Szerintetek (is) igaza van a lányomnak?
A lányom 16.5 éves.Nem vet fel minket a pénz.Sőt, nagyon is beosztással kell élnünk.(egyedül nevelem őket, van még egy fiamk is)
Van egy osztálytársa, lány akivel jóban van, barátnő, vagy mifene..
Nos ez a lány csak dicsekedni tud, hogy miket kap meg.Új ruhák, új cipők, új telefon..
Tudja jól, hogy mi ezt nem tehetjük meg.De engem nem is érdekel, nem foglalkozom az ilyenekkel.Csak a lányomnak néha rosszul esik..
Nemrég talált egy képet erről a lányről az egyik közösségi oldalon,egy hipi szupi új telóval...
Megjegyezte a lányom, hogy már megint új teló, dejó neki...láttam rajta mi járhat a fejében.
Egy kicsivel később megszólalt, hogy:nem is írígylem R-t az a telefonért...
Kérdem miért?Azt mondta azért mert lehet hogy jó drága volt, viszont neki nincs része olyan élményekben, mint nekem.
Igaz nem telt nyaralásra, de voltunk Visegrádon egy napos kiránduláson, a vidámparkban,(igaz oda minden évben megyünk üdülési csekkből)most a Debreceni virágkarneválon.Meg mennek a mamájukhoz, apjukkal is ide oda..
Én úgy gondolom, ezek sokkal többet érnek, mintha drága cuccokkal itthon kéne ülniük.
Ti mit gondoltok ezekről a dolgokról?
mivel nem ismerjük a lányt nem tudjuk eldönteni, de nem kellene általánosítani.
nekünk viszonylag sok pénzünk van, bevallom. ettől függetlenül nem folyik a csapból az. (sok dolgot megengedhetünk magunknak, de nem lakunk villában)
na mindegy, szóval, én úgy látom a helyzetet, hogy a "pénz nem boldogít" mondást csak a "szegények" találták ki (nem szeretnék megsérteni senkit! bár úgyis kapom a lepontozást...) ne mondjátok már, hogy az boldogít ha ugyan családdal tölt valaki sok időt, de nem tud megvenni magának szinte semmit... a pénz nagyon sok mindent megold... és szerintem a sok pénz rövid és hosszú távon is boldogságot okozhat.
volt olyan időszakunk, hogy nagyon nagyon spórolnunk kellett, és NEM voltam boldog, hiába voltak ott a barátaim, mert engem a barátaim IS boldoggá tesznek, de nem CSAK ők.
köszi. 18F
Én is az ún. pénzes kategóriából vagyok, 17 éves leányka.
Nagyon utálom, hogy bárhova megyünk az a kérdés, mit vegyenek. Karácsonykor is. Nem az, hogy ki fonja a koszorút. Mert majd veszünk. Az szebb, mint amit Zsófika fon. (14 éves húgom).
Karácsonyra mindig kérni kell valamit, olyan nincs, hogy a Jézuska nem hoz valamit, csak jól érezzük magunkat.
Pont levelet írtam a Jézuskának, ahogy a többiek is szokták (nálunk ez még nem ciki), és kihangsúlyoztam benne, hogy én egy EGYSZERŰ mp3 lejátszót szeretnék kérni. Apa szerint úgymond "gagyit". Mit kaptam??? mp5-öt.
NEM VICC! KOMOLY! :(
És még az a "mit szólnak majd a barátaid!" Felkiáltás!
Tudom,hálátlan vagyok. De ezek nem nekem kellenek, hanem neki. Hogy mondhassa, hogy mi mindent megkapunk. Pedig inkább élnék úgy, mint a lánya, kedves Kérdező, hogy nincs meg minden, de nem veszekednek, és nem úgy kezelnek, mint egy díszt, amit arra használnak, hogy villogtassák mindenki előtt.
Igen, szerintem igaza van a lányának. Üdvözlöm, és tessék megmutatni Neki a válaszokat, hogy NAGYON szerencsés!
Mindig voltak tehetos emberek, s voltak olyanok, Akiknek bizony mindig megkellett gondolniuk,hogy mit vegyenek, vagy vehetnek meg!
En a helyedben nem engednem, illetve igyekeznek lebeszelni arrol, hogy mas emberek anyagi helyzetevel foglalkozzon, s foleg az eletkorulmenyeivel.
Ez egy rossz emberi tulajdonsag, hogy mindig "versenyeznek" egymassal, s kozben azt hallgatjuk, hogy szegenyseg van es nehez az elet.
A lanyod fogadja el a jelenlegi sorsat igy, es adjon halat a teremtojenek, hogy vannak szulei es normalis korulmenyek kozott elhet.
Nem szabad a masik embert nezegetni, foleg elitelni, csak azert, mert elni mer!
Anno mikor en tini voltam, anyam mindig azt mondta kislanyom dontsd el mit szeretnel: teliszalamis szendvicset, vagy nyaralni? Mert az egyik osztalytarsamnak mindig olyan szendvicse volt es en is ugy szerettem volna...csakhogy amit senki nem latott, otthon zsiros kenyer volt. A zsir hetvegerol maradt meg abbol, amit anyu sutott. Nyaron viszont en nayaraltam! Teliszalami meg otthon kuksolt...en 4 even keresztul minden nyaron mehettem kulfoldre...
Szoval orulok, hogy a lanyod magatol belatta a dolgokat. Okos csajszi!
Eszembe jutott egy történet...
Az unoka bátyám, egyszer azt m,ondta, hogy :Anyu vett volna inkább kevesebb nápolyit, de többett lett volna velünk.Igen, nem vagyunk egyformák, nem egyforma dolgoknak örülünk.
Aki szegény, az mivel "dicsekedjen"mint a gazdagok?
Mert ha valaki mindennapő másik márkás cuccba megy suliba, azt nem lehet nem észre venni....És a tinik már csak ilyenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!