Lehet teljesen új nevet változtatni?
Sziasztok.
Nem tudom,hogy zajlik ez de megkérdezném. Lehet e teljesen új nevet választani magamnak? Vezeték és keresztnévvel eggyütt is? Én választhatom ki a megfelelő vezeték és keresztnevet, nem muszáj a családi alap? Milyen indokkal lehet nevet változtatni? Igaából új életet akarok kezdeni, új városban, faluban mindegy csak távola a mostanitól. Egyedül fogok élni, új kinéetem is lenne (haj, öltözködés), és nem szeretnék ragaszkodni a nevemhez, mert semmi jó nem származott belőle soha. A kiválasztott keresztnevem meg van, csak vezetékkel vagyok gondban, bármilyen lehhet, vagy ilyen rokkoni alapúnak kell lennie? Pénz , utánajárás nem számítana.
Úgy tudom, lehet.
Olyan 10 ezer körüli lehet az ára, ha jól emlékszem.
És akkor természetesen az összes okiratodat újra elkell készíttetned
Igen, lehet kérelmezni, viszont nagyon alaposan meg kell indokolni mind a kereszt, mind a vezetéknév változtatás okát.
Ha olyan nevet akarsz felvenni, amely megtalálható a felmenő rokonaid között, pl nagyszülőké, akkor azt hiszem tőlük beleegyezés is kell ehhez.
A másik info, hogy illetékköteles, ha jól tudom 10 ezer ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!