Találkoztatok már ilyennel? Az egyik fél elhunyt, aki a végrendeletben feltünteti,hogy külön vagyonnal rendelkeztek a házas felek (házassági szerződés nem volt). Az özvegy ezt semmibe veszi. Az otthon lévő széfet is kiűrítette, amiről jópáran tudtak.
50!
De, rendelkezett róla, mert különben nem került volna az asszony nevére.
Ne beszélj zöldeket!
Annak a nevére kerül, aki az adásvételi szerződésben meg van jelölve, de ez ettől még közös vagyon. (Itt tévednek rengetegem, a Papa is!)
Az ügyvéd nem kér házassági anyakönyvi kivonatot, amikor gyárt egy adásvételit.
53!
Oke. Ez esetben akkor mi is a probléma ? Ha szerinted hiába volt a nő nevén, akkor is közös vagyon, akkor az átíratás jogtalan és érvénytelen, ergo az ingatlan továbbra is a nőé és az elhunyté. Mondjuk az unoka sokra nem megy vele, hiszen örökölte egy fél ingatlan x részét, amire az özvegynek holtig tartó haszonélvezeti joga van.
Pontosan így, ahogy leírtad!
És hogy ne ess tévedésbe, én nem vagyok senki pártján, csak leírtam a jogi tényeket.
Az unoka szempontjából viszont mérlegelném, hogy ne hadakozzak olyasminek a nyúlfarknyi részéért, amit egyértelműen nem nekem szántak, ezért is került csak a nő nevére.
De ez már erkölcsi kérdés, nem jogi!
Azért volt "rafkós", mert a férjétől kapott házat nem akarta veletek megosztani? Persze mi meg ítéljük el, közben meg szegény gyerekek sorban állnak a pénzért, mint a keselyűk.
Azt mondtad, nem is beszélsz vele. Hagyatéki nem volt még, de "megtámadt" titeket. Mégis hogyan?! Azt mondod, el akarja venni a részeteket. Vedd észre, ti meg az ő tulajdonát. Amúgy meg akarhat bármit, a jog nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!