Nőkhöz írom a kérdés: Adnád a fiadnak a férjed keresztnevét?
Ha az apaja szeretné (és nekem is tetszik az apa neve), a igen. A sajátomat nem adnám a lányomnak. Ha nem szeretné akkor nem.
31N
Apám - nagyapám Laci (volt), ritka vezetéknévvel. Sikerült hozzámennem egy Lacihoz, neki viszont a vezetékneve is tucat (Kovács-Kis-Nagy-stb vonalon tessék gondolkodni). Az ő apja és nagyapja is Laci (volt).
(Sőt, ha én fiúnak születtem volna, én is Laci lennék - ezt csak azért mondom, hogy érzékeltessem: mindkét családban szokás az első fiúgyereknek az apja nevét adni).
Szerencsére lányaink születtek.
Nem, szó sem lehetett róla! :D
Ezt már páromnak is leszögeztem. Most vagyok 34 hetes a fiunkkal de hallani sem akartam arról, hogy ő legyen a harmadik XY a családban, mert párom az első szülött és ő is az apja nevét kapta...
Négyen vannak fiútestvérek, mindegyiknek a fia a nevüket viselik. De én megmondtam, hogy nálam biztos, hogy ilyen nem lesz😅 Egyébként is gyűlölöm az ilyen ostoba hagyományokat, ha kellett neki a fiatal barátnő, sajnos be kell nyelni ezt is, hogy másképp gondolkodom (21 év van köztünk).
De szerencsére nem volt túl nagy fennakadás, csak anyósom emésztette meg nehezen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!