Találkoztatok már ilyennel? Az egyik fél elhunyt, aki a végrendeletben feltünteti,hogy külön vagyonnal rendelkeztek a házas felek (házassági szerződés nem volt). Az özvegy ezt semmibe veszi. Az otthon lévő széfet is kiűrítette, amiről jópáran tudtak.
És ha jelenti a széfet, a tartalmáról azt mond amit akar!
Nyilván nem fogja elmesélni, hogy volt benne X millió Ft.
Lehetett az üres is.
A széf puszta ténye még nem bizonyít semmit!
Nekem is van széfem - már így vettük a lakást - de kong az ürességtől.
"És telefonba ismét azt a választ kaptam h jól van. "
Na és ebben mi olyan hihetetlen? A kozeli ismerosodnek csak feltunt volna, ha nincs jól, nem?
"...a nő nevén volt az ingatlan azt iratta le a sajátjaról másik rokonára. De mind1 is"
Tehát az az ő házasság előtt szerzett különvagyona volt. Mi ezzel a probléma?
Lehet, hogy rosszul értettem, de szerintem az öreg vett egy házat, amit csak a feleségére íratott, az asszony meg azért íratta át valaki nevére akiben megbízik, mert tisztában van vele, hogy a házasság alatt szerzett ingatlan - hacsak nem különvagyonból lett véve - közös szerzeménynek számít, bárki nevén van.
Viszont, ha az öreg CSAK a felesége nevére íratta anno, akkor azt azzal a szándékkal tette, hogy attól ezt ne vehessétek el!
Láthatóan az öreg "nagy jogász" volt, csak teljesen értelmetlenül!
"...hogy a házasság alatt szerzett ingatlan - hacsak nem különvagyonból lett véve - közös szerzeménynek számít, bárki nevén van."
Nem feltétlenül. A nagypapa rendelkezhetett úgy, hogy ez nem képzi a közös vagyon részét, ő lemond a saját részéről és 100%-ban a feleség tulajdonába adja. Ügyvéd kell hozzá csupán.
Na és rendelkezett erről? Nem!
Ha rendelkezett volna, akkor az asszonynak nem lett volna sürgős átíratni más nevére.
Egyébként ha olyan nagyon ügyvédhez járó figura lett volna a Papa, akkor a végrendeletét is azzal íratta volna meg. Az meg nyilván felvilágosította volna, hogy így nem jogszerű, tehát érvénytelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!