Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális a felfogásom? Mit...

Normális a felfogásom? Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés

22F vagyok. Ha meghal a családban valaki (közeli családtag) most meghalt a mamám testvére 76 éves volt. És a mama meg anyu(akinek nagynénje az elhunyt) sivalkodtak ordítva sírtak hogy miért haltál meg drága Terikém(mondja mama sírva ordítva) anyukám is Drága Terike néném miért hagytál itt minket.... persze én is sajnálom nagyon!

De én azt mondta anyunak mamának miután haza jöttünk hogy anyu, mama hogy mondhassatok ordítva hogy miért hagyott itt Teri néni benneteket ? Hát ez az élet rendje anyu és mama! Aki megszületik az él és egyszer meghal. Ez mondom nem újdonság. Ez az élet rendje , A Teremtô igy rendelte el születünk élünk s meghalunk. Ezt kell elfogadni. Tudom fáj, és nehez de ez az élet rendje. Mindig így volt és igy is lesz..... és azt a választ kaptam hogy mit tudok én ezekről , nekem nincsenek érzéseim, nem tudom miaz.... de akárki meghal a csaladban mindjart sivalkodnak ott a halott házánál a gyerekei , unokái mindenki ordítva sivalkodnak. Tudom hogy fáj, de sajnos egyszer mindnyájan meghalunk! Ez az èlet rendje,,, de hiszem hogy valami a testi életünk után van hiszen Jézus is beszelt a menny es a pokolrol.

Természetesen ott vagyok minden rokon Temetésén, virrasztásán

2021. máj. 1. 16:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Mindenki másképp kezeli a gyászt ezt is el kell fogadni. Ők így reagálnak, te másképp. A harsányság, ordítás engem is idegesít alapból, de ez egy kivételes és megterhelő helyzet nekik, ilyenkor nehezükre esik visszafogottnak lenni. Ennyit igazán lehetne tolerálni tőlük.
2021. máj. 1. 16:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Egyebkent ciganyok vagyunk, es szerintem ez szokás nalunk
2021. máj. 1. 16:55
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Ennél a kisebbségnél ez a kulturális hagyomány.
2021. máj. 1. 16:56
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Egyszerre írtuk :)
2021. máj. 1. 16:57
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
Ez népcsoporttól független. Mint ahogy az első is írta, mindenki máshogy kezeli az ilyen helyzeteket. Unokatesómék sírnak, én nem tudok, pedig volt sajnos már több temetésen is. Ahány ember, annyiféleképp reagálnak.
2021. máj. 1. 17:32
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Mindenkinek fáj, a kérdés, hogy mennyire fegyelmezett. A cigányoknál valóban szokás ez a drámai siratás, mindenbe szeretnek érzelmet vinni. Nem baj az, de én is soknak érzem. A sírás rendben van, bár én nő létemre nem szoktam ilyenkor, pedig már szinte mindenkit elveszítettem. De van aki ilyenkor összetörik, főleg azok az emberek akiket az érzelmeik irányítanak.
2021. máj. 1. 17:40
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Lehet, ha olyasvalaki hal meg, aki igazán közel áll hozzá, te is máshogy gondolkodsz majd. Másrészt igaz, mindenki másképp gyászol, ebbe nem szabad beleszólni. Mert persze, az ember az ESZÉVEL tudja, hogy a halál is az élet része, stb, de szerintem ezt egy gyászoló "képébe vágni" tényleg elég "érzéketlen" dolog. Mert hiába tudja ezt az ember az ESZÉVEL, akkor is SZÍVEN üti a dolog. De ahogy a gyász dolgozik az emberben, hetekkel, hónapokkal később már máshogy látja az ember a dolgokat, de ehhez idő kell.
2021. máj. 1. 18:03
 8/11 Savlekotő ***** válasza:
74%

Mindenki máshogy gyászol, vannak fázisai,falun még sirató asszonyok is vannak temetéseken,ahány ház annyi szokás.

70F

2021. máj. 1. 18:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Pont kérdezni akartam, hogy cigányok vagytok-e, náluk szokás ez a teátrális hozzáállás. Nekem nagyon ellenszenves, de ha "magyar" tenné, az is ugyanúgy az lenne számomra. Mielőtt támadnátok, halt meg közeli hozzátartozóm, és nem ajvékoltunk.
2021. máj. 1. 18:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó dolog, hogy legalább te normális vagy, és kibírod visítozás meg ordítozás nélkül. Bárcsak többen lennének ilyenek közületek...
2021. máj. 1. 18:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!