Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találkoztatok már ilyennel?...

Találkoztatok már ilyennel? Az egyik fél elhunyt, aki a végrendeletben feltünteti,hogy külön vagyonnal rendelkeztek a házas felek (házassági szerződés nem volt). Az özvegy ezt semmibe veszi. Az otthon lévő széfet is kiűrítette, amiről jópáran tudtak.

Figyelt kérdés

#végrendelet #széf #Házassági külön vagyon
2021. jún. 6. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
83%

Nekem alapban furcsa, hogy egy házaspár 20+ évet leél egymással és az egyikük halálakor jönnek a rokonok és az özvegy kénytelen "ügyeskedni", hogy folytathassa a megszokott életét.

Olyan emberek, akik lehet, hogy akkor még nem is éltek, amikor ők már együtt voltak és egy körömpiszoknyit nem tettek az elhunytért.

Ez a megjegyzésem nem feltétlen a Kérdező ellen irányul, csak erről jutott eszembe.

De sajnos nem én vagyok a jogalkotó...

2021. jún. 6. 18:10
 62/76 anonim ***** válasza:
83%

"Ő része,az ő része elöbbre leirtam h megerdelmi ő mosott főzött ez az alap."

Tévedsz!

Ha nem mosott-főzött volna, hanem bejárónőt tartottak volna, vagy a nagyapád mosott-főzött volna, akkor is ez lenne az alap mert a TÖRVÉNYES FELESÉGE volt.

2021. jún. 6. 18:16
 63/76 A kérdező kommentje:
60. Már előbb leirtam,hogy amibe laktak abból van ránk eső amit semmibe vesz. A másikat halál eset előtt adta el. Ez nem is érdekelne, mert ő kapta nem sajnalom én tőle. Csak h szaros korom óta nagyon kedves volt, minden rendben volt segítettünk kerti munkában amiben amibe kell. Csak senki nem gondolt arra h elveszitjük a őt is lelkileg nehéz.
2021. jún. 6. 18:21
 64/76 A kérdező kommentje:
62 Értem ezt azért irtam mert én nem tamádom nem akarom őt. Csak visszafelé nagyon nem így van.
2021. jún. 6. 18:24
 65/76 anonim ***** válasza:
95%

Higgadj le!

Csinálhat bármit, a rátok eső részt meg fogjátok kapni, mert ezt mondja ki a törvény.

De ezen a helyedben nem izgatnám magam, mert míg ő él, addig úgysem tudtok mit csinálni (haszonélvezet)és ahogy sejtem, az ő részére nem ti lesztek az örökösök. Tehát ezzel nem fogtok nagyot, még a halálával sem.

2021. jún. 6. 18:27
 66/76 anonim ***** válasza:
23%

Ha ketten voltak tulajdonosok benne akkor csak ugy nem ashatja el. Kell a tulajonostars hozza. Pl a elovasarlasi jogrol valo nyilatkozathoz.

Szoval hiaba iratta at ja a papa nem irta ala ezt.

2021. jún. 6. 18:33
 67/76 anonim ***** válasza:
89%
A másik ház nem volt a papád nevén, ezért a hagyatéki leltárba be sem kerülhetetett, teljesen mindegy, hogy a nő átíratta e vagy sem, maximum, ha valaki megtámadja az eljáráat, akkor lehetne valamit kihozni.
2021. jún. 6. 18:52
 68/76 anonim ***** válasza:
92%
A másik pedig a széf, 20 éve voltak együtt, nem gondolod, hogy annak a tartalma tényleg őt illeti?
2021. jún. 6. 18:53
 69/76 A kérdező kommentje:
Teljesen jogos amit kap. Csak akkor ne támadjon még mindket ezzel nem tudok dülőre jutni. A széf: az egész család tudta orrunkra volt kötve ha baj van ott van... oké tartsa meg,de pár ezer foritos tartozást meg velünk akarja kifizetettni. Ezzel se lenne gond csak a módszerivel van
2021. jún. 6. 19:04
 70/76 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezö, amit az utolsó (69-es) kommentedben írsz, az egyáltalán nem arról szól, amiröl a kérdésed, meg az eddigi hozzászólásaid!
2021. jún. 6. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!