Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesapám párja megint babát...

Édesapám párja megint babát vár, ezzel alaposan keresztül húzva az egész család életét. Ezután mégis, hogyan ne legyen folyamatos feszültség családon belül?

Figyelt kérdés

Együtt élünk édesapám, a párja, a közös lányuk (1,5 éves) és én a férjemmel és gyerekeinkkel. Úgy volt megbeszélve, hogy én maradok itthon a gyerekekkel, ő meg elmegy dolgozni. Így kicsit helyrebillenne a családi kassza és tudnánk egyről a kettőre lépni. A héten viszont kiderült, hogy megint terhes (17 hetes), így szinte reménytelen, hogy munkát találjon. Azóta valósággal remeg a levegő olyan feszült mindenki. Ez senkinek sem jó és újratervezés sem lehet addig amíg mindenki a másik torkának akar ugrani.

Hogyan tudnám esetleg előremozdítani a dolgokat?

2021. ápr. 30. 12:12
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:

Ha a kérdés arra irányult akkor igen apu párja jóval fiatalabb nála, 42 éves, apu 63, én 40 vagyok.

A ház az én és a férjem nevén van, anyu szüleié volt, itt nőttem fel, az esküvő után adtam a felét a férjemnek. Rengeteg pénzünk van már a házban, hitelt is fizetünk még.

Azért én maradtam volna a gyerekekkel, mert az egyik gyermekünkkel vagyok ápolásin. Őt nem vállalja be apu élettársa.

Külön kasszán vagyunk, de a rezsi közös, apu pedig nem keres annyit, hogy albérletet is tudjanak fizetni. Így is épp csak megvannak hó végéig.

Igen, jelenleg a férjem és apu dolgozik én gyesen vagyok az egyik gyermekünkkel (10 éves koráig jár SNI miatt), ápolásin a középsővel és kapom hármuk után a családit. Apu élettársa gyesen van és kapja a családit.

2021. ápr. 30. 12:43
 12/50 anonim ***** válasza:
92%

Szép kis család... 63 éves vénembernek kisbaba, amikor arra nincs pénze, hogy magát fenntartsa, nem még egy gyerekre. Nyolcan éltek egy helyen, nem tudom, mekkora a ház, de remélem, nagy.

Egyébként nagyon egyszerű, el lehet ám küldeni apádékat onnan. Az én nyakamra biztosan nem csinálna senki gyereket.

2021. ápr. 30. 12:49
 13/50 anonim ***** válasza:
94%
12-es vagyok. Egyszerre írtunk. Így nem láttam a 11-es válaszod. Ezek szerint neked van igazad. Rakd ki őket.
2021. ápr. 30. 12:55
 14/50 anonim ***** válasza:
97%
Vagy külön mennek apuék,a nő családjához ha lehet, vagy amint tudja menjen dolgozni.Szülés után is lehet fél évvel is akár.
2021. ápr. 30. 12:56
 15/50 A kérdező kommentje:

Nem fogjuk kitenni őket. Édesapám is itt él 20 éves kora óta. Ő is mindenben segített nekem, nekünk. A barátnője sem így akarta, spirál mellett sikerült a baba.

Nem a vádaskodás a cél, hanem az, hogy minél előbb át tudjunk lendülni ezen a puskaporos korszakon. Eddig is megoldottunk mindent ezután is meg fogjuk.

A kérdésem arra irányult, hogy a feszültség eloszlatásának hogyan kezdjek neki.

2021. ápr. 30. 13:05
 16/50 anonim ***** válasza:
54%

Ha ennyire váratlanul jött ez az egész, az abortuszt nem fontolgatja apukád barátnője?

Ha semmiképp nem opció, akkor üljetek le, és tartsatok egy nagy beszélgetést, hogy mi lenne a legjobb. Ezt nem neked egyedül kell megoldani, hanem nektek együtt.

2021. ápr. 30. 13:10
 17/50 anonim ***** válasza:
78%
Talán inkább abortuszra kellett volna menni!😅😅😅 istenem ennyi idiótát
2021. ápr. 30. 13:17
 18/50 anonim ***** válasza:
96%
Akkor a következőt érdemes csinálni. Mivel te amúgy is otthon maradsz ápolásin, apud asszonya amikor fél éves a gyereke, menjen dolgozni, te meg vigyázol a kicsire is. Sőt akár szülés után is visszatud menni dolgozni, és akkor is vigyázhatsz a csecsemőre. Sok anyuka szülés után visszamegy melózni, és az apuka marad otthon.
2021. ápr. 30. 13:17
 19/50 anonim ***** válasza:
72%

És ha apukám meghal, ami 63 évesen azért sajnos már bármikor esélyes, akkor ti fogjátok eltartani a nőt a gyerekekkel együtt?

Amúgy tuti kamu, nincs olyan ember, aki ennyire felismerhetően osztaná meg a családi életét

2021. ápr. 30. 13:19
 20/50 anonim ***** válasza:
85%
17 hetesen már hova menjen abortuszra? Kérdező, itt tényleg nincs más opció, csak az hogy ha te amúgyis otthon vagy, akkor apukád élettársa amint lehet, visszamegy dolgozni. De ez a kolónia, amiben ti éltek, nem túl egészséges a gyerekek szmára. El kell gondolkodni azon, hogy apukádék hogyan tudnának külön menni.
2021. ápr. 30. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!