, dolgozok, tanulok, lovagolok, párom van, háztartást vezetek, egyszerűen nem férne bele a napi 3 óra kutyával való foglalkozás a nap 24 órájába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!