Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen eszközzel tudok bármenn...

Tamas3791 kérdése:

Milyen eszközzel tudok bármennyi voltból 8-18-ig folyamatos 5 voltot generálni?

Figyelt kérdés

Egy babettára kellene egy töltő áramkört csinálni, és ugye amikor húzom a gázt nagyobb feszültség keletkezik így alapjáraton 7-8 ha húzom akkor felmegy 12 16 de volt már 18 is

Erre kellene megoldás, házi, mármint áramkör formájában. Csak nem tudom pontosan mit keresek, mármint mi a neve, amivel bármennyiből mindig 5 lesz

2020. júl. 17. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
45%
feszültségstabilizátor kell neked, s ha megmondod a járgány áramfogyasztását, akkor mondok konkrét tipust is.
2020. júl. 17. 12:02
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom pontosan az áram fogyasztását, mert nem tudom mire gondolsz

A tervem hogy egy telefon külső aksit akarok rátenni, mert szeretek vele hosszú útra menni értsd 50-100km persze felkészülve, és igen csak hamar lemerül a telefonom ha gps megy rajt

2020. júl. 17. 12:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Ilyesmi esetleg megtenné talán vagy hasonló?

[link]

2020. júl. 17. 12:23
 4/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
43%

CC/CV modul kellene inkább.

Lefordítva ez azt jelenti, hogy két trimmert látsz rajta, így nem csak a feszültséget, az áramkorlátot is be tudod állítani. Utóbbit lehet rövidzárt állapotban.

Így nyugodtabb lehetsz, hogy valami hiba esetén nem okoz kárt, túl nagy áramból kifolyólag:

[link]

A kijelzős modulokkal kapcsolatban megjegyezném, hogy alapból nem feltétlenül pontos, noha kalibrálni lehet általában a feszültség kijelzését.

Az áram meg elmegy nagyjából, ahogy van.

Tehát a beállításhoz ajánlatos egy pontos multiméter is.

2020. júl. 17. 12:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Itt 1 tök egyszerű feszstabi: [link]
2020. júl. 17. 14:11
 6/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Igen, ezt valakinek mindig be kell dobni, akinek lövése sincs a témáról, ezáltal további gépelésre késztetve másokat, köszi ezúton is.

Akik nem fejlődnek a tudásban, még mindig le vannak ragadva az 50 éves "stabkockánál". Lehetőleg homárosan becézve: "stabi".

Gondolkozz már egy pillanatra, az egy lineáris, disszipatív szabályzó.

Tételezzük fel, amikor 18 V megy be és 5 V jön ki, a különbözet 13 V.

Legyen 1 A terhelés, akkor 13 W-ot kellene elfűteni szerencsétlennek.

De azt persze te már nem fogod kiszámolni a kérdezőnek, hogy mekkora hőellenállású hűtőborda kellene neki, hogy a chiphőmérséklet nyári melegben se tudja meghaladni az adatlapon specifikált maximális értéket, mert a hőtani számításokhoz nyilván nem is értesz.

Nem is láttál még olyat a szervizgyakorlatodban, amikor a tartós hőterheléstől ezek lehalnak egy idő után.

Amik fentebb linkelve voltak, azok viszont kapcsolóüzemű DC-konverterek, 85-90 % hatásfokkal, minimális fűtéssel.

Amit én linkeltem, az még FET-kapcsolós ráadásul, javított hatásfokú, az LM2596-hoz lépest.

És pár dollárról beszélünk, szakmailag korrekt megoldásról.

2020. júl. 17. 15:43
 7/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Gratulálok, most véletlenül tévedtem vissza, és látom a leminősített #4 válaszom.

Ez az igazi aljasság, büszke lehetsz magadra, szerencsétlen buta majom...

2020. aug. 18. 14:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem én voltam, mármint a kérdező, nekem tökéletesen jó volt a válasz, értettem is . azóta sikerült is megoldani a problémát
2020. aug. 18. 16:52
 9/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Gondoltam, akad ezen az oldalon mindig egy-két beépített "ellenség", akik sportszerűen űzik ezt.
2020. aug. 18. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!