Édesapám párja megint babát vár, ezzel alaposan keresztül húzva az egész család életét. Ezután mégis, hogyan ne legyen folyamatos feszültség családon belül?
Együtt élünk édesapám, a párja, a közös lányuk (1,5 éves) és én a férjemmel és gyerekeinkkel. Úgy volt megbeszélve, hogy én maradok itthon a gyerekekkel, ő meg elmegy dolgozni. Így kicsit helyrebillenne a családi kassza és tudnánk egyről a kettőre lépni. A héten viszont kiderült, hogy megint terhes (17 hetes), így szinte reménytelen, hogy munkát találjon. Azóta valósággal remeg a levegő olyan feszült mindenki. Ez senkinek sem jó és újratervezés sem lehet addig amíg mindenki a másik torkának akar ugrani.
Hogyan tudnám esetleg előremozdítani a dolgokat?
Ha külön kasszán vagytok, akkor milyen anyagiaknak kell helyre billenniük? (Értem, hogy összességében kevés a pénz, csak ez olyan ellentmondásos számomra.)
Ha te vagy főleg feszült, akkor csak magadban tudsz változtatni. Nézzétek meg a kiadásaitokat, mit lehetne visszafaragni, hogy több pénz maradjon.
Apukád párja nem dolgozott az első gyerek előtt, nem kap gyedet, meg majd csedet, gyedet a második baba után?
Családi adókedvezményt nem tudnak igénybe venni a férfiak? Az nektek 3 gyerek után akár 99 ezer forint adó visszatérítést jelentene.
Nem is tudom, hogy mi a leggázabb a sztoriban..
Bár az beszédes, hogy gyes, és nem gyed az említett ellátás. Még a csaj is, gyesre mégegy, nagypapa korú bácsinak? Úristen. Milyen baja van a 3 gyerekből kettőnek, hogy csak gyes meg ápolási? Meg úgy egyáltalában, minek ennyi kölyök, ha magatokat is képtelenek vagytok ellátni? Meg úgy egyáltalán, mi a bajotok nektek, hogy így éltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!