Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találkoztatok már ilyennel?...

Találkoztatok már ilyennel? Az egyik fél elhunyt, aki a végrendeletben feltünteti,hogy külön vagyonnal rendelkeztek a házas felek (házassági szerződés nem volt). Az özvegy ezt semmibe veszi. Az otthon lévő széfet is kiűrítette, amiről jópáran tudtak.

Figyelt kérdés

#végrendelet #széf #Házassági külön vagyon
2021. jún. 6. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Különvagyon a házasság előtt szerzett vagyon, illetve a házasság alatt örökölt, vagy személy szerint megnevezett ajándék.

A házasfelek egyéb, házasság alatt szerzett jövedelme közös szerzeménynek számít, még abban az esetben is, ha egyikük nem dolgozott!

Kivéve, ha ennek ellenkezőjéről HÁZASSÁGI SZERZŐDÉS készült. amit mindkét fél beleegyezőleg aláírt.

A végrendelkezésnek szigorú kritériumai vannak, amit a törvény szabályoz.

Pl.: öröklési sorrend, kitagadás, stb.

Ez nem hasraütésszerűen megy!

Ha nem készült szerződés, akkor a vonatkozó törényt így utólag, - lehetőleg a másik tudta nélkül - végrendeletileg nem lehet megváltoztatni.

Egyébként te ki vagy a történetben?

2021. jún. 6. 14:04
 12/76 anonim ***** válasza:
95%
Gondolom a gyerek, a nő pedig az apja második felesége.
2021. jún. 6. 14:05
 13/76 A kérdező kommentje:
A 6os-nak válaszoltam, elnézést. 7es igen ezzel tisztába vagyok, pereskedni nem akarok, csak osztályrabocsátánál tisztázodna.
2021. jún. 6. 14:07
 14/76 anonim ***** válasza:
77%
"Az öröklésnek meghatározott rendje van, tök mindegy, mit írsz a végrendeletedbe. Ez nem Amerika." Azért ez nem egészen így van. Bizonyos feltételek mellett kitagadható bárki az örökségből. Van az embernek szabad akarata abban hogy kire mit hagy. Csak éppen nem árt HITELES végrendeletet hagyni ilyenkor közjegyzőnél. A kérdező meg szimplán utálta az özvegyet, ez nyilvánvaló. Ha olyan szar ember lett volna mint állítja, akkor nem özvegy lenne, hanem ex... Csak van az a haszonleső fajta, aki kígyót békát kiabál a jogos örökösre, mert kéne neki a pénz.
2021. jún. 6. 14:07
 15/76 anonim ***** válasza:
42%

#14, Csak van az a haszonleső fajta, aki kígyót békát kiabál a jogos örökösre, mert kéne neki a pénz.

Meg vannak azok a kettes számú feleségek, akik az erősebb p.na b.szik elvén kisemmizik az előző házasságból született kölyköket.

2021. jún. 6. 14:14
 16/76 anonim ***** válasza:
86%

1. Az olyan végrendelet, ami attól szól, mi a halott magánvagyona házassági szerzödés hiányban érvénytelen.

2. Az, hogy a házaspár széfjében mi volt, kettejük ügye, más nem tudhatja, és másnak semmi köze ehhez.

3. Érvényes végrendelet nélkül - márpedig az említett végrendelet érvénytelen -, a törvényes öröklési rend az érvényes.

4. A kérdezö meg elsüllyedhet szégyenében, amiért ilyen haszonlesö, primitív, írigy lény!

17/76 anonim ***** válasza:
93%

"... és nem hív mentőt a másik félnek csak az utolsó pillanatban amikor már késő volt!"

Honnan tudod? Ott voltál?

Ha ott voltál, akkor te miért nem hívtál mentőt?

Ha nem voltál ott, akkor ezt inkább ne hangoztasd, mert "anyagi haszonszerzés miatti segítségnyújtás elmulasztásával" vádolsz valakit, amit ha nem tudsz bizonyítani,kegyetlenül megütöd a bokád!

18/76 A kérdező kommentje:
Örökös vagyok. Idősekről van szó. Az özvegy elvolt tartva nem golgozott. Rágalmásra vissza térve: elötte napkba a férj többször elesett én munka és távolság miatt nem tudtam menni ezért telefonon csak annyi választ kaptam elesett, semmi baja. Kórházi felvételkor derültek ki a résülései amit napokig eltitkolt. Eközbe egyedül hagyta és elment leírtani mindent ami a nevén volt. Szép nem? Ezért vagyok pipa.
2021. jún. 6. 14:23
 19/76 anonim ***** válasza:
42%
Álljatok már le, 10-es és 17-es. Eleve nem az özvegy jellemzése volt a cél, csak amikor látatlanban védeni kezdtétek, akkor fejtette ki jobban a kérdező. Én is láttam már olyan szipirtyót, aki a mostohafia lakását elperelte volna azzal, hogy az apja vette neki, tehát abból az özvegynek örökölnie kellene (a ház 20 éve a fiú nevén volt...) Nem mindig az üzvegy az ártatlan.
2021. jún. 6. 14:25
 20/76 anonim ***** válasza:
94%

Eközbe egyedül hagyta és elment leírtani mindent ami a nevén volt

Persze. Mert ez így működik.. Fogod magad és leíratsz bárki nevéről bármit.

2021. jún. 6. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!