Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találkoztatok már ilyennel?...

Találkoztatok már ilyennel? Az egyik fél elhunyt, aki a végrendeletben feltünteti,hogy külön vagyonnal rendelkeztek a házas felek (házassági szerződés nem volt). Az özvegy ezt semmibe veszi. Az otthon lévő széfet is kiűrítette, amiről jópáran tudtak.

Figyelt kérdés

#végrendelet #széf #Házassági külön vagyon
2021. jún. 6. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
90%

És ha jelenti a széfet, a tartalmáról azt mond amit akar!

Nyilván nem fogja elmesélni, hogy volt benne X millió Ft.

Lehetett az üres is.

A széf puszta ténye még nem bizonyít semmit!

Nekem is van széfem - már így vettük a lakást - de kong az ürességtől.

2021. jún. 6. 15:45
 42/76 anonim ***** válasza:
100%

"És telefonba ismét azt a választ kaptam h jól van. "

Na és ebben mi olyan hihetetlen? A kozeli ismerosodnek csak feltunt volna, ha nincs jól, nem?

2021. jún. 6. 15:45
 43/76 A kérdező kommentje:
38as a nő nevén volt az ingatlan azt iratta le a sajátjaról másik rokonára. De mind1 is.
2021. jún. 6. 15:52
 44/76 anonim ***** válasza:
82%

"...a nő nevén volt az ingatlan azt iratta le a sajátjaról másik rokonára. De mind1 is"

Tehát az az ő házasság előtt szerzett különvagyona volt. Mi ezzel a probléma?

2021. jún. 6. 15:54
 45/76 anonim ***** válasza:
100%
A saját külön tulajdonát íratta át? Meg fogsz lepődni: ehhez joga van. Talán tudta mire számítson tőletek, és félt hogy még ezt is megpróbálnátok elvenni tőle.
2021. jún. 6. 15:55
 46/76 anonim ***** válasza:
89%

Lehet, hogy rosszul értettem, de szerintem az öreg vett egy házat, amit csak a feleségére íratott, az asszony meg azért íratta át valaki nevére akiben megbízik, mert tisztában van vele, hogy a házasság alatt szerzett ingatlan - hacsak nem különvagyonból lett véve - közös szerzeménynek számít, bárki nevén van.

Viszont, ha az öreg CSAK a felesége nevére íratta anno, akkor azt azzal a szándékkal tette, hogy attól ezt ne vehessétek el!

Láthatóan az öreg "nagy jogász" volt, csak teljesen értelmetlenül!

2021. jún. 6. 16:01
 47/76 A kérdező kommentje:
44,45 nem. Előbb irtam h a papától kapta ő vette neki. Ezért fura.
2021. jún. 6. 16:02
 48/76 anonim ***** válasza:
96%
Nem értem továbbra se, mi a problémád. Ha a nagyapád anno vett a feleségének egy házat, akkor az az ő döntése volt. Mi a fura benne?
2021. jún. 6. 16:05
 49/76 anonim ***** válasza:
28%

"...hogy a házasság alatt szerzett ingatlan - hacsak nem különvagyonból lett véve - közös szerzeménynek számít, bárki nevén van."

Nem feltétlenül. A nagypapa rendelkezhetett úgy, hogy ez nem képzi a közös vagyon részét, ő lemond a saját részéről és 100%-ban a feleség tulajdonába adja. Ügyvéd kell hozzá csupán.

2021. jún. 6. 16:07
 50/76 anonim ***** válasza:
35%

Na és rendelkezett erről? Nem!

Ha rendelkezett volna, akkor az asszonynak nem lett volna sürgős átíratni más nevére.

Egyébként ha olyan nagyon ügyvédhez járó figura lett volna a Papa, akkor a végrendeletét is azzal íratta volna meg. Az meg nyilván felvilágosította volna, hogy így nem jogszerű, tehát érvénytelen!

2021. jún. 6. 16:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!