Ha édesapám román, és megváltoztatnám a keresztnevemet (vagy a második nevemet) akkor választhatnék a román utónévkönyvből?
#22 Ez több szempontból is pontatlan. A nemzetiségiek valóban adhatnak a saját kultúrájukból is nevet, de egyértelműen abból a kultúrából kell lennie. Az nem megy, hogy "lengyelnek vallom magam, és akkor adhatok japán nevet". A cigányok cigány nevet vehetnek fel, a Dzsesszika és a Nintendó nem az. Két okból terjed ez a tévhit, hogy nekik bármit lehet:
- a cigányoknál szokás, hogy kapnak egy becenevet is, és a közösség így szólítja, tehát lehet ugyan valaki Kolompár Dzsingiszkán, de az irataiban az lesz, hogy Kolompár Lajos. (Nézd meg a Wikipédia cigány név szócikkét.)
- a cigányok az engedélyezett nevek közül gyakran választanak olyat, amiről ember nem hinné, hogy ezt tényleg lehet, de azok tényleg létező nevek, mert valaki engedélyeztette, bárki lehet Hürrem vagy Sanel.
Én fűznék egyet szeretettel még a #25-ös kommenthez
Azt hiszem, ez hivatalos;nekem annak tűnik
*tehát ez a roma, nem a román;
viszont itt is van, gyűjtöttek egy csomó nevet; szóval van rá esély, hogy itt gyűjtöttek kifejezetten román neveket is:
behindthename.com
Na, ki is kerestem neked
masculine fiú
feminine lány
unisexeket szerintem mind a kettőre szűkített keresésnél kidobja; de ezek azok a nevek, amiket fiúknak, és lányoknak is szoktak adni, tehát ez a név nem fiú/lánynév; hanem kétnemű
any gender pedig az összes név
#27 köszi, ezt a roma utónévkönyvet nem is láttam. érdekes lenne, ha a jelentés is mellette lenne, és pár helyen pontatlan (a Dzsamal nem amerikai eredetű, hanem arab).
(tetszik, hogy közte van a Drogó, lánynévnek meg anyakönyvezhető a Denerisz :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!