Van itt olyan akit a szülei semmire nem tanították meg és mindent magadtól kellett később megtanulnod?
A semmi azért túlzás, de amiről nem mondtak semmit, mikor kellett volna: főzés, szőrkérdés és annak kezelése, menstruációkor használatos eszközök, szex, fogamzásgátlás.
Amire megtanítottak: takarítás, pénz kezelése, spórolás, a tanulás a kulcs, hogy ne kelljen minden nehéz fizikai munkát elvállajak. Megtanultam, hogyan kell élni egy bántalmazó kapcsolatban és úgy tenni, mintha semmi baj ne lenne, hogyan legyek társfüggő.
Nekem is sok mindent magamtól kellett megtanulnom, de inkább magamat hibáztatom érte, nem a szüleimet. Néha próbálkoztak kisebb koromban, de utáltam a konyhában segíteni meg házimunkázni, sokszor veszekedés lett belőle, és egy idő után inkább nem erőltették.
Aztán amikor rákényszerültem akkor botladozva de rájöttem a dolgokra.
#2: én is ezt tapasztalom.... És sokszor elgondolkozom rajta, hogy én tkp. mit is keresek itt... :-DDDD Mert elképzelni sem tudom, hogy valaki hogy nő fel úgy, hogy nem látja az anyját-apját főzni, takarítani, vagy bármi mást csinálni... Amik alap dolgok.
(nem hinném, hogy az ilyen kérdést feltevők mind-mind állami gondozottak voltak...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!