Aki napi kétszer el tud menni játszóra az mikor végzi a házimunkát, bevásárlást, vacsorafőzést? Csak én vagyok ilyen béna?
7:30kor kelünk, reggeli, torna, fürdés, elpakolunk vagy reggeli bevásárlás, posta..és akkor 10től játszótér
9:30-11 játszótér (max 5percre van)
11-12 ebéd, főzéssel együtt. vagy rendelek
12-1430 alvásidő,, ilyenkor mosok, vasalok, rendet teszek, pihenek
15-kb.1830 játszótér, séta, kisbevásárlás, ha kell
vacsikészítés
19:00 vacsi
20:00 fürdés, alvás
hétvégente nagybevásárlás, nagytakarítás, nagy főzés, mert akkor Apa is besegít :)
Nálunk nincs meleg vacsi, csak szendvics, legfeljebb virsli. Amikor alszanak, akkor főzöm a másnapi ebédet. A bevásárlást a délelőtti játszóterezéssel kötjük össze.
Az egyéb házimunkák valóban elmaradnak olykor, nincs patikatisztaság sem, de a gyerekek nagyon rosszul viselik, ha nincsenek eleget a levegőn.
2 éves kora óta ez a napirend.
6-7 között kel a lányom, én is. 7:30 kor kikelünk az ágyból, addig lustálkodunk, mesét nézünk, ő megissza a kakaót, én a kávémat. 8-8:30 felöltözünk, reggeli közben oda rakom az ebédet. 9 órakor beágyazok, elpakolok, közben berakom a mosást, kiteregetek. Segít teregetni, berakni a mosást, adogatja a ruhákat, közben szépen játszik. 10-re kész az ebéd, rendd van itthon, mindenki felöltözve, ettünk ittunk! ( ha esik, bent játszunk, rajzolunk, festünk, babázunk, legozunk... Kimegyünk a játszótérre 10- kor, 11:30 kor elindulunk a boltba, majd haza érünk délre. Ebéd, játszunk kicsit, 2 körül elalszik. Vagy alszom vele, vagy netezek, vagy takarítok, vagy vasalok. 4:30-5 körül kel, eszik iszik, 5-6 körül kimegyúnk, 7- így kint vagyunk, vagy átjönnek barátnők kisgyerekkel, 7-8 között megjön apa, addig bent játszunk, vagy mesét néz, aztán Apa játszik vele, vacsi, 8:30-9 körül fürdés Apával, 9:30-ra alszik a gyerek, mi meg tv-zünk, beszélgetünk, 11-12 között alszunk el.
na igen, mi mire végzünk a pakolással, öltözéssel, kajálással, ugye nálatok már dél van, nálunk még csak 10, így van 2 óránk, ezt játszin, majd bevásárlással töltjük.
míg alszik megfőzök, így az egész délutánunk szabad. a vacsit előkészíteni 5 perc, apa csak alvás után jön, ébredés előtt megy, szóval vele nem kell terveznünk, talán ebből a szempontból jobb lehet picit, még kupit se csinál ;)
Ti mit főztök, aminek az előkészítése és megcsinálása is megvan 1 óra alatt?
Én sem jutok le kétszer levegőzni a 8 hónaposommal.
Én is kb. fél óra alatt vagyok kész a főzéssel, ha levest is csinálok, akkor max. egy óra. Elő lehet úgy készíteni mindent szerintem, hogy egy óra alatt meglegyen. Még a bonyolultabbakat is. Pld. amikor a gyerek elvolt nélkülem, felkockáztam a húst, és a zöldségeket. A babot előtte való este beáztattam, és a főzés egy óra volt.
De ilyen "bonyolult" ételeket ritkán csináltam pici mellett. Egyszerűbb ételek, mint pld. főzelék valami feltéttel gyorsan megvan. Egy milánói is gyorsan kész.. nálunk a zöldségleves a sláger, meg a gyümölcsleves, annak sem kell sok idő. A lecsó is gyors és imádjuk.
Pld. szoktam olyat csinálni, hogy felszeletelek két kg húst. Bepanírozom mind a 2 kg-ot. Egyenként lefagyasztom egy tálcán, mikor megfagytak, zacskóba rakom őket, és mindig csak annyit veszek elő a fagyasztóból, ahányat sütni akarok frissen. Ez kb. tíz perc és a köret is kész. Fasírtot is szoktam lefagyasztani nyersen, golyócskának.
sok étel van ami megvan egy óra alatt, de mondjuk én több időt töltök a konyhában, délre jövünk haza és 4 kor indulunk újra útnak, ez azért bőven elég bármire.
míg ebédel előkészítem, feldobom, akkor kiporszívózok, lefektetem és megyek vissza a konyhába.
azt szoktam kérdezni, hogy mikor napi 8-10 órában dolgoztunk is meg tudtuk oldani, nem? akkor miért épp a babánkra ne tudnánk ennyi időt szánni :)
ráadásul közben alszik, eszik, néha eljátszik magában...
:)
Felkelünk 6 körül, jó esetben néha 7-kor. Reggeli, mosogatás, gyors pakolás, takarítás.
Utána ha van otthon főzni való, akkor gyorsan felteszem, az fél-1 óra alatt megvan. Általában 9-re végzek mindennel. Akkor elmegyünk gyorsan boltba, az egy fél óra, így 10-től kint vagyunk az udvaron.
Aztán ebéd, alvás, és alvás után megyünk ki megint. Uzsonnát is menet közben szokott enni, az csak valami egyszerű, banán, keksz.
6-fél 7-ig kint vagyunk, vagy elmegyünk játszótérre be a városba.
Akkor vacsi, fürdés, alvás.
Hétvégén szoktam nagyobb takarítást is csinálni, mondjuk a fürdőt. De van, hogy azt is megcsinálom hét közben, amikor alszik a lányom. Porszívózni minden nap kell, felmosni általában heti 2-3 alkalommal.
Két gyerekem van, az egyik ovis.
Reggel 7-kor kelünk (néha korábban)
8:15-kor indulunk az oviba, előtte én már elkezdek pakolászni, vagy berakok egy mosógépet.
8:45-re hazaérünk a picivel, gyorsan főzünk, teregetünk, pakolunk, porszívózunk, stb.
10-től fél 12-ig lent vagyunk a játszótéren.
Ezután ebéd, alvás.
Délután 3-kor megyünk a nagyért az oviba, ezután játszótér 5-ig. Hazajövünk, ha kell még valamit csinálni, akkor csinálom, 7-kor fürdés, alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!