Ha édesapám román, és megváltoztatnám a keresztnevemet (vagy a második nevemet) akkor választhatnék a román utónévkönyvből?
Figyelt kérdés
2020. jún. 28. 17:44
1/29 anonim válasza:
Magyar állampolgár vagy? Akkor szerintem nem.
2/29 anonim válasza:
Ha csak magyar állampolgár vagy, akkor nem.
3/29 anonim válasza:
Erről kérdezd meg a helyi anyakönyvvezetőtőt telefonon. Ő biztosan tudja.
4/29 anonim válasza:
Ha magyar állampolgár vagy akkor csak azok közül választhatsz amik Magyarországon vannak engedélyezve
5/29 anonim válasza:
Nem szépek a magyar nevek? Jó a román is, de szerintem nagyon szép a magyar nyelv és nevek.
6/29 anonim válasza:
Nemzetiség ezért lehet ilyen neve.
Ez olyan mint, hogy anyai nagyapámnak Babits volt a vezetékneve, ezért például kívételes eset vagyok abban, hogy Babits Mihály miatt védett vezetéknevet is felvehetném.
7/29 anonim válasza:
"(4) Az utónévjegyzékben nem szereplő nemzetiségi utónév anyakönyvezhetőségéről az érintett országos nemzetiségi önkormányzat állásfoglalása az irányadó. Az érintett országos nemzetiségi önkormányzat állásfoglalását a megkereséstől számított harminc napon belül adja meg. Azt az utónevet, amelynek bejegyzését az érintett országos nemzetiségi önkormányzat jóváhagyta, a nemzetiségi utónévjegyzékbe fel kell venni."
Szóval a román anyakönyvből nem választhatsz közvetlenül.
9/29 anonim válasza:
Tényleg elég rondán hangzana egy ilyen román secku-pecku név. A román nem is nyelv, hanem egy vicc. A gyönyörű latin nyelv paródiájának is gyenge.
10/29 A kérdező kommentje:
Haha, köszönöm a kedves válaszokat, mellesleg a vezetéknevem is román. Nem hittem volna, hogy 2020ban még ilyen indulatokat tud okozni egy szomszédos országból való származás...
2020. jún. 28. 21:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!