Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találkoztatok már ilyennel?...

Találkoztatok már ilyennel? Az egyik fél elhunyt, aki a végrendeletben feltünteti,hogy külön vagyonnal rendelkeztek a házas felek (házassági szerződés nem volt). Az özvegy ezt semmibe veszi. Az otthon lévő széfet is kiűrítette, amiről jópáran tudtak.

Figyelt kérdés

#végrendelet #széf #Házassági külön vagyon
2021. jún. 6. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 A kérdező kommentje:
Csak annyi amikor leromlott az állapota rohamosan, pár nap alatt Akkor iratta át. A szándék ami zavar,a tett. Hogy amit láttam elvoltak.. most meg csak kamillázok h minket támad. Nem beszél velünk. Pedig amit itt leírtam, neki (özvegynek) nem tettem szóvá nem vesztünk össze semmi, csak nem beszél 1ik örökösel sem. Csak ügyvéddel jeletkezett h ami a papa része azt is elakarja venni.
2021. jún. 6. 16:13
 52/76 anonim ***** válasza:
77%

50!

De, rendelkezett róla, mert különben nem került volna az asszony nevére.

2021. jún. 6. 16:13
 53/76 anonim ***** válasza:
16%

Ne beszélj zöldeket!

Annak a nevére kerül, aki az adásvételi szerződésben meg van jelölve, de ez ettől még közös vagyon. (Itt tévednek rengetegem, a Papa is!)

Az ügyvéd nem kér házassági anyakönyvi kivonatot, amikor gyárt egy adásvételit.

2021. jún. 6. 16:17
 54/76 anonim ***** válasza:
84%

53!

Oke. Ez esetben akkor mi is a probléma ? Ha szerinted hiába volt a nő nevén, akkor is közös vagyon, akkor az átíratás jogtalan és érvénytelen, ergo az ingatlan továbbra is a nőé és az elhunyté. Mondjuk az unoka sokra nem megy vele, hiszen örökölte egy fél ingatlan x részét, amire az özvegynek holtig tartó haszonélvezeti joga van.

2021. jún. 6. 16:23
 55/76 anonim ***** válasza:
92%

Pontosan így, ahogy leírtad!

És hogy ne ess tévedésbe, én nem vagyok senki pártján, csak leírtam a jogi tényeket.

Az unoka szempontjából viszont mérlegelném, hogy ne hadakozzak olyasminek a nyúlfarknyi részéért, amit egyértelműen nem nekem szántak, ezért is került csak a nő nevére.

De ez már erkölcsi kérdés, nem jogi!

2021. jún. 6. 16:30
 56/76 A kérdező kommentje:
Én sem akarok hadakozni, a ránk eső rész is elakarja venni. Meg árulja is a közös házat míg hagyateki még lesem zárult. Halál estet előtt iratta át a masikat rafkos volt na.
2021. jún. 6. 16:51
 57/76 anonim ***** válasza:
100%
#56, esélytelen eladnia a hagyatéki lezárásáig.
2021. jún. 6. 16:57
 58/76 anonim ***** válasza:
100%

Azért volt "rafkós", mert a férjétől kapott házat nem akarta veletek megosztani? Persze mi meg ítéljük el, közben meg szegény gyerekek sorban állnak a pénzért, mint a keselyűk.

Azt mondtad, nem is beszélsz vele. Hagyatéki nem volt még, de "megtámadt" titeket. Mégis hogyan?! Azt mondod, el akarja venni a részeteket. Vedd észre, ti meg az ő tulajdonát. Amúgy meg akarhat bármit, a jog nem így működik.

2021. jún. 6. 17:38
 59/76 A kérdező kommentje:
Nem zárult le a hagyaték, volt bocsánat. Ő része,az ő része elöbbre leirtam h megerdelmi ő mosott főzött ez az alap. Ránk esőről van szó.
2021. jún. 6. 18:02
 60/76 anonim ***** válasza:
87%
De az ő kapott háza, amit annyira sajnálsz, mert átíratta, mióta rátok eső?!
2021. jún. 6. 18:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!