Ki végzi nálatok a házimunkát?
Többnyire én, de ha kérem a férjemet akkor minden további nélkül segít. A szemét kivitelt mindig ő csinálja (kommunális, szelektív).
De eddig is az volt igazából a segítség ha kint játszik a lányunkkal, én pedig kitakarítok. Ezentúl kéthetente jön takarítónő, így már csak szinten kell tartani.
Nagyrészt én.
Férjem nem tud főzni (néha próbálkozik), vasalni inkább ne akarjon 😂
De a mosogatógép az övé, és néha megtalálja a porszívót is.
Nekem ez nem gond, kikapcsol a házimunka agyilag
Attól függ. Jelenleg én itthon vagyok (július elsején kezdek az új munkahelyemen) így a nagyját én csinálom, de párom pihenősben (12 órázik, 2 nap munka - 2 nap pihenő) kiveszi a részét a dolgokból. Én imádok főzni, meg takarítani is szeretek, így neki marad a kevésbé kedvelt mosogatás. :D
(porszívózás+felmosás a kedvencem, ő addig mosogat. )
A mosógépet az indítja el, akinek hamarabb eszébe jut.
Mivel csak ketten vagyunk, és nem csinálunk hatalmas kupit, az sem zavarna, ha mindent nekem kéne csinálnom, mert kikapcsol.
Amikor a szüleimmel éltem, akkor a saját szobámat tartottam rendben, a mosogatás az nyáron, hétvégén az enyém volt, suli időben a szüleimé (persze nem szentírás, csak általában) ha kellett mostam is, teregetés is közös volt, szóval végülis közösen csináltunk mindent.
Miért kérdezed? Esetleg nem vagy megelégedve a mostani felosztással? Ha válaszolsz, talán tanácsot is tudnánk adni.
Azért én is leírom. Négyen vagyunk. Vagyok én az anya, az apa, a 16 éves lány, és a 6 éves lány. A 6 éves em rendet rak a szobájában, és elpakolja a mosott ruháit. A 16 éves bármibe besegít, amit csak kérek tőle. (bár mivel tanul, így ritkán kérem, elég, ha picit foglalkozik a kisebbek, amíg én takarítok.) az apuka 10 órát dolgozik, csak vasárnap szabad. Vele úgy vagyok, ha nem annyira fáradt, akkor ő főzi az ebédet. De ezenkívül a férfias munkát is szó nélkül megcsinálja. Javít, szerel, stb...
100%-ban én. Ha lenne csajom, akkor is 50% vagy több. Nekem nem robotgép kell, hanem nő. Amúgy a párommal teherviselőképességgel arányosan osztanám el. Azaz, ha mindkettőnk egyformán fitt és 8 órát dolgozik, akkor 50%-50% a felosztás ésszerű rugalmassággal. Ha az egyik 8, a másik 10 órázik, akkor kb. 8/14 az egyik, 6/14 a másik része.
41FHET szingli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!