Édesapám párja megint babát vár, ezzel alaposan keresztül húzva az egész család életét. Ezután mégis, hogyan ne legyen folyamatos feszültség családon belül?
Együtt élünk édesapám, a párja, a közös lányuk (1,5 éves) és én a férjemmel és gyerekeinkkel. Úgy volt megbeszélve, hogy én maradok itthon a gyerekekkel, ő meg elmegy dolgozni. Így kicsit helyrebillenne a családi kassza és tudnánk egyről a kettőre lépni. A héten viszont kiderült, hogy megint terhes (17 hetes), így szinte reménytelen, hogy munkát találjon. Azóta valósággal remeg a levegő olyan feszült mindenki. Ez senkinek sem jó és újratervezés sem lehet addig amíg mindenki a másik torkának akar ugrani.
Hogyan tudnám esetleg előremozdítani a dolgokat?
Uhh, ne haragudj, tudom, hogy nem lebaszast varsz, de ne haragudj, ez mi mar. Komolyan, mint a romak :/ Ha van mar ket gyereked akibol egy beteg, akkor minek kell meg egyet szulni (aki raadasul SNI-s) ? Apadnak meg miert lett 60 felett gyereke? Akkor is becsuszott es akkor sem sikerult elvetetni, vagy mi? Par ev es nyugdijas lesz. Ha most is alig tud megelni a penzebol ugy, hogy alberletet meg hitelt sem fizet, akkor a nyugdijbol hogy fog? Az sem gond, hogy a gyereknek meg szakmaja sem lesz, amikor apad mar meghal? Jo lesz fel arvakat maga mogott hagyni? A sajat gyerekeitekkel b*sztok ki aztan nekunk tanároknak kell szenvednunk ezekkel a hatranyos helyzetu, lemaradott gyerekekkel (mert hat persze, hogy a 20 kolok kozott az agyonhajszolt szulok nem foglalkoznak veluk eleget). Azt sem hiszem el, hogy minimum 4-5 szobas a hazatok. Egy tanacsot tudok adni, azt a szerencsetlen gyereket adjatok orokbe, amint megszuletik, legalabb neki lehessen normalis gyerekkora a biologiai anyja meg mehet dolgozni. A parod meg apad meg battyoghat elkottetni magat, ha mar arra van esze, hogy 65 evesen felcsinalja a nojet.
Komolyan annyira felhaborito ez az egesz, az ilyenektol el kellene venni a gyerekeket.
anonymuss24, ne zaklass trágár privátokkal, mert nem vagyok rád kíváncsi.
Mást is betalált ez az elmebeteg?
Ha anonymuss24 a kérdező, akkor már mindent értek...
Én komolyan elbeszélgetnék velük az örökbe adásról. Ez a gyerek jó eséllyel nem lesz még 10 éves, mikor az apja meghal, az anyja meg biztosan nem fogja tudni tartani egyedül, csupasz fenékkel a két gyereket.
Simán lehet amúgy, hogy a kérdező is megszokta már, hogy nem kell munkába járni, így hiába ajánlgatjuk neki, hogy sózza rá az övéit a kismamára.
A feszültséget amúgy beszélgetéssel lehet oldani. Van egy őrült nagy problémátok, amit csak közösen tudtok megoldani. Le kell ülni és meg kell beszélni.
A ház elég nagy, mert 3 generációs. Az alsó részen van egy garázs és 2 lakás, a fenti részen egy lakás. Lent a nagyobb házrészben laknak apuék a fenti részt mi építtettük rá kb 4 éve (ezért van a hitel). A mérőórák közösek és a kert is.
33-as gondolhatod, hogy nem direkt lettek "problémás" gyerekeink. Nem csak olyan bajok vannak amik genetikailag kiszűrhetőek és sajnos nem is mind mutatkozik meg azonnal, csak akkor mikor megakad a fejlődés. A legkisebbnél a szülés volt gázos, mert elakadt a szülőcsatornában téraránytalanság miatt és kevésen múlott, hogy nem maradtunk ott mindketten. Az oxigénhiány sajnos hagyott nyomokat, de fejleszthető. Előbb tudtuk meg, hogy vele baj van, mint azt, hogy a bátyja auti.
Apuék alapból szerettek volna egy gyereket, mert a párja még fiatal, de sok évig nem jött össze. 17 éve vannak együtt. Nem hiszem, hogy feltűnt volna a vérzésének kimaradása, mert neki évente 1-2 alkalommal van csak a pco miatt.
Egy szóval sem írtam, hogy éheznénk vagy sanyarú körülmények között élnénk, csupán nem szeretnénk hónapról hónapra élni, ezt jelenti a családi kassza helyrebillenése.
Az ötleteket köszönöm! A családi adókedvezményt kérjük de csak az adóbevalláskor, mert az a gyerekeknek kerül lekötésre. Ebből csak végszükség esetén fogunk mi felhasználni.
Egyébként mindegy is. Lassacskán majd lenyugszunk. Mindenkinek megmondtam a családból, hogy hétvégén kerti sütögetés és ötletbörze. Belépés csak savanyú pofa nélkül. :)
Köszönöm szépen mindenki segítségét! Olyan élethelyzeteket vázoltatok fel, ami mellett a miénk a Paradicsom. Néha jól esik kiadni magamból ami bánt.
Nem, 37-es, nem én vagyok anonymuss és eddig még nem is írt (ezt valószínűleg most kiabáltam el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!