Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesapám párja megint babát...

Édesapám párja megint babát vár, ezzel alaposan keresztül húzva az egész család életét. Ezután mégis, hogyan ne legyen folyamatos feszültség családon belül?

Figyelt kérdés

Együtt élünk édesapám, a párja, a közös lányuk (1,5 éves) és én a férjemmel és gyerekeinkkel. Úgy volt megbeszélve, hogy én maradok itthon a gyerekekkel, ő meg elmegy dolgozni. Így kicsit helyrebillenne a családi kassza és tudnánk egyről a kettőre lépni. A héten viszont kiderült, hogy megint terhes (17 hetes), így szinte reménytelen, hogy munkát találjon. Azóta valósággal remeg a levegő olyan feszült mindenki. Ez senkinek sem jó és újratervezés sem lehet addig amíg mindenki a másik torkának akar ugrani.

Hogyan tudnám esetleg előremozdítani a dolgokat?

2021. ápr. 30. 12:12
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
87%
szóval te két meglevő mellé, akiből ráadásul az egyik olyan beteg, hogy ápolásin vagy, bevállaltál egy harmadikat, aki sni-s. És még ő miért szül másodikat... szálka-gerenda megvan???
2021. ápr. 30. 15:00
 32/50 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk f.sza, családira, gyesre szültök sorra. :( Nem is értem. Mekkora a ház amiben laktok?
2021. ápr. 30. 15:09
 33/50 anonim ***** válasza:
79%

Uhh, ne haragudj, tudom, hogy nem lebaszast varsz, de ne haragudj, ez mi mar. Komolyan, mint a romak :/ Ha van mar ket gyereked akibol egy beteg, akkor minek kell meg egyet szulni (aki raadasul SNI-s) ? Apadnak meg miert lett 60 felett gyereke? Akkor is becsuszott es akkor sem sikerult elvetetni, vagy mi? Par ev es nyugdijas lesz. Ha most is alig tud megelni a penzebol ugy, hogy alberletet meg hitelt sem fizet, akkor a nyugdijbol hogy fog? Az sem gond, hogy a gyereknek meg szakmaja sem lesz, amikor apad mar meghal? Jo lesz fel arvakat maga mogott hagyni? A sajat gyerekeitekkel b*sztok ki aztan nekunk tanároknak kell szenvednunk ezekkel a hatranyos helyzetu, lemaradott gyerekekkel (mert hat persze, hogy a 20 kolok kozott az agyonhajszolt szulok nem foglalkoznak veluk eleget). Azt sem hiszem el, hogy minimum 4-5 szobas a hazatok. Egy tanacsot tudok adni, azt a szerencsetlen gyereket adjatok orokbe, amint megszuletik, legalabb neki lehessen normalis gyerekkora a biologiai anyja meg mehet dolgozni. A parod meg apad meg battyoghat elkottetni magat, ha mar arra van esze, hogy 65 evesen felcsinalja a nojet.

Komolyan annyira felhaborito ez az egesz, az ilyenektol el kellene venni a gyerekeket.

2021. ápr. 30. 15:35
 34/50 anonim ***** válasza:
89%
Hiába van mindenki lepontozva... attól még igazunk van
2021. ápr. 30. 15:47
 35/50 anonim ***** válasza:
85%
Ha így alakult akkor te menj dolgozni és apád barátnője vállalja be a te gyereked is. Igen autvis amelyikkel ápolásin vagy és azt isbaki Sni-s
2021. ápr. 30. 16:19
 36/50 anonim ***** válasza:
88%
A végén nehogy az derüljön ki, hogy nem is az apud a leendõ gyereknek az apja,hanem a férjed.
2021. ápr. 30. 16:28
 37/50 anonim ***** válasza:
92%

anonymuss24, ne zaklass trágár privátokkal, mert nem vagyok rád kíváncsi.

Mást is betalált ez az elmebeteg?

Ha anonymuss24 a kérdező, akkor már mindent értek...

2021. ápr. 30. 16:33
 38/50 anonim ***** válasza:
79%

Én komolyan elbeszélgetnék velük az örökbe adásról. Ez a gyerek jó eséllyel nem lesz még 10 éves, mikor az apja meghal, az anyja meg biztosan nem fogja tudni tartani egyedül, csupasz fenékkel a két gyereket.

Simán lehet amúgy, hogy a kérdező is megszokta már, hogy nem kell munkába járni, így hiába ajánlgatjuk neki, hogy sózza rá az övéit a kismamára.

A feszültséget amúgy beszélgetéssel lehet oldani. Van egy őrült nagy problémátok, amit csak közösen tudtok megoldani. Le kell ülni és meg kell beszélni.

2021. ápr. 30. 16:44
 39/50 A kérdező kommentje:

A ház elég nagy, mert 3 generációs. Az alsó részen van egy garázs és 2 lakás, a fenti részen egy lakás. Lent a nagyobb házrészben laknak apuék a fenti részt mi építtettük rá kb 4 éve (ezért van a hitel). A mérőórák közösek és a kert is.

33-as gondolhatod, hogy nem direkt lettek "problémás" gyerekeink. Nem csak olyan bajok vannak amik genetikailag kiszűrhetőek és sajnos nem is mind mutatkozik meg azonnal, csak akkor mikor megakad a fejlődés. A legkisebbnél a szülés volt gázos, mert elakadt a szülőcsatornában téraránytalanság miatt és kevésen múlott, hogy nem maradtunk ott mindketten. Az oxigénhiány sajnos hagyott nyomokat, de fejleszthető. Előbb tudtuk meg, hogy vele baj van, mint azt, hogy a bátyja auti.

Apuék alapból szerettek volna egy gyereket, mert a párja még fiatal, de sok évig nem jött össze. 17 éve vannak együtt. Nem hiszem, hogy feltűnt volna a vérzésének kimaradása, mert neki évente 1-2 alkalommal van csak a pco miatt.

Egy szóval sem írtam, hogy éheznénk vagy sanyarú körülmények között élnénk, csupán nem szeretnénk hónapról hónapra élni, ezt jelenti a családi kassza helyrebillenése.

Az ötleteket köszönöm! A családi adókedvezményt kérjük de csak az adóbevalláskor, mert az a gyerekeknek kerül lekötésre. Ebből csak végszükség esetén fogunk mi felhasználni.

Egyébként mindegy is. Lassacskán majd lenyugszunk. Mindenkinek megmondtam a családból, hogy hétvégén kerti sütögetés és ötletbörze. Belépés csak savanyú pofa nélkül. :)

Köszönöm szépen mindenki segítségét! Olyan élethelyzeteket vázoltatok fel, ami mellett a miénk a Paradicsom. Néha jól esik kiadni magamból ami bánt.

Nem, 37-es, nem én vagyok anonymuss és eddig még nem is írt (ezt valószínűleg most kiabáltam el).

2021. ápr. 30. 16:55
 40/50 Papucs112 ***** válasza:
75%
Ha pcos-e van és spirált is használ egyáltalán hogy lett terhes? Gyanús
2021. ápr. 30. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!