Miket kell megtanulnom gépészmérnök BSc kezdéshez fizikából ?
Szia. Én BMEn vagyok, nem tudom miben más a kettő, hogy mennyire hasznos ez. Első félévben nekik csak mechanika és elektromosság volt, semmi más. És volt ilyen felzárkóztató fizika is. Ami szinkronban volt a rendes fizikával. Amiről szó volt, most nézem így a témaköröket:
-hajítások
-körmozgás, meg nyilván az egyenes is
-newton törvényei, mozgásegyenlet
-impulzus, impulzustétel
-forgatónyomaték
-impulzus momentum, centrális erőtér, tehetetlenségi nyomaték
-rugó
-munka, munkatétel, kinetikus energia, teljesítmény, potenciális energia.
-konzervatív erőtér, mechanikai energia megmaradás
-harmonikus rezgő mozgás, fonálinga
-hullámmozgás
-síkhullám, hullámok visszaverődése, interferencia, álló hullám
-kepler, meg gravitáció
-coulomb erő, elektromos erőtér, erővonalak, elektromos dipól
-elektromos fluxus, gauss tv
-elektromos potenciál, homogén elektromos tér
-ekvipotenciális felületek, csúcshatás
-kondenzátor, kondenzátor kapacitása (sík, henger, gömb), dielektrikumok, dielektromos állandó, kondenzátor energiája, elektromos erőtér energiája
-elektromos áram/ellenállás, Ohm tv, joule tv, áramsűrűség, differenciális Ohm tv
-egyenáramú körök, csomóponti és hurok tv
-mágneses erőtér, mozgó részecskék mágneses erőtérben, Lorentz erő, mágneses térben áram járta vezető, mágneses dipól, mágneses dipól pot energiája
-bio-savart tv, körhurkok közepén kialakuló tér, ampere tv, végtelen egyenes vezető, tekercs, toroid
-faraday tv, indukált feszültség, mozgási indukció, lenz tv, örvényhullámok, önindukció
-anyag mágneses tulajdonságai, para-,dia-,ferromágnesesség, szusuceptibilitás, hiszterézis
-elektromágneses hullámok, eétolási áram, hullámegyenlet, terjedési sebesség, poynting vektor, intenzitás, energiasűrűség, Maxwell egyenletek
-Elektromágneses hullámok interferenciája
-soros RLC kör, impedancia, fázis viszonyok.
Ezekről volt szó kb, ha valamit kétszer írtam bocsi, meg lehet ki is maradt, de kb ez. Nem tudom menn,IT segít.
#4-et csak megerősíteni tudom.
Bár a Kandóra járok, nálunk konkrétan felzárkóztató kurzusokat is tartottak középiskolás fizikából.
A helyedben azért átnézném a matekot és a fizikát a nyáron, csak hogy képben legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!