Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet teljesen új nevet...

Lehet teljesen új nevet változtatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nem tudom,hogy zajlik ez de megkérdezném. Lehet e teljesen új nevet választani magamnak? Vezeték és keresztnévvel eggyütt is? Én választhatom ki a megfelelő vezeték és keresztnevet, nem muszáj a családi alap? Milyen indokkal lehet nevet változtatni? Igaából új életet akarok kezdeni, új városban, faluban mindegy csak távola a mostanitól. Egyedül fogok élni, új kinéetem is lenne (haj, öltözködés), és nem szeretnék ragaszkodni a nevemhez, mert semmi jó nem származott belőle soha. A kiválasztott keresztnevem meg van, csak vezetékkel vagyok gondban, bármilyen lehhet, vagy ilyen rokkoni alapúnak kell lennie? Pénz , utánajárás nem számítana.

2020. aug. 14. 19:47
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Vannak szabályok. Nem.lehet történelmi név pl. Szóval Kossuth meg Petőfi és társai. Kivéve ha pl anyai nagyszülődnek ilyen neve van és azt szeretnéd.

Nem kell, hogy a családodból válassz vezetéknevet.

Magyarnak kell lennie. Pl. Nem lehetsz Smith.

Az nem baj, ha másnak is az a neve, pl.biztos sok Kovács János van, de te is lehetsz az.

Egy megfelelő indok kell a névváltoztatáshoz, es az illetékek.

2020. aug. 15. 10:24
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha a közeli családból választod (anya, nagyszülő), akkor még magyar se kell legyen.
2020. aug. 15. 11:15
 33/39 anonim ***** válasza:
93%

13. vagyok. Örülök, hogy olyan is leírta a véleményét, aki végigcsinálta az eljárást. Ahogy mi is. De azért először gyorsan lehurrognak olyanok, akiknek fogalmuk sincs ág egészről.

Kérdező, nagyszülők neve nem lenne jó? Azt engedèlyezni szokták. Indoklásnak meg elég 3 mondat.

2020. aug. 15. 11:19
 34/39 A kérdező kommentje:
33-as sajnos nem mert nekik baromi nehéz és kimondhatatlan. valami német eredetű. nekikis folyton betuzni kelle vagymutatni iratot amin rajta van meg elég hosszu :(
2020. aug. 15. 21:30
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

Indok lehet pl.korábbi traumák miatt nem tudsz azonosulni a családoddal és ezáltal a neveddel sem.

Csak gondold át, miért akarsz nevet változtatni, és ezt fogalmazd át kicsit hivatalosra. Vagy akár találj ki vmit, senki nem fog nyomozni, hogy igaz-e.

2020. aug. 15. 22:43
 36/39 A kérdező kommentje:
5-ös köszii. akkor mostmár mindent értek, koszi afelvilagositast :)
2020. aug. 15. 22:55
 37/39 anonim ***** válasza:
53%
:(
2020. aug. 16. 21:42
 38/39 anonim ***** válasza:
Viszont az iskola és szakmai bizonyítványokon az eredeti név marad nem?
aug. 6. 17:18
 39/39 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a bizonyítványt kiállító intézménynél kérvényezni lehet a változtatást, ha a születési nevet változtatod meg.
aug. 7. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!