Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találkoztatok már ilyennel?...

Találkoztatok már ilyennel? Az egyik fél elhunyt, aki a végrendeletben feltünteti,hogy külön vagyonnal rendelkeztek a házas felek (házassági szerződés nem volt). Az özvegy ezt semmibe veszi. Az otthon lévő széfet is kiűrítette, amiről jópáran tudtak.

Figyelt kérdés

#végrendelet #széf #Házassági külön vagyon
2021. jún. 6. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
83%

Tudod kit állítgass le! Ki a franc vagy te, hogy előírnád, hogy ki és mikor beszélhet?

Amúgy te teljesen ütődött vagy?

Nem az a lényeg, hogy én vagy te erről mit gondolunk, hanem - szerencsére - az ilyesmit bizonyítani kell!

Erre irányult a válaszom, mert egyébként az özvegy sem ingem, sem gatyám!

(17 -es voltam és nyomd nyugodtan a pirost, soha ne legyen nagyobb örömöd!:)

2021. jún. 6. 15:23
 32/76 anonim ***** válasza:
94%

"Oda küldtem 1 ismerőst, aki akkor segitette fel, telefonon beszeltünk közben akkor esett haza az özvegy utána hivtak mentőt valamikor. Engem csak másnap értesítettek h kórházba van."

1)

Miért nem mondtad az ismerősnek a telefonban, hogy hívjon mentőt?

2)

Nagyon aggódhattál, ha csak a másnapi kiértesítéseddel jutott a tudomásodra, hogy a nagyapád kórházban van. Magadtól mikor jutott volna eszedbe rákérdezni, hogy hogy van?

2021. jún. 6. 15:29
 33/76 anonim ***** válasza:
91%

Miért az ismerőst küldted, miért nem hívtad fel a feleségét?

Eleve, milyen alapon adod oda egy idegennek bárkinek is a lakáskulcsát?

2021. jún. 6. 15:34
 34/76 A kérdező kommentje:
Értem én,hogy a fele az ővé ezzel nincsen semmi baj legyen,főzőtt mosott rá.. megérdemli. Csak azt nehéz feldolgozni h még ő megtamadott minden örököst. Leiratta a nevélről amit a férjtől kapott ingatlant... mitha készült volna rá igazából lelkileg rohadt nehéz dolog ez nem így isnertem meg. Azért is kérdeztem h találkozott e valaki hasonlóval. Könnyebb lenne feldolgozni. Amúgy a hagyatéknak még nincs vége. Akár milyen kígyó 1 idősebb hölgyet én nem akarok megtámadni, milyen az már. Azért köszönöm a meleg, hideget
2021. jún. 6. 15:37
 35/76 anonim ***** válasza:
65%

Én úgy értelmezem hogy maga az özvegy se tudta higy mik a jogai. Ezért valóban előfordulhat ott hogy elkezdtem leiratni a saját nevéről a dolgokat. Hogy mit gondolt azt nem tudhatjuk, hiszen semmi értelme sincs.

Kérdező! valószínű hogy a rokonod aki meghalt SE volt tisztában higy mit hogyan kell csinálni. Így fordulhatott elő hogy nem írtak szerződést. A széf ügyben szerintem se tudtok mit csinálni, nem is tudjátok bizonyítani mi volt benne.

Mindenki + Kérdező! Sajnos a tág családi és baráti körömben nem is nem egy esetet tudnék fellsorolni amikor a családtag vagy özvegy gátlástalanul, hidegvérrel végignézné a férje/apja halálát gondoskodva arról hogy amikor az beteg akkor minél kevesebb segítséget kapjon (ha a beteg nem egyezik bele nem lehet kórházba vinni). Mindeközben arról is gondoskodnakk hogy a családtagok ha lehet ne kapjanak az örökségről. Pl halála előtt elkéri a PIN kódját, vagy szó szerint meglopja mivel a beteg úgyse fogja megtudni, súlyos beteget nem beszél rá orvosra hanem hagyja hogy leépüljön hogy minél hamarabb meghaljon. Sorolhatnám, csak nem akarok nagyon belemenni a részletekbe mert nem akarom hogy bárki rámismerjen, de több esetet is ismerek. Simán előfordulhat hogy a feleség nem hívott mentőt és azzal takarózott hogy nem tudta higy baj van, én elhiszem. Higy miért nem vált el? Ez ne legyen már kérdés. Pénz, pénz, pénz.

2021. jún. 6. 15:38
 36/76 anonim ***** válasza:
85%

"Mivel nem volt házassági szerződés, ezért lett a végrendeletben feltüntetve,hogy közös háztartás, de külön vagyon."

Ilyen nem elfogadható, hiszen nem bizonyítható. Attól, hogy Jani azt írja, különvagyon, még nem lesz az. Erről hazassagi szerzodesben kell rendelkezni, együttesen a hazasfeleknek.

"A Hagyatéki leltárnál nem jelentette a széfet (ami eltitkolt vagyon, bűncseleménynek minősül)."

Ez esetleg megállhat, bár simán lehet hogy elfelejti az ember

2021. jún. 6. 15:39
 37/76 anonim ***** válasza:
82%
én meg nem egy esetet tudok felsorolni, ahol az első hátasságból származó gyerekek ki akarták semmizni az özvegyet, pedig az semmi rosszat nem tett, sőt erőn felül gondozta az öreget, mikor a gyerekei hónapokon át szartak az apjuk pofájára. . Na bumm, és akkor mi van? Ettől a kérdezőből még süt a rosszindulat, és egyik szavával a másikat hazudtolja meg.
2021. jún. 6. 15:40
 38/76 anonim ***** válasza:
61%
" Leiratta a nevélről amit a férjtől kapott ingatlant..." Ja, mert ez úgy működik, hogy lazán leíratom a tulaj nevéről az ingatlant. Hazudj még...
2021. jún. 6. 15:42
 39/76 A kérdező kommentje:
32,33 hívtam őket telon mivel nem vették fel azért hivtam közeli ismerőst aki bejárós oda és kint pont esett el a papa. A özvegy közbe érkezett meg. És telefonba ismét azt a választ kaptam h jól van. Ez késő délután történt.
2021. jún. 6. 15:43
 40/76 anonim ***** válasza:
94%

Én meg színlelt örökösödési szerződésekről tudok, ahol feketén-fehéren leírták, hogy gondozásért cserébe lesz az örökösé a vagyon. Természetesen az aláírás pillanatában tudvalévő volt, hogy az örökös nem fogja gondozni az örökhagyót, már a nagy távolság okán se. Nem is gondozta, az ajtót se nyitotta rá.

Sok gusztustalanság van az öröklések körül.

2021. jún. 6. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!