Találkoztatok már ilyennel? Az egyik fél elhunyt, aki a végrendeletben feltünteti,hogy külön vagyonnal rendelkeztek a házas felek (házassági szerződés nem volt). Az özvegy ezt semmibe veszi. Az otthon lévő széfet is kiűrítette, amiről jópáran tudtak.
Nekem alapban furcsa, hogy egy házaspár 20+ évet leél egymással és az egyikük halálakor jönnek a rokonok és az özvegy kénytelen "ügyeskedni", hogy folytathassa a megszokott életét.
Olyan emberek, akik lehet, hogy akkor még nem is éltek, amikor ők már együtt voltak és egy körömpiszoknyit nem tettek az elhunytért.
Ez a megjegyzésem nem feltétlen a Kérdező ellen irányul, csak erről jutott eszembe.
De sajnos nem én vagyok a jogalkotó...
"Ő része,az ő része elöbbre leirtam h megerdelmi ő mosott főzött ez az alap."
Tévedsz!
Ha nem mosott-főzött volna, hanem bejárónőt tartottak volna, vagy a nagyapád mosott-főzött volna, akkor is ez lenne az alap mert a TÖRVÉNYES FELESÉGE volt.
Higgadj le!
Csinálhat bármit, a rátok eső részt meg fogjátok kapni, mert ezt mondja ki a törvény.
De ezen a helyedben nem izgatnám magam, mert míg ő él, addig úgysem tudtok mit csinálni (haszonélvezet)és ahogy sejtem, az ő részére nem ti lesztek az örökösök. Tehát ezzel nem fogtok nagyot, még a halálával sem.
Ha ketten voltak tulajdonosok benne akkor csak ugy nem ashatja el. Kell a tulajonostars hozza. Pl a elovasarlasi jogrol valo nyilatkozathoz.
Szoval hiaba iratta at ja a papa nem irta ala ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!