Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan akit a szülei...

Van itt olyan akit a szülei semmire nem tanították meg és mindent magadtól kellett később megtanulnod?

Figyelt kérdés
Nőként pl főzés, a helyes takarítás, női higiénia, stb, stb. Ilyesmikre gondolok. Engem pl semmire nem tanítottak meg, mindentre magamtól kellett rájönnöm, elég sok kellemetlen helyzetbe is kerültem miatta, hogy még nem tudom annyi idősen

2021. ápr. 22. 10:45
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
79%
Engem sem tanítottak meg semmire sem, de nem gond, házias férjem van.
2021. ápr. 22. 17:47
 42/48 anonim ***** válasza:
0%
#40: akkor minek nyavajogtok?
2021. ápr. 22. 18:11
 43/48 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok. Anyám idegbeteg és amikor kiskoromban nézni akartam főzés közben vagy esetleg segíteni is neki, mindig az lett a vége, hogy üvöltözni kezdett velem, meg azt mondta, irritálom azzal, hogy nézem, stb. és elzavart a szobámba. Aztán csodálkozott, hogy egész életemben kerültem meg csak annyit szóltam hozzá, amennyit nagyon muszáj volt. Főzni is csak 21 évesen tanultam meg, amikor elköltöztem a barátomhoz, azt is netes receptek meg youtube videók alapján. Amúgy meglepő módon mindenki szerint jól főzök, csak anyám az, aki a mai napig mindenre, amit csinálok, azt mondja, már a szaga is undorító és csak elpazaroltam az alapanyagokat..

Sose voltam pl. felvilágosítva sem, amikor először megjött, a nővéremtől kérdeztem meg, hogy kell használni a betétet, anyámnak pedig sokáig el se mertem mondani, hogy menstruálok, mert sokszor azért is leqrvázott, mert farmert akartam felvenni az iskolába a nyomorék mackónadrágjai helyett...Egyszer kérdeztem meg tőle a boltban, hogy kaphatok-e egy csomag betétet, mire mindenki előtt ordibálva kérdezgetni kezdte, hogy mert nekem mire kell nekem betét, mintha olyan nagy rejtély lenne, hogy mire szokták használni...Emiatt nem kaptam elég sokáig és rengetegszer áztam át általánosban és az iskolaorvostól kellett betétet kérnem, aztán véres ruhában kellett ülnöm a nap végéig és sokszor itthon is csak ilyen wc-papírból összetákolt "betéteket" tudtam használni.

Az egyéb ház körüli dolgokat is másoktól, leginkább a nővéremtől tanultam meg, pl. ő mutatta meg azt is, hogy kell bekapcsolni a mosógépet, mert amikor anyámat kérdeztem, csak magából kikelve ordítani kezdett, hogy ne merészeljek hozzáérni a mosógéphez, mert csak tönkreteszem..

2021. ápr. 22. 19:33
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindenre megtanitottak, sok mindenre nem jutott ido vagy energia. egyreszt en sem voltam tul erdeklodo, masreszt anyam ejjel-nappal dolgozott, ugyhogy egyszerubb volt neki gyorsan rutinbol osszerittyenteni valamit, minthogy engem terelgessen. En huszoneves vagyok, de nalunk volt haztartastan ora altalanosban, alap konyhai dolgokat tisztaba tettek, megtanultunk gombot felvarrni, elmagyaraztak hogy hogy kell csekket befizetni, stb. volt felvilagositas is, a menstruaciorol, szexualitasrol, nemi betegsegekrol beszeltek.ha meg kerdesem volt, akkor a szuleim valaszoltak. kesobb berobbant az internet is, gimnazista koromban mar tudtam hasznalni, mire oda kerultem, hogy onalloan eljek mar nem okozott gondot raguglizni valamire.
2021. ápr. 22. 22:20
 45/48 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy összekeversz valakivel. Ki az a "ti"? Miért ne érdekelne? Csak véigfutottam a válaszokat, és számomra furcsa volt, ennyi. Nem tudom, hogy kire gondolhatsz, de a korábbi kommentek közül nem én írtam egyiket se, nem kötekedtem.

2021. ápr. 23. 13:34
 46/48 Tepfal ***** válasza:
40%
#45: 9, 10, 12, 16, 19, 22, 24, 26, 27, 31, 34, 35, 36, 38, 39, 42 válaszokra gondolok, amik tartalmilag mind vagy azt ecsetelik, hogy miért a gyerek hibája/nem a szülő felelőssége, ha a gyereknek nem tanítottak meg semmit, illetve ilyen nem is létezik (mert hát "ettek otthon"), vagy azt, hogy hülyeség ilyen kérdést feltenni, ezen nyavajogni. Szerintem meg a fent felsorolt 16 válaszban megnyilvánuló nyavajog - azért írtam ti-t, mert nem tudom, hogy egy vagy több személytől származnak ezek a gondolatok, de elég hasonlóak. Az meg szerintem alap, hogy megnézem, hogy korábban miket írtak már, főleg ha a válaszom nem is a kérdésre válaszol.
2021. ápr. 23. 14:33
 47/48 anonim ***** válasza:
44%

Egyiket sem én írtam a felsoroltak közül, nem értem, miért rajtam töltöd ki ezt egyből. :D

2021. ápr. 23. 14:52
 48/48 anonim ***** válasza:
51%
a 26 én voltam, de pont nem erre próbáltam utalni azzal a válasszal. pont hogy a szülő felelősége szerintem, mert egy tinédzserre nem lehet rábízni. ha a szülő nem tanítja meg, akkor magától kevés tini fog utánamenni.
2021. ápr. 23. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!