Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesapám párja megint babát...

Édesapám párja megint babát vár, ezzel alaposan keresztül húzva az egész család életét. Ezután mégis, hogyan ne legyen folyamatos feszültség családon belül?

Figyelt kérdés

Együtt élünk édesapám, a párja, a közös lányuk (1,5 éves) és én a férjemmel és gyerekeinkkel. Úgy volt megbeszélve, hogy én maradok itthon a gyerekekkel, ő meg elmegy dolgozni. Így kicsit helyrebillenne a családi kassza és tudnánk egyről a kettőre lépni. A héten viszont kiderült, hogy megint terhes (17 hetes), így szinte reménytelen, hogy munkát találjon. Azóta valósággal remeg a levegő olyan feszült mindenki. Ez senkinek sem jó és újratervezés sem lehet addig amíg mindenki a másik torkának akar ugrani.

Hogyan tudnám esetleg előremozdítani a dolgokat?

2021. ápr. 30. 12:12
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
97%

Ha külön kasszán vagytok, akkor milyen anyagiaknak kell helyre billenniük? (Értem, hogy összességében kevés a pénz, csak ez olyan ellentmondásos számomra.)

Ha te vagy főleg feszült, akkor csak magadban tudsz változtatni. Nézzétek meg a kiadásaitokat, mit lehetne visszafaragni, hogy több pénz maradjon.

Apukád párja nem dolgozott az első gyerek előtt, nem kap gyedet, meg majd csedet, gyedet a második baba után?

Családi adókedvezményt nem tudnak igénybe venni a férfiak? Az nektek 3 gyerek után akár 99 ezer forint adó visszatérítést jelentene.

2021. ápr. 30. 13:24
 22/50 anonim ***** válasza:
85%
Akkor neked nemsoká két (fél)testvéred is lesz akik fiatalabbak mint a gyerekeid?😎
2021. ápr. 30. 13:24
 23/50 anonim ***** válasza:
54%
Ismerek ilyen kanos öreget, tisztára mintha a falunkból írtad volna ezt a sztorit. Tamara?????
2021. ápr. 30. 13:30
 24/50 anonim ***** válasza:
68%
az első nem megjött mensi után tuti leesett neki, hogy valami nem smakkol(nekem is így lett) és az még a 12. hét előtt van, szóóval direkt kivárt a csaj szerintem. Ez van most már így jártatok, bár szerintem vállalhatnál otthon végezhető munkát akár 4 órára az is valami és ez igaz a csajra is.
2021. ápr. 30. 13:32
 25/50 anonim ***** válasza:
79%
Hogy lehetnek ilyen felelőtlen felnőtt emberek hogy 40 és 63 évesen gyereket vállalnak. Te jó ég....
2021. ápr. 30. 13:42
 26/50 anonim ***** válasza:
12%
26, ja, szerintem is inkább szüljön mindenki 15 évesen, mint nálatok a putriban.
2021. ápr. 30. 13:48
 27/50 anonim ***** válasza:
76%
A kérdésed nagy részét már megválaszolták, ha az anyud szüleié volt a lakás, mi vitt rá,hogy a férjed is részesült belõle?
2021. ápr. 30. 13:53
 28/50 anonim ***** válasza:
57%

Nem is tudom, hogy mi a leggázabb a sztoriban..

Bár az beszédes, hogy gyes, és nem gyed az említett ellátás. Még a csaj is, gyesre mégegy, nagypapa korú bácsinak? Úristen. Milyen baja van a 3 gyerekből kettőnek, hogy csak gyes meg ápolási? Meg úgy egyáltalában, minek ennyi kölyök, ha magatokat is képtelenek vagytok ellátni? Meg úgy egyáltalán, mi a bajotok nektek, hogy így éltek?

2021. ápr. 30. 14:25
 29/50 anonim ***** válasza:
96%
Ha mindenképp egyben akartok èlni, akkor vagy közös kasszàra vàltasz, vagy nem gondolkozol, hogyan lehetne megoldani. Meg nem tudod szabni, hogy hány gyereke szülessen mèg, így mást nem tehetsz. Mindenki a saját csaldjàt làssa el, külön főzès, szàmlàkat osszàtok el.
2021. ápr. 30. 14:55
 30/50 anonim ***** válasza:
55%
Hogy lehet az, hogy 17. hetes koráig nem kapcsolt, hogy terhes?
2021. ápr. 30. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!