Idén mennyi lesz körülbelül a ponthatár bme gépészmérnökin? 2020-ban 330 volt a ponthatár, az azélőtti időszakokban viszonyt 360-370. Fog növekedni, vagy ugyanannyi marad, vagy csak 2-3 ponttal fog növekedni, vagy csökkenni
Nem, egyelőre nem kötelező. [link]
A ponthatárokat nem tudjuk előre megmondani. Mivel a tárgylistában van egy Gépészet ismeretek (i nélkül) tárgy, ezért ez a 95%-os emelt nagyon jól jön. Ha egy 60%-os közép matekot írsz, akkor már lesz 360 pontod. 75%-kal már 390 pont. 90%-kal már 410. Ezek a matek+gépész pontszámok duplázásával és az emelt érettségiért járó 50 pluszponttal jönnek ki. Ha a matekra begyakorlod az összes feladattípust és témakört, és jó próbaérettségiket írsz, akkor a többi tárgyból elég a kettes is, simán felvesznek.
Ilyen eredményekkel ha jól számolom benn leszel, 82%-os matek és 95% szakmai duplázásával és az emeltért kapott +50-nel eleve van 404 pontotod, az elég. (Hagyományos pontszámítással lusta voltam számolgatni, de így mindegy is). Jelentősen növekedni nem valószínű, hogy fog a ponthatár, mióta én bekerültem 2015-ben, azóta konstans csökken. Azt tippelném, hogy 330-360 között lesz idén is.
A nyelvre viszont rá kellene feküdnöd szeptemberig, mert a gépész BSc nem annyira hátradőlős, és diplomát nem adnak ki nyelvvzizsga nélkül alapesetben (a tavaszi akció tudtommal nem folytatólagos dolog).
Üdv, egy gépész kolléga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!